Kategoriarkiv: Från matchen

Två matcher, två poäng.

Ett tag framöver kommer rosabollen.se att gå på lågvarv. Engagemanget inom rosabollen är just nu lågt och det är i princip jag (Fredrik) och Martin som drar runt vår lilla supporterklubb. Eftersom vi båda arbetar som lärare så är det bråda dagar just nu och vi har helt enkelt inte tid eller energi att skriva lika utförligt som tidigare, fabulösa referat skriver inte sig självt och rent krasst går betygssättning och sömn före rosabollen. Vi siktar på att vara mer i fas framåt januari. Givetvis kommer korta referat att dyka upp på sidan och vi kommer också åka på matcherna, så helt och hållet slipper ni oss icke.

Under helgen spelade tjejerna två matcher. Lördagens match mot Kareby slutade 9-0 till guldfavoriterna. Lagledare Christer G sa efter matchen att tjejerna gjorde en bra match och såg till att spela ”grisbandy” med ett tillfredsställande resultat. För den oinvigde kan en 9-0 förlust ses som något negativt, men vi anser att lyckas man hålla nere siffrorna under tvåsiffrigt mot Kareby IS så har man gjort en bra match.

Rosabollen missade lördagens match av olika anledning, men tidigt söndag morgon tog jag och Martin bilen ner till ett för dagens soldränkt Mölndal. Tjejerna började matchen aningen trögt men gick till pausvila med en 0-1 ledning efter mål av Wilhma Lindholm på pass av Cajsa Johansson. I andra halvlek lossnade spelet för våra blågula hjältinnor och målen kom i snabb takt. Hela laget gjorde en riktigt bra andra halvlek och vi såg prov på det fina spel som de bjöd på under fjolårssäsongen vilket var en fröjd att se. Slutresultatet blev därefter och tjejerna kunde sätta sig på bussen med en 0-7 seger i bagaget.

Målskyttar för dagen:

Agnes Sundell                 1

Wilhma Lindholm          2

Felicia Haegerstam       2

Emelie Åkerlund            2

Det är många av våra tjejer som gör sin bästa match för säsongen och särskilt beröm ska Elin Hallén, Maria Sundberg, Felicia Haegerstam och Emelie Åkerlund ha.

Med helgens matcher avslutade så är det klart att Nässjö blir trea i damallsvenskan syd och får försöka ta sig till slutspel ”bakvägen” i en serie tillsammans med Mölndal, Surte, Västerstrand och Sunvära. Första matchen i fortsättningsserien är under luciahelgen då vi får återvända till fantastiska Sjöaremossen för batalj mot Sunvära SK.

Tills dess, ha det gott och njut av julhetsen!

 

Vinst mot VAIK

Matchen slutar tillslut 0-9!
Nässjö var bättre i allt och alla förtjänar en stjärna idag. Vi återkommer under kvällen eller under måndagen med eftersnack beroende på väglag och sömnbehov.

Halvtid i Karlstad

Efter 45 spelade minuter på Tingvalla leder NIF med hela 6-0 mot VAIK. Nässjö har haft det mesta av spelet och har fått utdelning många av sina lägen medan VAIK inte riktigt har kommit till skott.
Vi håller värmen nu i pausen trots brist på kaffe och korv och inväntar med spänning fortsättningen.

Halvtid mot Sunvära

Halvtid i Stinsen och 2-1 på tavlan. Nässjö har verkligen inte haft fart under skridskorna och spelet har inte värmt den för dagen ännu kallare arenan.
NIF har också missat två straffar under första halvan samtidigt som domaren har blåst flera tveksamma domslut.
Vi hoppas verkligen på högre standard nu i andra!

Halvtid mot Mölndal BK

Efter 45 spelade minuter leder NIF dagens match med 3-1. Det började annars inte så bra för våra tjejer då Mölndal kunde göra 0-1 på ett långskott efter bara ett par minuter. NIF samlade dock styrkorna och kunde tack vare ett stort bollinnehav kvittera och sedan ta ledningen. Dagens målskyttar: Marie, Elina och Lina.
Nu kör vi igen!

Halvtid i SAPA

Efter dryga 45 spelade minuter i SAPA är ställningen 3-3. NIF började bländande och efter knappa tre minuter ledde vi med 0-2! Marie och Lina W stormade fram och gjorde oss lyckliga på läktaren.
Skirö kunde reducera till 1-2 innan Nässjö åter kunde dra ifrån till 1-3 genom Elina Bergvall.
Nässjö drabbades sedan av en utvisning och Skirö fick in en reducering. Efter ytterligare en utvisning var det kvitterat.
Sista minuten var smått kaotisk då en av domarna hittar en obegriplig utvisning på en nässjöspelare. Som tur var ledde det inte till något farligare läge och vi gick till halvtidsvila med likaläge.