Stjärnligan avgjord!

Efter seriens tio matcher slutade stjärnligan enligt följande:

13 stjärnor: Elina Bergvall och Sandra Skiöld
9 stjärnor: Marie Eliasson
6 stjärnor: Matilda Fager
5 stjärnor Mathilda Söderström
3 stjärnor: Sara Leven, Emilia Pramler och Lina Wetter
2 stjärnor: Lina Lindqvist och Petra Skiöld
1 stjärna: Sanna Gustafsson

Stort grattis till Elina och Sandra och väl kämpat tjejer!

Vi vill också passa på att säga till hela laget att ni har gjort en fantastisk säsong! Även om inte alla vinner stjärnligan så har ni bidragit allihop!

Eftersnack Mölndal – NIF

Så var serien färdigspelad och vi kan summera en riktigt bra premiärsäsong för vårt nya damlag. Vi återkommer senare med en mer utförlig utvärdering av säsongen.

Idag spelades säsongens sista match borta mot Mölndal. Nässjö ställde ett bra lag på banan och endast Marie Stjärnklar och Lina Lindqvist saknades. Förutsättningarna var glasklara inför matchen, vinst med 20 mål och seriesegern skulle hamna i Nässjö.

Första halvlek började med att Mölndal fick en straff redan i första minuten. Matilda i målet gjorde sig redo men behövde inte ingripa då straffen satt i stolpen. Istället var det Nässjö som tog ledningen på straff efter 20 minuter då Mölndalsförsvaret rev ner en Nässjöspelare. Elina satte straffen hur säkert som helst och den långa raden av straffmissar var äntligen bruten.

När Söder en stund senare åkte ut för en bentackling kunde Mölndal kvittera efter lite oreda i det annars utmärkta NIF-försvaret. Söder tog dock snabb revansch och satte 2-1 till Nässjö vilket också var resultatet i halvtid. Domarinsatsen var verkligen tveksam från första minuten. Missade straffar och utvisningar varvades med att han plockade ut Nässjöspelare för småsaker som inte borde resulterat i minsta repressalie. Tyvärr skulle det bli än värre i andra halvlek.

I andra halvan av matchen spelade Mölndal tufft och vevade vilt med klubborna. Tre NIF-spelare råkade illa ut och fick gå av planen men helt utan åtgärd från domarteamet. Värst var det när Söder överfölls i straffområdet och fick sig en rejäl lufttur innan hon landade på svanskotan. Som tur var tappade inte våra tjejer humöret utan fortsatte att kämpa på riktigt bra hela matchen. Resultatet kom också när Elina satte 3-1 efter pass från Wetter och Elina gjorde sedan även kvällens andra straffmål fram till slutresultatet 4-1.

Sett till statistiken ser NIF ut att ha spelat fult då man drog på sig fyra utvisningar men det var snarare resultatet av en usel insats från rättsskiparen på planen. Ett annat spännande inslag runt matchen var de Skiröspelare som dök upp på Mölndalssektionen. Var man månne nervösa att Nässjö skulle skjuta Skirös kvaldrömmar i sank eller finns det helt enkelt inget att göra i skogarna runt Vetlanda en söndagseftermiddag?
Nåväl Nässjö kämpade till sig ännu en seger och visade åter att man är seriens i särklass tätaste lag bakåt. Endast 20 insläppta mål på tio matcher ger ett snitt på två mål per match vilket är riktigt bra! Att vi dessutom som nykomlingar vinner publikligan i serien och faktiskt placerar oss tvåa i hela dambandySverige är riktigt skoj.

Dagens tre stjärnor:
*** Sandra Skiöld
** Emilia Pramler
* Elina Bergvall

Veckans hedersomnämnande: Sara Levén, Matilda Fager, Janina Karlsson och Petra Skiöld för härlig kämparglöd.

Åby Isstadion – Där man kombinerar läktaren med parkbänken:
+ Trevligt bemötande.
+ Fantastisk speaker.
+ Mysig läktare.
+ Gott kaffe
+ Öppen klubbstuga där vi fick värma oss
– Nästan bara tillresta supportrar och mycket låg publiksiffra.

Det var sista matchen för i år. Nu tar vi ledigt från bandyn några månader men i höst är vi igång igen, starkare än någonsin!

//Martin och Fredrik

Inför Mölndal-Nässjö IF

En vinter försvinner snabbt och nu när vi snart lämnar februari ska våra tjejer spela sin sista match för säsongen. Jag sitter nere i Göteborg och väntar på att tjejerna och övriga Rosabollen ska dyka upp imorgon. Nässjö ska möta Mölndal på Åby Isstadion och scenariot är som följer. Skirö spelade sin sista match i fredags borta mot Sunvära och vann med 9-2. Därför måste vi göra 19-0 på Mölndal för att få kvala till Damallsvenskan. Så ett råd från mig tjejer, SKJUT!! Rosabollen vill se mål.

Följ matchen på Elitrapport.

Vi återkommer efter matchen med vinnaren av Stjärnligan, den ska också avgöras under morgondagen, samt med våra reflektioner kring matchen.

//Fredrik och Martin

F17-VM Slutrapport

Bronsmatchen spelades mellan Norge och Ryssland. Vi var taggade till tänderna tillsammans med våra norska vänner. Efter norskornas härliga spel under lördagen var förhoppningarna höga. Men det var Ryssland som började bäst och redan efter fem minuter fick norskorna plocka ut bollen ur målet. Innan halvtid hann det också bli både 2-0 och 3-0. Norskornas försvarsspel var som bortblåst och ytterst få passningar hittade rätt. En liten ljusning kunde skönjas i slutet av halvleken då ryskorna åkte på två snabba utvisningar och ytorna blev lite större. Efter halvtidsvilan började Ryssland med två tjejer på botbänken men ändå var det de som avgjorde matchen med både 4-0 och 5-0 inom fem minuter. Norge kunde reducera på straff och frislag men några spelmål blev det inte idag. Ryskorna spelade stundtals mycket tufft och satt en dryg halvlek på utvisningsbänken. Deras fysiska spel passade inte alls Norge som samtidigt inte alls kom upp i den nivå vi såg under lördagen. Slutresultatet skrevs till slut 6-2 till ryskorn som därmed knep bronset. Stort grattis till Ryssland.

Finalen, matchen vi alla hade väntat på stod mellan Sverige och Finland. Publiken strömmade till ordentligt inför matchen och det var glädjande att se att så många lokala åskådare hittade till Stinsen Arena. Enligt matchrapporten var 325 personer på plats vilket får anses som en riktigt bra publiksiffra. Sverige tog kommandot direkt och de spelade fantastiskt bra, turneringens giganter Filippa Angeldahl och Stina Lennartsson anförde den svenska anstormningen och finskorna var egentligen aldrig nära att hota Sverige. Första halvlek slutade 4-0 och redan då kändes matchen avgjord. I andra halvlek kontrollerade Sverige spelet och lät bollen gå runt inom laget så finskorna hade svårt att få till något ordnat spel. Hela det svenska laget höll en hög och framför allt jämn nivå vilket gjorde att Finlands riktigt vassa spelare inte räckte till mot ett så starkt kollektiv. I Sverige var Erica Persson också riktigt bra och gjorde sin absolut bästa match under VM. Finalen slutade 8-1 och ett härligt jubel bröt ut i Stinsen Arena. Priser och medaljer delades ut till båda lagen innan lagkapten Malin Helgman fick höja bucklan och njuta av segerns sötma i form av Pommac! Det var också härligt att se Josefin Jarstad, som bröt nyckelbenet i matchen mot Ryssland, tillbaka på isen och ta emot sin medalj. VM kunde inte ha slutat bättre!

Dagens hedersomnämnande: Till alla er som gjort VM till den fest det det verkligen blev! Tack för några härliga dagar.

F17-VM är över och vi avslutar med en kort analys:
+ Stort plus till våra norska vänner!
+ Arrangemanget, Nässjö IF har skött turneringen klockrent!
+ Kul att matcherna varit välbesökta.
+ Alla glada ledare, föräldrar och bandyälskare.
– Vad ska vi göra nu? Bandysäsongen är snart över.
– Våra röster är slut. Det blir eget arbete för våra elever i morgon.

Vi ses igen på någon bandyarena, var så säkra!

//Martin och Fredrik

F17-VM Lördagsrapport

Dagen började med matchen Sverige-Finland. Trots den tidiga timman var vi många på läktaren och stämningen var på topp. Det gick nästan att ta på spänningen i hallen när lagen äntrade planen. Efter uppvisningen igår var vi oroliga för vad de finska tjejerna skulle kunna göra mot våra svenska hjältar. Särskilt snabba och skickliga Alisa Vainio kändes som ett riktigt hot då hon hade uppvisning mot Norge under fredagskvällen. Nu blev det aldrig så värst spännande eftersom Sverige snabbt fick ett par ledningsmål och försvaret spelade prickfritt. Särskilt styrspelet fungerade utmärkt och spelare som Vainio kom aldrig i läge att oroa den mycket duktiga målvakten Emma Holmgren. I halvtid hade Sverige ledningen med 3-0 och vi kände att gruppsegern var nära. Andra halvlek blev aldrig nervös då Sverige satte högsta fart från början och inom fem minuter var målskörden fördubblad. Matchen slutade 8-0 till ett för dagen överlägset Sverige. Hela försvaret förtjänade beröm då man aldrig gav finskorna chansen att komma in framför mål och framåt var Filippa Angeldahl och Malin Helgman riktigt vassa.

Turneringens sista gruppspelsmatch spelades mellan Norge-Ryssland. På läktaren fördes en ojämn kamp då norrmännen hade med sig ett 40-tal föräldrar och supportrar medan Ryssland representerades av några få tappra själar. Desto jämnare var det på planen där ryskorna tog ledning på ett slumpskott som ändrade riktning och trillade in efter bara någon minut. Matchen var tät men ju längre första halvlek gick desto bättre spelade Norge. Vi som såg matchen igår mot Finland undrade vad som hade hänt under natten. Idag spelade man ett bra defensivt spel och hjälpte varandra i alla lägen. Jublet visste därför inga gränser i Stinsen Arena när ”Charlie” Sellbekk klippte in ett frislag och bara två minuter senare satte Lena Aamodt 2-1 till den norska publikens stora glädje! Andra halvlek fortsatte i samma stil men ryskorna ville inte ge sig utan strid. Med tio minuter kvar kunde de kvittera efter att ha spelat upp sig successivt under halvleken. Det var ändå Norge som skulle få jubla mest tillslut för i anfallet efter höll sig Lena Aamodt åter framme och kunde avgöra matchen åt sitt lag. Detta innebar att Norge blev trea och Ryssland sist i gruppspelet. Den täta matchen hade många profiler men vi tyckte att Charlotte Marie Sellbekk, Lena Aamodt och Thelma Bay Bang i Norge samt Anastasiia Mullerova och Mariia Kokoshina i Ryssland var de mest tongivande spelarna i matchen.

I den första semifinalen möttes tvåan Finland och trean Norge. Efter att ha blivit totalt överkörda igår trodde vi inte att Norge skulle ha en chans mot Finland idag men ack vad fel vi hade. Norskorna hade en helt annan energi och spelade ett tätt försvarsspel. Även det offensiva spelet höll betydligt högre klass idag och ett chockat Finland såg på när Stine Bolstad satte både 0-1 och 0-2 inom ett par minuter. De finska ledarna såg ingen annan utväg än att ta time-out efter bara 11 minuter! Taktiksnacket gjorde att finskorna fick mer struktur i spelet och på tio minuter hade man både reducerat och kvitterat den norska ledningen. Båda lagen passade också på att bränna varsin straff innan Norge åter tog ledningen strax innan pausvilan. I andra halvlek tog det bara 14 sekunder innan snabba Alisa Vainio  kom fri och åter kunde kvittera. Matchen böljade sedan fram och tillbaka. Finlands farligheter bestod i snabba uppåkningar av Vainio medan Norge hade allmänt svårt att komma till avslut. Med dryga fem minuter kvar kom Vainio ändå fri och kunde göra 4-3 men varken stödet på läktaren eller de norska spelarna kunde acceptera ett sådant snöpligt slut. Medan de finska spelarna var segerrusiga kunde vår favorit ”Charlie” kvittera matchen och hoppet levde vidare! Matchen fick avgöras med förlängning 2×15 minuter sudden death och där var det åter Finlands Vainio som satte sitt tredje mål för matchen och på så sätt sköt sitt lag till söndagens final. Norskorna ska ha all heder för hur de genomförde matchen. Välspelat och mycket bra gjort men totalt sett var det nog rättvist med finsk seger.

Kvällens sista match var den andra semifinalen mellan Sverige-Ryssland. Efter att ha sett de tidigare matcherna i turneringen gissade vi att Sverige skulle ta hem den här matchen ganska lätt och så blev det också. Målen rullade in ett efter ett och det svenska spelet kändes kassaskåpsäkert från målvakt till anfall. Efter 17 minuter kolliderade två ryska spelare olyckligt och den ena tjejen fick en rejäl smäll. Eftersom de ryska ledarna inte pratade något annat än just ryska fick Nässjös ”gamla” stjärnspelare Galina Mikhaylova agera tolk och hjälpa till så att spelaren kunde komma till sjukhuset för undersökning. Halvleken slutade 6-0 till Sverige. Andra halvlek präglades av att de ryska spelarna drog på sig utvisningar och fick ett par straffar emot sig. Sverige valde då att låta några av spelarna ta det lugnt för att minimera skaderisken inför den väntande finalen. Sveriges målvakt för kvällen, Ebba Fridlund, fick också rädda en straff på slutet och höll nollan. Matchen slutade 9-0 till svenskorna. Åter gjorde försvaret en gedigen insats och framåt hade vi inte mindre än sju olika målskyttar.

För egen del tycker vi att dagen har fungerat bra. Det var bra uppslutning på läktarna redan på morgonen även om vi bara var tre från Rosabollen. De svenska fansen var inte så ljudliga med några få undantag från Uppsalatrakten men de norska vännerna hördes desto mer. Vi hjälpte också till i Norgeklacken efter att ha kommit bra överens redan igår. Tydligen hade de norska tjejerna undrat varför föräldrarna hejade på svenska. Semifinalen mellan Norge och Finland var det svettigaste vi har gjort sedan IFK Nässjö vann SM-finalen den där fantastiska marsdagen 2009! Vi var helt slut efteråt så det var tur att svenskorna inte behövde vårt stöd fullt ut sen i sin match. Under dagen har vi också knåpat ihop lite nya ramsor och adopterat några andra glada tillrop som vi kommer att använda i Rosabollen framöver.

Dagens hedersomnämnande: Det går inte säga något annat än att de norska föräldrarna har satt en härlig och positiv prägel på VM-dagarna. Många svenskar med Uppsalagänget i spetsen förtjänar också ett tack!

F17-VMs andra dag sammanfattar vi såhär:
+ Vi fick god hjälp på läktaren från både svenskar och norrmän.
+ Bandy förbrödrar och ger nya vänner.
+ Tack NIF för ett mycket bra arrangemang.
+ Tack för all positiv respons vi fått från er andra.
– Domarna har något emot Norge.
– Tråkig skada på Rysslands lagkapten.

I morgon klockan 09:00 stöttar vi Norge i bronsmatchen!

//Martin och Fredrik

F17-VM Fredagsrapport

VM:s första speldag började med matchen Sverige-Norge. Kanske var det premiärnerverna eller den tidiga timman som spökade för båda lagen slog bort en hel del passningar i början. Norge började ändå stark och hade något farligt avslut på mål under första kvarten. Svenskorna kom dock in i matchen ju längre tiden gick och i halvtid hade vi ledningen med 3-0. Även andra halvlek började trevande och än en gång var norskorna bra med i spelet. När sen Sverige gjorde 4-0 i mitten av halvleken lossnade spelet och siffrorna rann iväg till 7-0. Norge stod upp bra i början men orkade inte hela vägen. Bäst i Sverige var Filippa Angeldahl och Stina Lennartsson. Svenska lagkaptenen Josefin Jarstad fick två tuffa smällar under matchen och utgick i förtid.

Matchen mellan Finland-Ryssland missade vi på grund av fika och matpaus. Enligt matchrapporten och folk vi pratat med var det Finland som var det bollförande laget medan ryskorna visade prov på ett bra defensivt spel. Matchen slutade 3-0 till Finland och bäst på plan var tydligen Rysslands målvakt Juliia Mezenina samt Finlands Alisa Vainio som vi strax återkommer till.

Mitt på dagen anordnade Nässjö IF och Damlandslaget en inspirationsstund för bandysugna tjejer i skiftande åldrar. Ett kul initiativ! Därefter spelade Damlandslaget träningsmatch mot NIFs P18-lag förstärkt med någon överårig kille. Tjejerna håller på att föryngra landslaget och många nya tjejer finns med i truppen. Spelet kändes lite tamt och fantasilöst medan NIF satte full fart. Första halvlek slutade 11-0 till NIF. I andra halvlek gick NIFs överåriga spelare av och matchen blev mer jämn. Slutresultatet blev 14-3 vilket betyder att andra halvleken var oavgjord 3-3.

Sveriges andra match för dagen spelades mot Ryssland. Första halvlek var inte bra från Sveriges sida. Farten man hade i slutet mot Norge var borta och det kändes slarvigt och hafsigt. Ryssland imponerade inte heller och det dröjde en bra bit in i matchen innan det blev riktigt farligt. Sverige fick en straff men den räddades av målvakten och när svenskorna väl gjorde mål dömdes det bort för offside. Tillslut kom dock ledningsmålet från Malin Helgmans klubba i den 24e minuten. Vi var på väg mot kiosken för en kopp kaffe i halvtid när Ryssland kvitterade i de sista sekunderna. Tråkigt nog fick vi i halvtid beskedet att Sveriges lagkapten fått ytterligare en smäll och i Eksjö kunde man konstatera att nyckelbenet gått av. Tråkigt för laget men mest lider vi med Josefin som nu får ta ledigt resten av säsongen. Andra halvlek blev betydligt bättre ur svensk synvinkel. Nu hjälpte man varandra och jobbade på ett helt annat sätt än i första halvlek. Det hjälpte också upp målskyttet och Sverige gjorde fem raka mål innan Ryssland kunde reducera på slutet. Största behållningen tyckte vi var Sveriges målvakt Emma Holmgren. Där har vi en ny Linda Odén med mycket talang och ett härligt självförtroende på planen. Sånt gillar vi!

Dagen avslutades med matchen mellan Norge och Finland. Eftersom vi missade Finlands första match var vi spända på hur de skulle spela mot norskorna som ändå stod upp bra mot Sverige. Vi anslöt oss med den härliga norska klacken som försåg oss med flaggor och hoppades få se en jämn drabbning. Finland var bra. Mycket bra! Hela laget kändes både skridskoskickliga och duktiga på att hantera bollen. Redan i andra minuten satt 1-0 och sedan rullade det på i jämn takt hela matchen. Tillslut stod det 11-1 på tavlan och vi kunde inte annat än imponeras av finskorna och då speciellt Susanna Simola samt Alisa Vainio. Vainio hade en ruskig fart och en härlig teknik. Ska Sverige ha en chans i morgon måste man få stopp på henne. I Norge vill vi ge plus för målskytten Charlotte Marie Selbekk som var riktigt duktig med klubban och hade ett par fina åkningar på sin kant.

Dagens hedersomnämnande: Föräldrar och ledare från Uppsala BOIS samt våra norska vänner för en härlig dag på läktaren.

F17-VM startade på riktigt och vi sammanfattar dag 1:
+ Trevligt folk överallt!
+ Kul att uppslutningen på läktaren varit bra.
+ Stämningen! Våra härliga norska vänner jobbade på bra!
– Bedrövlig musik under och mellan matcherna.

Lördag morgon klockan 10:00 kör vi igen! Be there!

//Martin och Fredrik

Nässjö slår Damlandslaget…

…i andra halvlek!
Kvällens match och tillika invigning av F17-VM spelades mellan Sveriges Damlandslag och ett NIF kompletterat med flera Nässjöfostrade storspelare. Förutom våra nuvarande NIF-tjejer kunde vi ikväll åter njuta av att se Hanna Brusberg, Hanna Dahlström, Lovisa Elovsson, Pernilla Elardt, Stephanie Storme och Galina Mikhaylova i Nässjötröjan.

I första halvlek styrde Damlandslaget spelet och Nässjöspelarna hade svårt att komma upp i banan. Nässjöförsvaret fick jobba hårt men löste situationerna alldeles utmärkt. Sara Levén höll rent och stoppade effektivt landslagsspelarnas försök att ta sig in i straffområdet. Döm av vår förvåning när domaren visade ut Sara och dömde straff för en fin brytning utanför straffområdet! Pillan visade klass och räddade säkert straffen och kunde sedan lägga beslag på returen.

Damlandslaget skulle ändå ta ledningen på straff efter ännu en brytning av Sara. Även denna straff var billig och situationen hade inte resulterat i något alls i en vanlig seriematch. Den här gången satt straffen otagbart i nättaket bakom Pillan. 0-2 kom sedan efter en genomåkning på kanten och ett skott ur snäv vinkel som trillade in. Inte blev det bättre när det blåstes straff för tredje gången, återigen för en regelrätt brytning utanför straffområdet. Straffen räddade Pillan och bollen rann ut till en resultatlös hörna. Det kändes ändå skönt att domarinsatsen inte helt hade förstört matchen så långt.

Innan halvtidsvilan hann det ändå bli 0-3 efter en riktig praktträff från strax utanför straffområdet. Bollen satt hårt strax under ribban och helt otagbart för en idag lysande spelande Pillan. Vi kände i det här läget att Nässjö var i brygga och att siffrorna kunde rinna iväg i andra halvlek.

Halvlek nummer två blev dock helt olik den första. Nu var det Nässjö som stod för det bästa spelet. Vad som än sades i omklädningsrummet så fick det fart på Nässjötjejerna som var bättre i allt. Farten som saknades i första fanns helt plötsligt liksom överlämningar och passningsspel av hög klass. Mischa stod för en av matchens prestationer när hon med sin härliga skridskoåkning passerade försvaret och passade fram Dala till ett friläge som resulterade i matchens snyggaste mål.

Damlandslaget drygade ändå ut sin ledning till 1-4 på ett frislag som åter satt högt i nättaket. Annars var det Linda Odén i Sveriges mål som räddade kvar svenskorna i andra halvlek. Hade hennes skridsko varit någon centimeter kortare hade NIF fått in ännu ett mål, nu blev det bara hörna istället. Nässjö skulle ändå få in 2-4 efter att Lollo trollat sig runt försvaret ute vid kortlinjen och tog sig in tillräckligt i banan för att kunna slå in bollen ur snäv vinkel.

Nässjö vann alltså andra halvlek mot Landslaget! Ser man till rena spelmål blev det ju faktiskt oavgjort! Tänk vilket lag vi skulle ha om alla våra tjejer spelade här hemma! Vi tycker Stockholm har lånat er tillräckligt länge nu och vi hoppas att ni kommer hem till oss och visar BandySverige var dambandyns talangfabrik verkligen ligger.

Vi får ändå medge att våra gamla spelare har utvecklats. Brusberg som förr var en mittfältsmotor med kanonskott har utvecklats till en stabil försvarsspelare som få passerar. Dala har istället klivit upp i plan och är mer offensiv nu. Mischa räknas ju nästan som Nässjöbo och även hon har blivit mer offensiv sen hon först kom till oss. Nästa säsong spelar ni hos oss då tjejer! Vi lovar att följa er på alla matcher, hemma som borta.

Den sura eftersmaken från matchen var som ni förstått domarteamets bedrövliga insats. Ska vi tvingas genomlida fler matcher med dessa petiga och spelförstörande rättsskipare kan det här bli en lång helg.

Dagen till ära delar vi ut fem stjärnor:
***** Pernilla Elardt
**** Lovisa Elovsson
*** Galina Mikhaylova
** Hanna Brusberg
* Sara Levén

Kvällens hedersomnämnande: Hanna Dahlström för målet och hela Nässjölaget för en bra genomförd match.

F17-VM startar på ett härligt sätt med en trevlig match. Kvällens + & – :
+ Med alla Nässjötjejer hemma har vi Sveriges bästa lag!
+ Kul att uppslutningen på läktaren var bra.
– Domarens insats i första halvlek.
– Domarens insats i andra halvlek.
– Att folk går hem i halvtid.

Vi laddar nu för Sveriges matcher i samband med F17 VM!

//Martin och Fredrik

Nässjö kämpade tappert mot F17-landslaget

Våra tjejer spelade ikväll mot F17-landslaget i en träningsmatch inför VM som ska gå av stapeln i Stinsen under helgen. Matchen spelades 2×30 minuter och under de inledande 30 minuterna var det Nässjö IF som höll i taktpinnen. Idag var Nässjö förstärkt av två gamla bekanta, nämligen Stephanie Storme och Galina Mikhaylova. Det var fantastiskt roligt att se dem i en Nässjö-tröja igen. Mischa verkade väldigt spelsugen och vi fick återigen njuta av hennes gudomliga skridskoåkning, kom hem Mischa, vi saknar dig!!

Dock var det F17 som tog ledningen på en mycket tveksamt dömd straff. Otagbart för fröken Fager i mål som annars gjorde en klart godkänd insats mot svårt motstånd. Den som imponerade mest i första halvlek var dock Sanna Gustafsson som gjorde ett mycket vackert 1-1 mål där hon sprätte in den bakom Sveriges målvakt. Sanna som även gjorde 2-1 för Nässjö gjorde sin bästa match för året och var glödhet. Nämnvärt kring 2-1 målet var att Mischa spelade fram mycket vackert.
När andra halvlek drog igång hade F17 börjat finna en bättre organisation och de tog över spelet mer och mer. I och med Marie Eliassons uttåg och ett allt tröttare Nässjö IF kunde Sverige kvittera och sedermera ta ledningen och vinna matchen med 4-2. Vi vill dock säga att tjejerna, trots att Elina Bergwall och Josefine Fager fattades, stod upp mycket bra mot Sveriges framtid. Att Sanna Gustafsson höjde sina aktier att få spela i ett kommande F17-landslag idag råder det inte heller något tvivel om.

Även om det idag bara var träningsmatch vill vi ändå passa på att utse matchens stjärnor. Dessa kommer dock inte räknas med i den totala stjärnligan.

Dagens tre stjärnor:
*** Sanna Gustafsson
** Galina Mikhaylova
* Sandra Skiöld

Nu laddar vi om inför morgondagen då vårt kära Nässjö ska möta det riktiga landslaget. Vi tippar på 6-2 till Nässjö!

//Fredrik och Martin

Eftersnack NIF – Villa/Lidköping

Så var säsongens sista hemmamatch avklarad och nu väntar tre veckors uppehåll innan serien avslutas borta mot Mölndal 24/2. Vi hade stora förhoppningar på ett bra resultat och att vi skulle krypa närmare Skirö målmässigt. Det blev seger och det var inget snack om den saken, Villa var aldrig nära, men vi hade hoppats på på mer mål.

Målskyttet började med att Elina satte säsongens andra hörnmål och strax efter var det Söders tur att få in bollen bakom Villas målvakt. Även Sara Levén ville vara med i målprotokollet och tog en tur från sin backplats vilket gav ställningen 3-0 efter 18 minuter. Bara minuten senare trillade ett inte alltför hårt skott oturligt in i NIF-kassen men det kändes aldrig som att Villa fick kontakt. När sedan NIF gasade på lite efter halvtimman spelad kom både 4-1 genom Sandra och 5-1 genom Elina.

Andra halvlek blev ett sömnpiller och passerade utan att göra några större avtryck i världshistorien. Elina passade på att göra både 6-1 och 7-1 innan kvarten var spelad och vi hoppades på att siffrorna skulle rinna iväg så att vi kunde närma oss Skirö i tabellen. Tyvärr blev det inte så och NIF brände även idag en straff. Vi förordar intensiv träning på fasta situationer under uppehållet! Fyra missade straffar de sista tre matcherna och bara 2 hörnmål på 73 försök under säsongen är lite magert.

Nu blev sista halvtimman väldigt avslagen och NIF drog på sig ett par utvisningar. När Sara Levén åter fick en smäll och tvingades vila stuvades det om lite i laget och det blev ingen riktig ordning varken framåt eller bakåt. Villas bästa spelare, Emma Öberg, kunde fastställa slutresultatet till 7-2 strax före slutsignalen men vi kunde räkna in ytterligare två poäng till NIF.

Vi menar inte att vara negativa för det var ju ändå en kassaskåpsäker seger och fem plusmål. Det var gott att se alla yngre tjejer ta stort ansvar och kliva fram när flera tongivande spelare saknades. Vi vill också lyfta fram Emilia Pramler som bara blir bättre och bättre. Idag var hon en av lagets bästa spelare enligt oss!

Dagens tre stjärnor:
*** Elina Bergvall
** Sandra Skiöld
* Emilia Pramler

Veckans hedersomnämnande: Sara Levén som gjorde mål och alltid är stabil i sitt spel.

Sista hemmamatchen är avklarad och vi sammanfattar det så här:
+ Seger trots manfall är starkt.
+ Vi gillar korven i kiosken.
– Vår egen insats idag. Inte femstjärnigt direkt…
– Publiksiffran (som vanligt… Idag 79 personer).

Vi laddar nu för matcherna i samband med F17 VM!
Det vore kul om vi kunde få lite folk på läktarna då och vi hoppas att Höglandsborna kan ta sig ur husen och sluta upp med oss i Stinsen.

Stjärnligan efter nio matcher

Efter nio matcher ser stjärnligan ut enligt följande:

12 stjärnor: Elina Bergvall
10 stjärnor: Sandra Skiöld
9 stjärnor: Marie Eliasson
6 stjärnor: Matilda Fager
5 stjärnor Mathilda Söderström
3 stjärnor: Sara Leven och Lina Wetter
2 stjärnor: Lina Lindqvist och Petra Skiöld
1 stjärna: Sanna Gustafsson och Emilia Pramler