Norge – USA

Dagens mest underhållande match spelades mellan Norge och USA. Ett vilt kämpande USA var nära att få med sig poängen efter en stark avslutning och det var bara Norges effektivitet på fasta situationer som tillslut avgjorde. Vi bjöds på stort bandykunnande och det är en härlig utveckling som lagen har genomgått de senaste åren.

Matchen började med att USA hade ett skott i ribban men bollen ville inte leta sig in. Istället var det Norge som gjorde 1-0 på frislag genom Helle Berntsen-Lillejord i tolfte minuten. USA kunde dock kvittera på straff genom Amy Stech och sedan följde ett ställningskrig då spelet böljade fram och tillbaka. Vi gjorde oss redo för en gofika och började gå mot kiosken när Norge fick en hörna som satt i taket genom Martine Døhlen Holm.

Fem minuter in i i andra halvlek fick Norge straff som Martine Døhlen Holm satte i mål fram till 3-1 och dryga kvarten senare satt 4-1 på hörna genom Anna Heléne Egeberg. Matchen verkade avgjord när ett skott utifrån från Amy Stech letade sig in och bara minuterna senare slarvade Norge i försvaret och i oredan framför mål dök Meagan Wanecke upp och satte 4-3. Trots en stark forcering de sista minuterna kom amerikanskorna inte närmare utan Norge kunde avgå med segern.