Det lackar mot Jul!

Damerna tar välförtjänat jullov och siktar vidare på fortsättningsserien som tar fart första veckan i januari. Rosabollen likaså, vi har verkligen blandat och gett på läktarna under hösten och vi tackar för det något oförtjänta berömmet som kommit från spelare och ledare. Vi ska absolut försöka bättra oss under våren och ge allt för di blåe!

Vi vill passa på att önska alla Nässjö IF dam supporters, spelare och ledare en God Jul och ett Gott Nytt År så ses vi på en läktare någonstans i Sverige när serien drar igång igen!

Kom ihåg, Forza NIF Dam

//Fredrik och Martin

F17 ångar på och firar jul obesegrade

Ett brandskattat F17-lag styrde under söndagen kosan mot Ale Arena och bortamatch mot Surte/Kareby. Inte nog med att flera tjejer inte var tillgängliga, på Elitrapport fanns alla möjliga och omöjliga namn på våra spelare.

Första halvtimman spelade tjejerna enligt instruktionsboken och Surte/Kareby hade bara att se och lära. Cajsa gjorde två mål men Emelie var än värre med sina tre! Hemmalaget var skakat och tog en tidig timeout vilket visade sig göra susen, åtminstone tillfälligt. Ida Friman gjorde både 1-5, 2-5 och 3-5 på mindre än tio minuter innan Cajsa kunde göra sitt tredje mål och snygga till halvtidsresultatet via en straff.

I andra halvlek blev det dött lopp mellan Ida Friman och Cajsa. Båda gjorde tre mål var och blev alltså sexmålsskyttar! Nässjö drog det längsta strået och även Victoria fick göra mål vilket innebar seger med 6-10!

En stark kämparinsats av tjejerna gör att det ser riktigt bra ut inför fortsättningen av serien!

Dagens tre stjärnor:
*** Cajsa Johansson
** Emelie Åkerlund
* Agnes Sundell

Skytteligan efter fyra matcher:
12 mål: Cajsa Johansson
7 mål: Sanna Gustafsson och Victoria Bergström
4 mål: Emelie Åkerlund
1 mål: Moa Nilsson

Stjärnligan tar jullov

Efter Allsvenskan Syds alla fem omgångar ser stjärnligan ut enligt följande. Vi återkommer med den spännande fortsättningen när serien drar igång igen.

7 stjärnor: Felicia Haegerstam och Sandra Skiöld
4 stjärnor: Sanna Gustafsson
3 stjärnor: Sara Levén och Ebba Fridlund
2 stjärnor: Agnes Sundell och Elina Bergvall
1 stjärna: Janina Karlsson och Wilhma Lindholm

Även F17-laget har en egen stjärnliga och den ser ut så här efter fyra matcher:

7 stjärnor: Cajsa Johansson
5 stjärnor: Emma Lindberg Nilsson och Emelie Åkerlund
3 stjärnor: Wilhma Lindholm och Agnes Sundell
1 stjärna: Sanna Gustafsson

Fillan gav NIF segern

På lördagskvällen spelades sista matchen i Allsvenskan Syd för Nässjös del. Eftersom Skirö spelade 3-3 hemma mot Surte tidigare under eftermiddagen fanns ingen chans, eller risk, för NIF att gå  till Elitserien efter jul.  Istället spelar vi vidare mot lagen i södra halvan av Sverige och hoppas att vi kan ta en plats i slutspelet den vägen.

Matchen var annars något av ett sömnpiller i första halvlek. Sunvära var effektiva och satte båda sina chanser medan Nässjö hade förtvivlat svårt att få upp farten. Det var bara Elina Bergvall som lyckades få in bollen innan halvtidsvilan och vi var i underläge med 1-2.

I andra halvlek lossnade det lite mer för våra tjejer men det började med en lite smårolig situation. En spelare i Sunvära är på väg in i straffområdet men tappar balansen och faller. Två domare är i närheten och låter spelet fortgå då den tredje domaren från mittcirkeln blåser av spelet och tecknar för straff! Turligt nog påtalar de båda andra misstaget och spelet startas om. Sunvära fick däremot en helt riktig straff lite senare men den förvaltade man inte tillräckligt bra och bollen missade målet.

Nässjö kunde kvittera till 2-2 efter en felpass i Sunvära som Victoria fiskade upp och serverade Sandra som säkert satte bollen i mål. 3-2 kom strax därpå då Fillan fick fram bollen till Cajsa och plötsligt hade vi tagit ledningen.

Väl i ledningen slappnade tjejerna av lite och plötsligt fungerade spelet. Fillan som jobbade hårdare än någon annan fick också rejäl och välförtjänt utdelning. Inte mindre än tre mål kom från hennes klubba sista dryga halvtimman. Det var både praktskott utifrån och serveringar från Söder och Emelie som bidrog till Fillans triumf idag. hårt jobb lönar sig och det var få, om ens någon, som slet hårdare idag. Fanns det en boll att åka på  var Fillan där, skulle Sunvära starta ett uppspel hade de henne som ett plåster på sig och fanns möjligheten att trycka till lite extra så gjorde hon det. ENERGI!

Victoria dammade också in en hörna högt upp i nättaket och visade att hon är en fantastisk tillgång vid fasta situationer. Allt som allt var det en dag på jobbet för tjejerna, inte vidare välspelat och underhållande men ändå en klockren seger.

Dagens tre stjärnor:
*** Felicia Haegerstam
** Sandra Skiöld
* Wilhma Lindholm

Veckans hedersomnämnande: Vi kan passa på att framhålla systrarna Fager lite extra. Matilda i målet gjorde några riktigt fina räddningar och Jossan hade stundom riktigt bra fart under grillorna.

Sista matchen i Allsvenskan Syd:
+ Vinst trots riktigt segt spel.
+ Skirö får åka till Haparanda. Frågan är om de har chans att ta någon poäng?
+ Stinsen Arena som gör att bandyn är njutbar även en grå dag som denna.
– Rosabollens bleka insats.
– Rosabollens manfall.

Skytteligan efter fem matcher:
5 mål: Felicia Haegerstam och Elina Bergvall.
4 mål: Sandra Skiöld, Cajsa Johanssonoch Sanna Gustafsson.
2 mål: Emelie Åkerlund.
1 mål: Victoria Bergström, Wilhma Lindholm och Mathilda Söderström.

Hemmamatch mot Sunvära!

Det är dags för sista matchen i Damallsvenskan Syd och för motståndet idag står Sunvära SK, som i övriga matcher plockat två poäng genom seger mot Mölndal. Det är i princip redan klart att Nässjö IF kommer att fortsätta spela i Allsvenskan efter jul och att Skirö och Kareby fortsätter i Elitserien. Därför hoppas vi tjejerna spelar avslappnat och satsar på att försöka förvalta sina chanser på ett bättre sätt än i tidigare matcher. Förra helgen mot Surte var ett fall framåt vad gäller målskyttet och det får gärna fortsätta på den inslagna vägen idag.

Rosabollen står inför ett stort manfall återigen på grund av jobb, sjukdom och förbannat skolk. Vi beklagar givetvis detta och hoppas att ”jullovet” ska stärka oss och att vi kommer med förnyad kraft till vårsäsongen.

Och kom ihåg, FORZA NIF DAM!

F17 fortsatt obesegrade

När F17 mötte Villa hemma i Stinsen Arena var det många trötta ben eftersom flertalet av tjejerna spelade med damlaget igår lördag. Vi bjöds inte på den mest välspelade matchen för säsongen men 7-3segern var likväl kassaskåpsäker.

Inför matchen pratades det om att fokuspunkten skulle ligga på passningsspelet och att få så många som möjligt delaktiga i spelet. Detta fungerade stundtals riktigt bra och laget fortsätter att skapa mängder med chanser.

Nämnas bör också att dagens debutant, Sara Perusina, gjorde en klart godkänd insats i sin premiärmatch.

Dagens tre stjärnor:
*** Emma Lindberg Nilsson
** Emelie Åkerlund
* Cajsa Johansson

Skytteligan efter tre matcher:
7 mål: Sanna Gustafsson
6 mål: Victoria Bergström och Cajsa Johansson
1 mål: Emelie Åkerlund, Moa Nilsson

Nässjöseger i Ale Arena!

Nässjös tjejer tog en välförtjänt 10-2 seger mot Surte BK i lördagens bortamatch. Tjejerna tog kommandot direkt i matchen då Sanna Gustafsson gav Nässjö ledningen redan i den sjätte matchminuten då hon blev frispelad av Victoria Bergström. Mer skulle det bli för Nässjös tjejer i första halvlek och Wilhma Lindholm utökade ledningen till 2-0 tio minuter senare. Nässjö radade upp chanser och på ett utkast från Matilda Fager i Nässjö-målet kom Cajsa Johansson som skjuten ur en kanon mot Surtemålet och satte 3-0.

Nässjö tilldömdes även två straffar i första halvlek men lyckades tyvärr inte förvalta sina chanser från tolvmeterspunkten. Det spelade dock ingen roll då Nässjömålen fortsatte att komma i strid ström och i den 21:a matchminuten gjorde Sanna Gustafsson ytterligare ett mål efter starkt eget förarbete. I den 34:e minuten utökade Nässjö sin ledning till 5-0 genom Elina Bergvall som åkte sig fri och säkert la bollen bakom Ellen Ahrnberg i Surtemålet. När 6-0 kom till Nässjö IF var det genom ett fantastiskt skott av Sandra Skiöld vilket letade sig in i krysset, det var utan tvekan matchens vackraste mål. Nässjö avslutade halvleken lika stabilt som den började och Elina Bergvall fastställde pausresultatet till 7-0 för Nässjö IF som gjorde en väldigt stabil halvlek.

Under pausen glömde Surte BK helt bort att spola isen och andra halvlek blev minst sagt svårspelad då isen var mycket dålig. Nässjö var inte helt vakna när domaren blåste igång matchen och Surte stormade fram och satte 7-1 redan efter 19 sekunder genom Sofia Andreasson. Nässjös goda organisationsförmåga under första halvlek naggades något i kanten under andra halvlek och tjejerna hade något svårare att få till ett bra organiserat spel. Det hindrade inte tjejerna från att utöka sin ledning ytterligare i 53:e minuten, återigen av Elina Bergvall som verkligen fick till sitt anfallsspel under dagens match och bjöd på fin skridskoåkning och härlig teknik. Surte BK tilldömdes straff i den 58:e matchminuten och de kunde genom den reducera Nässjös ledning till 8-2 återigen genom Sofia Andreasson. Nässjö fick för tredje gången straff men återigen kunde Nässjö inte få in bollen i mål och det är nu sju försök sedan vi gjorde mål på straff.

Men som sagt, detta spelade ingen roll idag då målen kom ändå. Elina gjorde återigen mål i den 74:e matchminuten och Sanna avslutade målskyttet för kvällen i den 80.e matchminuten. Slutresultatet skrevs till 10-2 i Nässjö IFs favör.

Dagens tre stjärnor:
*** Sanna Gustafsson
** Elina Bergvall
* Janina Karlsson

Veckans hedersomnämnande: Vi vill idag särskilt lyfta fram Cajsa Johanssons och Agnes Sundells fina spel samt Sandra Skiöld som aldrig någonsin gör en dålig match.

Dagens match i  Sveriges kallaste plåtskjul:
+ Säker seger
+ Varm Pucko
+ Målproduktionen
– Att man inte spolar isen i pausen
– Domarinsatsen var lite svajig

Skytteligan efter fyra matcher:
4 mål: Elina Bergvall och Sanna Gustafsson.
3 mål: Sandra Skiöld och Cajsa Johansson
2 mål: Felicia Haegerstam, och Emelie Åkerlund.
1 mål: Wilhma Lindholm och Mathilda Söderström.
Sist men inte minst får Ebba Fridlund ordet:
Jag tycker att Rosabollen ska få ett stort plus för det stödet de ger oss i Nässjö IF:s damlag. Dock tycker jag att Joakim Rosell ska sluta mata sina kossor! 🙂

Rosabollen drar till Surte!

Idag är det äntligen dags för en ordentlig bortamatch. Skirö förra helgen räknas inte då det är alldeles för nära till Vetlanda. Imorgon drar rosabollen till Surte för att se våra tjejer ta hand om Surte/KIS på bästa sätt. Tyvärr visar det sig att 80% av rosabollen som vanligt denna vinter har förhinder på grund av jobb och helt enkelt förbannat skolk. Därför är det endast jag (Fredrik) och Martin som kommer åka ner till Sveriges kallaste bandyhall, den förkylningen jag ådrog mig under KOSA Cup för ett par år sedan var inte att leka med.

Inför matchen finns inte så mycket att säga egentligen, förhoppningsvis kommer vi avgå med en övertygande seger, vilket tidigare resultat under säsongen pekar på. Ni som inte kan följa med oss till Surte ta en sväng in på elitrapport så hörs vi igen när vi återvänder med två färska poäng och förhoppningsvis ett antal plusmål på kontot.

Och kom ihåg, FORZA NIF DAM!

 

//Fredrik

Förlust mot Skirö AIK

Det blev förlust mot Skirö i lördagens bortamatch i Sapa Arena. Första halvlek var ytterst jämn och samtidigt som Nässjö bommade alldeles för bra lägen, bland annat en straff så var Skirö skoningslösa på att utnyttja våra misstag i försvaret och kunde gå till pausvila med 2-0 efter två mål av Lisa Enström.

I första halvlek fick Sara Levén utgå och uppsöka sjukhus efter en smäll mot axeln och än värre skulle det bli för Nässjö IF i andra halvlek. En halvlek som började bra för NIFs tjejer som pressade Skirö ordentligt, Skirös tjejer tog till allt hårdare metoder för att stoppa sina motståndare och ibland kan vi tycka att domare Nilsson kunde använt pipan något mer kreativt. Dock ska det sägas att Skirö spelar tufft och hårt och de bemästrar de hårda tagen ytterst väl. Istället var det Felicia Haegerstam som fick uppsöka botbänken för ojust tackling, och som ni vet. Det är ju ingen riktig bandymatch om inte Fillan sitter i utvisningsbåset åtminstone en gång.  I andra halvlek radar tjejerna upp chanser men Pernilla Elardt i Skirös mål var en levande vägg emellanåt och hon gjorde en enastående match.

Till Pillans förtret och vår stora glädje fick hon inte hålla nollan utan Nässjö lyckades få hål på henne i den 72 minuten när Cajsa Johansson på assist av Ebba Fridlund i målet äntligen kom igen och gjorde mål. Tjejerna pressade på ordentligt direkt efter målet och en kvittering hängde i luften, då hände det som absolut inte fick hända. På mittplan kolliderar Elin Hallén och Sandra Skiöld med varandra och båda blir liggande på isen. Det visar sig vara allvarligt med dem båda och Sandra var ordentligt yr när hon leddes av planen, Sandra som dittills i matchen varit fenomenal. Elin Hallén blev liggande orörlig och ambulans tillkallades då man var orolig för hennes nacke och rygg. Matchen avbröts i 20 minuter medan Elin fick den hjälp hon behövde. Nu fattades alltså TRE spelare i Nässjö IF dam och de var tvungna att avsluta matchen utan avbytare och med endast tio spelare på plan.

Rosabollen som hittills gjort en fin insats på läktaren med tanke på hur få vi är i år då vi inte alls lyckas få till våra arbetsscheman med spelschemat tappade totalt fokus på matchen och våra tankar gick till Elin, Sandra och Sara beslöt oss för att tystna resterande 14 minuter av matchen. När spelet väl kom igång rivstartade Skirö och lyckades göra två snabba mål återigen genom nummer 18 Lisa Enström som för övrigt blev matchens lirare.

Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande för våra tjejer som har varit så tongivande för oss under inledningen av säsongen, krya på Er tjejer!

Väl värt att tas upp är våra tjejers fina agerande under matchen, de visar på en härlig karaktär matchen igenom och de kämpar stenhårt över hela planen vilket gläder oss på läktaren enormt. Felicia Hagerstam som fick ett bryskt mottagande av sina forna lagkamrater jobbar konstant stenhårt på planen och visar att hon är hungrig, sen att hon tacklar som en tjur stångas är ganska trevligt också. Jag som skriver idag hade inte heller sett Maria Sundberg spela innan och hon var en härlig överraskning och visade på fint bandykunnande. Jag vill också passa på att berömma Emma Lindberg Nilsson som tagit enorma kliv sedan förra säsongen, så fortsätt kämpa Emma!

Dagens tre stjärnor!
*** Sandra Skiöld
** Agnes Sundell
* Ebba Fridlund

Dagens plus och minus
+ Jag fick äntligen se Nässjö göra mål i år.
+Vi slipper åka till Haparanda i vår.
+Rosabollen visar att vi kan skrika oss hesa än!
– Massakern i Sapa, aldrig varit med om så mycket skador. Krya på er tjejer!

Nästa helg är det äntligen dags för en riktig roadtrip när vi styr kosan mot Surte och Sveriges kallaste bandyhall. Sist vi var där med IFK Nässjö ådrog sig samtliga i Rosabollen en helt fantastisk förkylning. Men Fillan har lovat att baka åt oss så jag personligen ser verkligen fram emot nästa helg då det var år och dar sen man fick smaka på hennes bakverk, vem vet, kanske till och med blir muffins!

Väl mött i Surte gott folk och kom ihåg, FORZA NIF DAM!