Eftersnack VAIK – NIF

Vi trodde på en tuff, jämn och oviss match där det skulle vara kamp om varje boll. Istället blev det Mathilda Söderströms show! Söder som haft svårt att få bollen i mål under säsongen kom ut och plockade ner lyror, passade och sköt som om hon aldrig gjort annat. Målpotten stannade till sist på fem mål för Söder som dock hade bud på flera under matchen. Det var aldrig något snack om vem som skulle vinna matchen utan Nässjö tog kommandot omgående och totalt körde över motståndet. Hela laget förtjänar beröm för sitt spel under söndagen.

För oss tillresta supportrar värmde det särskilt att se syskonen Skiöld prestera lika bra som tidigare matcher under 2013. Emilia Pramler fortsätter att imponera och klev fram ordentligt mot VAIK, Johanna Ekenstierna gjorde även hon en gedigen insats. Listan kan göras lång på vilka spelare som ska ha beröm för söndagens match, Elina Bergvall, Lina Wetter, Sara Levén, Josefin Fager, ja vi kan hålla på hela kvällen med omnämnanden. Men vi sammanfattar det istället till, förbannat bra jobbat tjejer!

Dagens tre stjärnor:
*** Mathilda Söderström
** Marie Eliasson
* Sandra Skiöld

Veckans hedersomnämnande: Hela laget för en stabil och väl genomförd match. Det var svårt att ge ut stjärnor idag då alla verkligen var på tårna och gav allt i alla lägen. Starkt jobbat tjejer!

Tingvalla Isstadion – När du för en dag vill uppleva hur Östeuropa såg ut 1968:
+ Bra akustik.
+ Retro känsla a la Sovjet..got to love it!
– Inget inträde (men halva potten på de 29 matchbladen för 20 kr/st)
– Publiksiffran! 40 personer är uselt.
– Ingen kiosk.
– Sur VAIK-supporter bredvid oss.

Nästa söndag är det dags för sista hemmamatchen. Allt under 150 pers är dåligt!
Hör ni det Nässjöbor?

Vinst mot VAIK

Matchen slutar tillslut 0-9!
Nässjö var bättre i allt och alla förtjänar en stjärna idag. Vi återkommer under kvällen eller under måndagen med eftersnack beroende på väglag och sömnbehov.

Halvtid i Karlstad

Efter 45 spelade minuter på Tingvalla leder NIF med hela 6-0 mot VAIK. Nässjö har haft det mesta av spelet och har fått utdelning många av sina lägen medan VAIK inte riktigt har kommit till skott.
Vi håller värmen nu i pausen trots brist på kaffe och korv och inväntar med spänning fortsättningen.

Mot Västerstrand

Nu vid 08:00 startade två bilar från Nässjö för att köra upp mot Karlstad och Tingvalla. Sju taggade Rosabollare och en last med flaggor styr kosan mot en spännande match och kanske ett hattrick på McDonalds.
Dagens match mot VAIK kan bli tuff och det krävs att alla tjejer är på topp om det ska vara tal om två poäng. Vi har inte hört annat än att truppen ska vara som vanligt vilket känns bra i en så viktig match.
Enligt väderleksrapporten kan det bli lätt snöfall under matchen och det kan ju ställa till ett och annat. Förhoppningsvis ska det inte påverka spelet så mycket och vi hoppas på en rättvis kamp.
Efter att nu ha pratat med spelarbussen och fått rapporter om att allt ser bra ut kör vi vidare genom Västergötland och laddar för ett stopp i Mariestad.

Eftersnack NIF – Sunvära SK

Inför dagens match hoppades vi på att målskyttet skulle lossna och att vi skulle komma lite närmare Skirö i tabellen. Istället blev det säsongens segaste match där få utmärkte sig i NIF och Sunvära försvarade sig med hela laget i en köttmur.

I första halvlek tog Nässjö ledningen på en hörna. Om vi har räknat rätt var det den 40e hörnan för NIF under säsongen och det första hörnmålet! Ett tips till lagledningen kan vara att öva lite mer på detta. Vi har ju en fantastisk ramsa till hörnorna och det blir liksom roligare när de sitter…

Nässjödottern Lina Johansson i Sunvära kunde bara en och en halv minut senare kvittera Nässjös ledning på en hörna och direkt därefter tog SSK en tidig time out. Vad lagledningen ville diskutera med spelarna vet vi inte men troligen blev de inte nöjda med att NIF fick straff ett par minuter senare. Detta var ju inte skärpans dag för våra tjejer och straffen gick utanför. Istället fick vi vänta till 36e minuten innan Lina fick upp farten och kunde ge Nässjö ledningen på pass från dagens bästa spelare, Sandra Skiöld.

Innan halvlek hann Sara Levén ta en tur in i SSKs straffområde och när hon tappade bollen i kamp med en motspelare blåste domaren ännu en straff för NIF men även denna smet utanför målramen.

Matchens andra halva var bara någon minut gammal när Mathilda Söderström äntligen fick göra mål! De senaste matcherna har hon haft flera lägen men idag var det äntligen dags och vi vill verkligen gratulera. Det var du värd Söder!

NIF skulle få en tvåmålsskytt och det var Lina som tog fart nere på egen planhalva och med sin starka skridskoåkning tog sig igenom och kunde sätta 4-1. Sunvära fick sedan straff och kunde reducera innan Sandra fick in 5-2 med tio minuter kvar. Det var ändå Lina Johansson i SSK som fick avsluta målskyttet när hon fastställde slutresultatet till 5-3.

För att sammanfatta det hela spelade systrarna Skiöld ypperligt bra och då särskilt Sandra som stundtals var en gigant. Dock fick vi känslan av att det finns mer att hämta hos NIF Dam än vad de visade den här eftermiddagen, stundtals såg det väldigt trögt ut och det kommer krävas mer nästa helg mot Västerstrands AIK. Den ena delen i domarteamet i dagens match hade inte heller någon bra dag, tur för båda lagen var väl att han var lika usel åt båda håll. Nu ser vi fram emot nästa helg och rosabollen laddar för en härlig resa till Karlstad för två nya friska poäng!

Dagens tre stjärnor:
*** Sandra Skiöld
** Petra Skiöld
* Lina Lindqvist

Veckans hedersomnämnande: Mathilda Söderström för sitt mål och Emma Lindberg-Nilsson som gjorde sin bästa match hittills.

Näst sista hemmamatchen avklarad. Så här tycker vi det var idag:
+ Bandyhall! Hade varit kyligt idag annars.
+ Tur att Sunvära hade lika dålig dag som NIF (och domaren).
– Publiksiffran, 81 personer igen, är skandal! Var är alla Nässjöbor?
– NIF-låten är verkligen inte bra.

Nästa söndag ses vi på Tingvalla!

Halvtid mot Sunvära

Halvtid i Stinsen och 2-1 på tavlan. Nässjö har verkligen inte haft fart under skridskorna och spelet har inte värmt den för dagen ännu kallare arenan.
NIF har också missat två straffar under första halvan samtidigt som domaren har blåst flera tveksamma domslut.
Vi hoppas verkligen på högre standard nu i andra!

Inför Sunvära SK

Klockan 13:00 i morgon är det avslag hemma i Stinsen Arena och Sunvära står för motståndet. Sist vi möttes var i premiären på Sjöaremossen och då vann NIF efter en match i hällregn. Förhållandena i Stinsen lär bli mycket bättre även om väderleksrapporten säger att det hade kunnat bli en fantastisk bandydag även ute i morgon.

Vi förväntar oss att NIF ställer ett bra lag på banan med mycket rutin samtidigt som vi gärna ser mer av de unga tjejerna. Senast visade Pramler på riktigt bra spel i första halvlek och Sanna spelade riktigt bra stora delar av matchen. Om några år kan de vara våra nya stora stjärnor!

Inför avslutningen av serien ser det ut som att målskillnaden kommer vara mycket viktig så vi hoppas på bättre skärpa än senast. Då fanns chansen att sätta ytterligare 7-8 mål men avsluten blev inte vad de borde varit så vi hoppas på bättring.

Skirö vann sin match under lördagen och gjorde 6-2 på VAIK hemma i SAPA. De avslutar nu med tre bortamatcher mot Villa, Mölndal och Sunvära och har också 29 plusmål i dagsläget. NIF har Sunvära och Villa kvar hemma och VAIK samt Mölndal kvar borta. Dessutom en målskillnad på plus 15 så nu gäller det att börja producera framåt. Vi hoppas att det börjar redan imorgon!

Eftersnack NIF – Mölndal BK

Nässjö IF tog idag sin fjärde seger för säsongen när Mölndal Bandy betvingades med 5-1 hemma i Stinsen Arena.

Första halvlek var fartfylld och det var Mölndal som öppnade målskyttet då Evelina Stryck gjorde 0-1 i den femte minuten. Dock övertog Nässjö kommandot och Firma Bergwall/Eliasson som varit mycket fruktbar under säsongen kvitterade till 1-1 i den 14:e minuten då Marie stod för målet och Elina för passningen. Elina skulle också få göra mål i första halvlek då hon gav Nässjö ledningen i den 25:e minuten till vår stora glädje. Lina Lindqvist var tillbaka i Nässjö-dressen efter ett förlängt juluppehåll och hon utmärkte sig som vanligt med sin fina skridskoåkning och teknik vilket utmynnade i att Lina utökade Nässjös ledning till 3-1 i den 36:e minuten. Under första halvlek utmärkte sig också Nr 4 Emilia Pramler och Nr 11 Sanna Gustafsson genom fin skridskoåkning och en härlig vilja. Det dröjer inte länge förrän dessa två hittar målformen.

Andra halvlek saknade den glöd som första halvleken uppvisat, det gällde även oss på läktaren. Kanske gick både spelare och publik ut för hårt under första? Nässjö radade upp chanser under halvleken och kunde mycket väl kommit ifrån den här matchen med ett tvåsiffrigt resultat. Dock ville bollen inte gå in, särskilt inte för Mathilda Söderström. En spelare som hittade målformen ordentligt idag var Marie Eliasson som gjorde både 4-1 och 5-1 i andra halvlek, återigen på pass av Elina Bergwall. Bergwall som återigen gjorde en riktigt bra match.

Dagens tre stjärnor:
*** Elina Bergvall
** Marie Eliasson
* Sanna Gustafsson

Veckans hedersomnämnande: Emilia Pramler, Sandra Sköld och Mathilda Söderström (Snart sitter målen Söder).

Tredje hemmamatchen avklarad och vi får utvärdera Stinsen lite igen.
+ Biljettpriset är numera tämligen humant, det tackar vi för
+ Nässjö IF verkar trivas i sin nya arena och det gör även vi i Rosabollen
– Publiksiffran, 81 personer är i blekaste laget! Var har alla Nässjöbor tagit vägen?

Nu laddar vi om för Sunvära SK hemma nästa söndag!

 

//Fredrik

Halvtid mot Mölndal BK

Efter 45 spelade minuter leder NIF dagens match med 3-1. Det började annars inte så bra för våra tjejer då Mölndal kunde göra 0-1 på ett långskott efter bara ett par minuter. NIF samlade dock styrkorna och kunde tack vare ett stort bollinnehav kvittera och sedan ta ledningen. Dagens målskyttar: Marie, Elina och Lina.
Nu kör vi igen!