Förlust mot Skirö AIK

Det blev förlust mot Skirö i lördagens bortamatch i Sapa Arena. Första halvlek var ytterst jämn och samtidigt som Nässjö bommade alldeles för bra lägen, bland annat en straff så var Skirö skoningslösa på att utnyttja våra misstag i försvaret och kunde gå till pausvila med 2-0 efter två mål av Lisa Enström.

I första halvlek fick Sara Levén utgå och uppsöka sjukhus efter en smäll mot axeln och än värre skulle det bli för Nässjö IF i andra halvlek. En halvlek som började bra för NIFs tjejer som pressade Skirö ordentligt, Skirös tjejer tog till allt hårdare metoder för att stoppa sina motståndare och ibland kan vi tycka att domare Nilsson kunde använt pipan något mer kreativt. Dock ska det sägas att Skirö spelar tufft och hårt och de bemästrar de hårda tagen ytterst väl. Istället var det Felicia Haegerstam som fick uppsöka botbänken för ojust tackling, och som ni vet. Det är ju ingen riktig bandymatch om inte Fillan sitter i utvisningsbåset åtminstone en gång.  I andra halvlek radar tjejerna upp chanser men Pernilla Elardt i Skirös mål var en levande vägg emellanåt och hon gjorde en enastående match.

Till Pillans förtret och vår stora glädje fick hon inte hålla nollan utan Nässjö lyckades få hål på henne i den 72 minuten när Cajsa Johansson på assist av Ebba Fridlund i målet äntligen kom igen och gjorde mål. Tjejerna pressade på ordentligt direkt efter målet och en kvittering hängde i luften, då hände det som absolut inte fick hända. På mittplan kolliderar Elin Hallén och Sandra Skiöld med varandra och båda blir liggande på isen. Det visar sig vara allvarligt med dem båda och Sandra var ordentligt yr när hon leddes av planen, Sandra som dittills i matchen varit fenomenal. Elin Hallén blev liggande orörlig och ambulans tillkallades då man var orolig för hennes nacke och rygg. Matchen avbröts i 20 minuter medan Elin fick den hjälp hon behövde. Nu fattades alltså TRE spelare i Nässjö IF dam och de var tvungna att avsluta matchen utan avbytare och med endast tio spelare på plan.

Rosabollen som hittills gjort en fin insats på läktaren med tanke på hur få vi är i år då vi inte alls lyckas få till våra arbetsscheman med spelschemat tappade totalt fokus på matchen och våra tankar gick till Elin, Sandra och Sara beslöt oss för att tystna resterande 14 minuter av matchen. När spelet väl kom igång rivstartade Skirö och lyckades göra två snabba mål återigen genom nummer 18 Lisa Enström som för övrigt blev matchens lirare.

Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande för våra tjejer som har varit så tongivande för oss under inledningen av säsongen, krya på Er tjejer!

Väl värt att tas upp är våra tjejers fina agerande under matchen, de visar på en härlig karaktär matchen igenom och de kämpar stenhårt över hela planen vilket gläder oss på läktaren enormt. Felicia Hagerstam som fick ett bryskt mottagande av sina forna lagkamrater jobbar konstant stenhårt på planen och visar att hon är hungrig, sen att hon tacklar som en tjur stångas är ganska trevligt också. Jag som skriver idag hade inte heller sett Maria Sundberg spela innan och hon var en härlig överraskning och visade på fint bandykunnande. Jag vill också passa på att berömma Emma Lindberg Nilsson som tagit enorma kliv sedan förra säsongen, så fortsätt kämpa Emma!