F17 tog ny storseger

De senaste åren har dambandyn inte haft några annandagsmatcher men mellandagarna brukar ändå bli ganska intensiva dagar för oss bandyälskare. I F17-serien var det på tisdagen åter dags för match och den här gången var det Surte/Kareby som hälsade på i Stinsen.

Gästerna har haft en tung höst med en seger och fyra förluster på de fem spelade matcherna och laget känns lite tunnare än förra året då de spelade F17-final. Det finns dock några riktigt duktiga spelare i Ellen Ahrnberg och Ida Friman samt en del lovande yngre spelare såsom Moa Friman.

Nässjös facit på de tre första matcherna har varit 9-3, 10-1 och 12-2! Förutsättningarna verkade tala för NIF men matcher måste spelas innan poängen är inhåvad och snyggt placerad i tabellen.

Första halvlek började med bra spel av hemmalaget de första 10-15 minuterna men sedan körde man fast. Det fina spelet man visade upp i Lidköping måste man glömt på hamburgerrestaurangen på vägen hem eller så kan det ligga kvar i bussen. Bussbolaget är kontaktat och har lovat att titta i lastutrymmet. De läckra överlämningarna var som bortblåsta och istället ville alla ha bollen och själva åka på spontana utflykter. Halvtidsresultatet skrevs ändå till 4-2 efter att Sanna, Victoria och Ida Friman gjort två mål var.

I andra halvlek bytte gästerna målvakt och om det var det eller våra lagledares snack i halvtid som gjorde skillnad kan jag inte svara på men målen började i alla fall trilla in. Spelet imponerade inte mer men det var ju svårt att gnälla på effektiviteten när man vann halvleken med 11-2. Nässjös mål gjordes av Sanna (4), Victoria (3), Agnes, Cajsa, Julia och Ida Z medan Ida Friman i bortalaget gjorde ytterligare två.

Förra matchen fick hela laget beröm för det fina spelet man presterade. Idag vill jag uppmärksamma våra vänner från Sunvära. Att åka hela vägen upp till Nässjö för 80 minuters bandy och sedan vända hem igen är imponerande! Dagen till ära kom också samtliga med i poängligan då Signe passade fram till ett av målen medan Cajsa och Julia gjorde ett mål var. Tack för ert engagemang tjejer!

Nästa gång vi ses är det 2015! Det betyder att det är 110 år sedan man beslutade att bandy alltid ska spelas med boll. Innan dess användes ibland en trätrissa men visst hade det låtit fjantigt med Skäratrissan eller Rosapuckon…

Gott nytt år!
//Martin