Som IFK -09 eller Elina Bergvall gör mål när hon vill!

Det var med stor förväntan som vi anlände till Åby isstadion för att försöka ta helgens tredje seger. Rosabollen fick äran att åka med i spelarbussen men vi anade inte att vi skulle få stor och tacksam hjälp av flera tillresta supportrar med Nässjöanknytning. Även sekretariatet hade anknytning till Höglandets metropol och speakern tog sig god tid att fråga ut oss om vårt lags historia och bedrifter. Bra jobbat!

Matchen började bra för Nässjö och vi skapade flera bra lägen framför en storspelande Mölndalsmålvakt. Det tog dock bara knappa sju minuter innan hon fick kapitulera första gången efter att Fillan spelat fram Emelie. Bara minuten senare kvitterade Mölndal efter att ett högt frislag överraskat Ebba och när vi inte fick bort bollen kunde Mölndal kvittera. Målet blev början på en stark Nässjö period men det dröjde fram till 39e minuten innan vi åter tog ledningen. Den här gången var det Sandra som serverade Cajsa fram till 1-2 och ett par minuter senare satt även 1-3 efter att Emelie fått fram bollen till Victoria.

I pausen passade vi på att prata gamla minnen med de tillresta Nässjösupportrarna. Vi hade också glädjen att träffa Elvira som för flera år sedan fick en rosabollentrumma av oss. Hon hade nog övat för trumtonerna mullrade härligt när vi var som hetast.

I andra halvleken visade Elina vilken otroligt duktig spelare hon är! Idag stämde allt och hennes starka skridskoåkning gjorde att hon skapade lägen både för sig själv och andra. Showen började i andra halvleks tionde minut då Elina satte fart och gled in i läge och avlossade bössan. Bollen satt stenhårt i nätet! Bara minuten senare upprepade sig nästan exakt samma härliga situation och 1-5 var ett faktum. Mölndal hängde med huvudena och tog timeout men på läktaren upplevde vi ren och skär eufori!

Elina tyckte väl inte att det var nog utan direkt efter den lilla pausen på 1,5 minut tog hon åter saken i egna händer och bombade in ännu ett mål fram till 1-6! Mölndal fick ingen ordning på sitt spel men vi fortsatte att spela propagandabandy och målen fortsatte att komma. 1-7 satte Cajsa på pass från Emelie och i 83e minuten satte Emelie sitt andra mål för kvällen efter att ha jobbat sig fram till läget själv.

I slutskedet kom Emelie fram på högerkanten och serverade bollen snett inåt bakåt till Fillan som helt ren kunde göra ett praktmål. Vi jublade, spelarna jublade, resultattavlan uppdaterades men domaren dömde bort målet. Helt obegripligt och mycket märkligt. Det blir hemläxa i regelboken. Matchen slutade 1-8 men resultattavlan visade 1-9…

Det här var vår bästa insats under säsongen hittills men det har vi ju tjejerna att tacka för! Det här var en helgjuten insats från första stund och det bästa spelet vi sett under säsongen. Mölndal hade ytterst få lägen över huvud taget efter den 20e minuten.

Dagens hedersstjärna till Sandra Skiöld. Stabil, klok och alltid rätt. Syns inte alltid i protokollet men otroligt viktig i laget.

Dagens tre stjärnor:
*** Elina Bergvall
** Emelie Åkerlund
* Cajsa Johansson

Stormatchen på planen uppfattade vi på läktaren såhär:
+ Trevlig, intresserad, påläst och duktig speaker.
+ Läktarstödet var som på den gamla goda tiden.
+ Mölndal mönstrade en klack om än en lite sådan.

Skytteligan efter elva matcher:
12 mål: Elina Bergvall
11 mål: Felicia Haegerstam
10 mål: Emelie Åkerlund
8 mål: Cajsa Johansson
7 mål: Sandra Skiöld
6 mål: Sanna Gustafsson
4 mål: Victoria Bergström
2 mål: Agnes Sundell och Wilhma Lindholm
1 mål: Sara Levén och Mathilda Söderström
Dessutom gjorde Fillan ett regelrätt mål mot Mölndal som dock inte godkändes.

Stjärnligan

Efter Allsvenskan Syds  fem omgångar och de sex första matcherna i fortsättningsserien ser stjärnligan ut enligt följande:

13 stjärnor: Felicia Haegerstam
10 stjärnor: Emelie Åkerlund och Elina Bergvall
7 stjärnor: Sandra Skiöld
5 stjärnor: Sanna Gustafsson
4 stjärnor: Agnes Sundell och Sara Levén
3 stjärnor: Ebba Fridlund och Matilda Fager
2 stjärnor: Elin Hallén
1 stjärna: Janina Karlsson, Cajsa Johansson, Victoria Bergström, Emma Lindberg Nilsson och Wilhma Lindholm

Även F17-laget har en egen stjärnliga och den ser ut så här efter sju matcher:

11 stjärnor: Emelie Åkerlund
7 stjärnor: Cajsa Johansson
5 stjärnor: Sanna Gustafsson, Emma Lindberg Nilsson och Agnes Sundell
3 stjärnor: Wilhma Lindholm och Ellen Spång
2 stjärnor: Victoria Bergström
1 stjärna: Maria Sundberg

F17 tog ny storseger mot Skirö

Helgens andra och dagens första match spelades mot Skirö i SAPA arena. Vi tog som vanligt plats på den lilla bortaläktaren och gjorde oss hemmastadda. Precis som i förra matchen lagen emellan tog NIF tag i spelet men Skirö gjorde första målet efter att försvaret inte fått undan bollen efter en räddning av Ebba. NIF trummade på medan Skirö försvarade sig med i stort sett hela laget och försökte få till kontringar. Nässjös spelövertag gav utdelning när Ellen satte 1-1 efter lite bök i straffområdet och sedan kastade Ebba ut bollen till Sanna som satte fart och gjorde 1-2. Sanna passade också fram Victoria till 1-3 innan Moa satte 1-4 bakom Skirös målvakt.

Skirö fortsatte att försvara sig med hela laget och slog långbollar som mestadels bara rann iväg. När Skirö fick reducera till 2-4 såg det ut som en miss i försvaret men hade domaren varit med på noterna hade han sett att det var en klar offside precis i linje med oss men nu blev det inte så och målet godkändes. Nässjö fortsatte att dominera matchen även om det mest var soloåkningar in i anfallszonen. 2-5 kom efter att Wilhma åkt in bollen till Sanna och 2-6 satte Emelie på egen hand. Strax före halvtid tilläts Skirö åter reducera efter nytt slarv i NIFs försvar.

Precis som vid senaste besöket i SAPA spikade Nässjö igen i andra halvlek men fortsatte att producera framåt. Nu rullade man också mer boll samtidigt som fler var delaktiga i spelet. Det hade varit kul att se en siffra på bollinnehavet då hemmalaget knappast fick låna bollen. Sanna gjorde 3-7 i inledningen och Emelie satte 3-8 efter ett nytt utkast från Ebba. I 49e minuten kom Wilhma in i straffområdet och var på vippen att få in bollen när hon vräktes omkull och kanade in i målet. Hur domaren inte kunde blåsa straff är en gåta. Det blev en resultatslös hörna och Wilhma klarade sig utan några större besvär än att hon tappade luften.

Matchens snyggaste mål kom efter ett otroligt vackert uppspel där flera spelare släppte bollen till varandra och avslutades med att Emelie serverade Agnes som snyggt avslutade anfallet på bästa sätt. Nässjös tjejer som skulle vidare till matchen borta mot Mölndal började nu droppa av för att hinna duscha men kvarvarande kämpar fortsatte tappert. 3-10  blev Emelies tredje mål efter pass från Sanna, 3-11 sate Moa på pass från Wilhma och slutresultatet 3-12 hängde Elvira in.

Åter visar vi vem som är bästa blågula laget och alla tjejer gör en bra insats. Framåt är vi riktigt bra men ska vi klaga lite så önskar vi ett lite tightare försvarsspel.

Nu sitter vi i bussen med laget på väg mot Mölndal och Åby isstadion. Helgens tredje match nalkas och vi hoppas på ännu en bra insats från tjejerna. I morgon blir det jobb igen men det kommer att vara väldigt tyst i Norråsas lektionssalar för min röst kommer inte vara på topp efter helgens hattrick i matcher.

Matchens hedersomnämnande går till trion Emelie, Cajsa och Ebba som alla tillför såväl stabilitet och trygghet som vassa anfall.

Dagens tre stjärnor:
*** Sanna Gustafsson
** Ellen Spång
* Maria Sundberg

Våra tankar om dagens match:
+ Vi fick förstärkning på läktaren. Tack för det!
– Fidde gillade inte korven.

Skytteligan efter sju matcher:
15 mål: Emelie Åkerlund
13 mål: Sanna Gustafsson och Victoria Bergström
12 mål: Cajsa Johansson
4 mål: Agnes Sundell
3 mål: Ellen Spång och Moa Nilsson
1 mål: Elvira Eklund

Tidig lördagsmatch och seger

Matchstart redan vid 10:00 i Stinsen arena gjorde att det blev tidig uppstigning trots att det var helg men vem bryr sig om sådant när det stundar bandymatch. Om man räknar med F17-matcherna var det vinterns femte möte mellan Nässjö och Surte vilket gör att vi känner varandra ganska väl vid det här laget.

Första halvlek var drygt sex minuter gammal när Emelie kom in i straffområdet och serverade Wilhma som snyggt satte 1-0. Emelie var på ett strålande spelhumör idag och hennes samspel med Elina skulle visa sig vara vägvinnande under matchen. Det var också firma Åkerlund/Bergvall som utökade NIFs ledning i mitten av första halvlek då Elina passade fram Emelie som säkert gjorde 2-0. Surte hade inte så många målchanser men de är alltid farliga vid fasta situationer då Charlotte Selbekks skott ofta letar sig in i nätmaskorna. Mycket riktigt hann vi bara tänka ”nu blir det farligt” innan Selbekks frislag reducerade vår ledning och gjorde ställningen till 2-1.

Som tur var blev våra tjejer bara taggade av målet och Sara Levén tog fart från egen planhalva och sedan trampade hon genom hela försvaret och hängde in 3-1. Det är inte ofta hon gör mål vår säkra försvarare men när det är dags då sker det med finess! Sista dryga fem minuterna av halvleken blev det hela tre mål. Först var det åter Selbekk som lite väl obevakad fick komma till skott och åter reducera bakom Fager i målet. Bara dryga minuten senare fick vi en hörna som Elina slog till Emelie och hon satte 4-2 innan Sandra kom igenom och sköt ett skott som Surtes målvakt tappade in vilket gjorde att vi hade 5-2 i paus.

Under andra halvan fortsatte Bergvall/Åkerlund sitt samarbete och strax efter vilan var det Elinas tur att göra mål på pass från Emelie. Nässjö kontrollerade sedan spelet bra och det blev aldrig direkt farligt även om det någon gång var onödigt rörigt i vårt straffområde. Båda lagen fick varsin utvisning under halvleken, NIF efter att Ida Lord enligt domaren hållit fast en motspelare och Surtes spelare pratade sig till sin tiominutare.

Matchen avslutades med att Surte åter reducerade innan Elina snyggt drev upp bollen och körde slalom in i straffområdet där hon togs hårt men ändå lyckades sätta matchens sista mål fram till slutresultatet 7-3. Sett till hela matchen var det betydligt bättre fart idag än senast mot VAIK. Nu hoppas vi att tjejerna vilar ordentligt och kommer taggade till morgondagens möte med Skirö och Mölndal.

Lördagens hedersomnämnande går till Ida Lord som vi är så glada att se igen! Vi vill också ge beröm till resten av laget då alla jobbade bra idag.

Dagens tre stjärnor:
*** Emelie Åkerlund
** Elina Bergvall
* Sara Levén

Lördagsmorgonen sammanfattas enligt följande:
– Publiksiffran.
– För tidig matchstart.
+ Stabilt försvarsspel.
+ Bra fart framåt, Cajsa saknades senast.

Skytteligan efter tio matcher:
11 mål: Felicia Haegerstam
9 mål: Elina Bergvall
8 mål: Emelie Åkerlund
7 mål: Sandra Skiöld
6 mål: Cajsa Johansson och Sanna Gustafsson
3 mål: Victoria Bergström
2 mål: Agnes Sundell och Wilhma Lindholm
1 mål: Sara Levén och Mathilda Söderström.

Intensiv helg väntar

Fredag kväll och ännu en arbetsvecka är över. Jag sitter hemma i soffan och laddar inför helgens matcher med en brasa och Paul McCartneys fantastiska musik i högtalarna. Äntligen har vintern kommit till Höglandet med kyla och lite snö till många bandyälskares stora glädje. Det är inte utan att man kan sakna utematcherna men visst är det härligt att vi har fått förmånen att spela i Stinsen!

I helgen är det full rulle för tjejerna i NIF! Redan klockan 10:00 på lördag förmiddag är det avslag i Nässjö mot Surte BK. Vi har vunnit båda vinterns matcher borta mot Surte, först med 2-10 och nu senast med 3-6, men det betyder inte att det bara är att ställa ut skridskorna i morgon. Jag tycker dock att vi bör vinna matchen om tjejerna bara spelar sitt fina grundspel och använder sin överlägsna fart.

På söndag är det sedan dags för F17 att ånyo åka till Vetlanda och SAPA arena för att möta Skirö. Även här har NIF segrat i de tidigare mötena och om vi bara har ett normalt lag att ställa på banan så bör det gå vägen även här. Senast vi möttes var första halvleken målmässigt jämn även om våra tjejer ägde spelet. Ett par misstag från försvaret gjorde att Skirö till och med hade ledningen i halvtid. I andra halvlek visade däremot NIF helt andra takter och gjorde nio raka mål!

Söndagen avslutas sedan med att damlaget drar ner till Mölndal för match på Åby isstadion klockan 18:00. Mölndal brukar vara svårspelade och efter 9-1 i första mötet var det riktigt jämt senast då vi kom undan med 6-4 efter en riktig pärs. Med fullt lag och bra fart bör vi ändå ha en god chans att få med två poäng hem till Småland.

Det är alltså laddat för en härlig bandyhelg med tre spännande matcher och Rosabollen hoppas att vara på plats vid samtliga. Om allt går som det ska firar jag min 90e A-lagsmatch med Nässjös damer (IFK Nässjö och NIF) på läktaren i Mölndal på söndag! Jag hade tänkt mig en vinst då.

Vi ses på läktaren!

Det kunde runnit iväg…

…om NIF hade släppt bollen lite mer och Ellen Ahrnberg i bortamålet inte hade storspelat. Nu slutade matchen ”bara” 10-2 till de ”Blåe”.

Redan i första halvlekens andra minut fick Ahrnberg i Surte/Kareby-målet bekänna färg när hon gjorde en strålande räddning på ett fint läge från en Nässjöspelare. Under matchen räknade vi sedan till minst tio högklassiga räddningar och vi skulle bli förvånade om vi inte ser Ahrnberg vakta buren i F17-landslaget inom en snar framtid.

Från första halvlek kan vi annars nämna Emelies fantastiska pass fram till Victorias 1-0! Ett stycke bandykonst som man bara njöt av att se. 2-0 kom på straff av Victoria efter att Emelie dragits ner i straffområdet och 2-1, dagens enda bjudning från försvaret, stod norska Charlotte Selbekk för. Victoria satte sedan 3-1 på straff efter en fräck variant där Sanna petade fram bollen och även 4-1 med ett lurigt skott mitt i skäret. I halvlekens sista minut satte Emelie 5-1 ur snäv vinkel och vi kunde nöjda och glada fira halvtidsvilan med kaffe och kexchoklad.

I andra halvlek kämpade Agnes in 6-1, Emelie satte 7-1 efter en fin genomåkning och Sanna tog vara på en miss i bortaförsvaret och placerade 8-1 i nätmaskorna. Med dryga tio minuter kvar blev Agnes nerdragen i straffområdet men ännu en utmärkt räddning på Victorias skott höll siffrorna nere. Matchens behållning var nog Ellens 9-1 där hon vände ut och in på hela det västkustska försvaret och lurade ut flera spelare på konstgräset utanför hallen! Rinaldoklass! Agnes avslutade målskyttet för Nässjö när hon satte 10-1 men bortalagets Charlotte Selbekk fick sista ordet då hon satte 10-2 klockrent i nättaket efter en perfekt hörna.

Nässjö vinner helt rättvist efter stort spelövertag, näst intill felfritt försvarsarbete och härlig fart framåt. Det man kan sakna är väl lite mer bollsläpp i situationer där andra spelare har ännu bättre lägen men vi kan inte klaga efter kvällens underhållning.

Dagens tre stjärnor:
*** Emelie Åkerlund
** Victoria Bergström
* Ellen Spång

Våra tankar om dagens match:
+ Klassmål av Ellen ”Rinaldo” Spång!
+ Försvarsspelet.
+ Surte/Karebys målvakt Ellen Ahrnberg! Fantastiskt bra spelat.
+ Vår norska favorit Charlotte Selbekk imponerade igen!

Skytteligan efter sex matcher:
12 mål: Cajsa Johansson, Emelie Åkerlund och Victoria Bergström
10 mål: Sanna Gustafsson
3 mål: Agnes Sundell
2 mål: Ellen Spång
1 mål: Moa Nilsson

Stjärnligan

Efter Allsvenskan Syds  fem omgångar och de fyra första matcherna i fortsättningsserien ser stjärnligan ut enligt följande:

13 stjärnor: Felicia Haegerstam
7 stjärnor: Sandra Skiöld
5 stjärnor: Sanna Gustafsson, Emelie Åkerlund och Elina Bergvall
4 stjärnor: Agnes Sundell
3 stjärnor: Sara Levén, Ebba Fridlund och Matilda Fager
2 stjärnor: Elin Hallén
1 stjärna: Janina Karlsson, Victoria Bergström, Emma Lindberg Nilsson och Wilhma Lindholm

Även F17-laget har en egen stjärnliga och den ser ut så här efter sex matcher:

11 stjärnor: Emelie Åkerlund
7 stjärnor: Cajsa Johansson
5 stjärnor: Emma Lindberg Nilsson och Agnes Sundell
3 stjärnor: Wilhma Lindholm
2 stjärnor: Sanna Gustafsson och Victoria Bergström
1 stjärna: Ellen Spång

Oavgjort i seriefinalen

Tidig seriefinal och viktiga poäng att spela hem om man vill vara med om slutspel i vår. Så lät förutsättningarna inför lördagens kvällsmatch mot värmländska VAIK. Båda lagen hade vunnit sina matcher i fortsättningsserien efter jul men NIF hade ledningen på en något bättre målskillnad.

Första halvlek började bra och redan efter ett par minuter tog Nässjö ledningen efter att Elina skjutit in returen på en hörna högt i nättaket. Inte blev det sämre när Emelie satte 2-0 med mindre än tio minuter spelade, fint framspelad av Janina. Så här långt kändes VAIK oorganiserade och bleka medan Nässjö trummade på riktigt bra. Elina hade även chansen att utöka ledningen men hennes besök i straffområdet slutade med en neddragning som bedömdes som regelrätt, hur den nu kunde vara det.

Tyvärr ändrades dock matchbilden efter 2-0-målet och Västerstrand kom in i matchen på ett helt annat sätt. Nässjöförsvaret jobbade på men blev väl passivt och lät VAIK-spelarna komma lite väl nära Ebba i målet och tillslut kom reduceringen till 2-1 efter inspel från kortlinjen till en helt ren Cajza Stålheim. Efter dryga halvtimman trasslade en VAIKare in sig i Sandras klubba vilket medförde en utvisning för NIF. Vad som sedan följde har vi ingen aning om men när Nässjö spelade bollen inom laget utanför straffområdet blåstes det straff. Mycket märkligt och totalt ologiskt från vår synvinkel. Nåväl straff blev det och kvitteringen var ett faktum. Halvleken avslutades sedan med ännu en utvisning då Janina fick besöka botbänken efter en hakning.

Efter den obligatoriska kexchokladen i pausen drog spelet igång och omgående kom Cajza Stålheim fri mot Ebba och kunde sätta 3-2. Nässjölaget försökte komma igång och slog en del långbollar framåt men VAIK hade tränat tennis och plockade ner bollarna utan större problem. NIF saknade beslutsamheten sista tredjedelen av banan och när Elina väl var igenom togs hon bryskt i straffområdet men utan påföljd. Bakåt stängde försvaret till och Emma Lindberg Nilsson jobbade på riktigt bra när hon både bröt uppspel och rensade förlupna bollar.

Med 20 minuter kvar drabbades NIF åter av en underlig utvisning. Hur man kan åka ut för fasthållning utan att vara i kontakt med en annan spelare är för mig obegripligt. Trots det numerära underläget hade Nässjö det mesta av spelet men kom aldrig riktigt till några vassa avslut. Västerstrand firade att Nässjö blev fulltaligt med att ta en time-out med tio minuter kvar. Vi i Rosabollen roade oss med att heja lite extra högljutt för att gjuta mod i våra tjejer och kanske störa VAIK något. Om det var lagledningens snack eller rent av våra vackra stämmor som gav Victoria ny energi vill jag låta vara osagt men strax efter time-outen kom det patenterade Bergströmska skottet fram och kvitteringen satt i maskorna bakom VAIKs målvakt.

De sista minuterna hade Nässjö fått ny energi, styrkta av målet, medan VAIK kämpade för att åter komma upp i banan och avgöra.  Inget av lagen lyckades dock och matchen slutade 3-3.

Veckans hedersomnämnande går till Elin Hallén som åter visar god form och härlig spelglädje! Fortsätt så Elin!

Dagens tre stjärnor:

*** Emelie Åkerlund
** Elina Bergvall
* Emma Lindberg Nilsson

Betyg på en lördagskväll i Stinsen:
– Beslutsamheten saknades i Nässjö.
– Ingen domare värd namnet på planen.
+ Vi fick hjälp på läktaren av hemvändande Röda bollen, stort TACK!
+ Oavgjort är bättre än förlust…

Skytteligan efter nio matcher:
11 mål: Felicia Haegerstam
7 mål: Elina Bergvall
6 mål: Emelie Åkerlund, Cajsa Johansson, Sanna Gustafsson och Sandra Skiöld.
3 mål: Victoria Bergström.
2 mål: Agnes Sundell.
1 mål: Wilhma Lindholm och Mathilda Söderström.

Uppdaterad stjärnliga

Efter Allsvenskan Syds  fem omgångar och de tre första matcherna i fortsättningsserien ser stjärnligan ut enligt följande:

13 stjärnor: Felicia Haegerstam
7 stjärnor: Sandra Skiöld
5 stjärnor: Sanna Gustafsson
4 stjärnor: Agnes Sundell
3 stjärnor: Sara Levén, Ebba Fridlund, Matilda Fager och Elina Bergvall
2 stjärnor: Emelie Åkerlund och Elin Hallén
1 stjärna: Janina Karlsson, Victoria Bergström och Wilhma Lindholm

Även F17-laget har en egen stjärnliga och den ser ut så här efter fem matcher:

8 stjärnor: Emelie Åkerlund
7 stjärnor: Cajsa Johansson
5 stjärnor: Emma Lindberg Nilsson och Agnes Sundell
3 stjärnor: Wilhma Lindholm
2 stjärnor: Sanna Gustafsson

F17 körde över Skirö

Nässjös F17-lag började riktigt svagt i matchen borta mot Skirö. Det märktes tydligt att åtta av tjejerna spelade med damlaget igår och kom hem sent. Försvaret var inte alls på banan och bjöd motståndarlaget på samtliga mål i första halvlek. Första målet kom redan i tredje minuten men Nässjö kunde snabbt kvittera och bara minuten efter också ta ledningen efter mål av, i tur och ordning, Emelie och Agnes.

Skirö ägnade sig bara åt att slå långbollar och lyckades efter nytt slarv i Nässjöförsvaret kvittera och med endast tiotalet sekunder kvar av halvleken också ta ledningen efter dagens sista bjudning från Nässjötjejerna. Halvtidsresultatet med Skirö i en uddamålsledning kändes totalt fel och missvisande men man får ju se till att ta vara på sina chanser och där var Skirö nästan hundraprocentiga för de skapade knappt något alls.

Vad lagledningen i NIF pratade om under halvtidsvilan vet vi inte men det snacket gjorde susen. Redan efter dryga halvminuten trillade första målet in för Nässjö och sedan rann det på i en strid ström. Hela nio mål hann tjejerna med under halvleken till vår stora glädje. Nässjö ägde halvleken från start till slutsignal. Genom en mycket stabil insats skapade man målchans på målchans och hade bud på fler mål men en eloge måste ges till Skirös målvakt som med några fina räddningar höll siffrorna nere.

Nässjös mål i andra halvlek gjordes av Emelie (5st), Sanna (2st) samt Ellen och Victoria med var sitt mål. Efter pausen ska hela laget ha beröm för en väl genomförd halvlek men ett extra plus till  Victoria  som gör det riktigt bra på det defensiva mittfältet samt till Cajsa och Wilhma som har riktigt härlig skridskoåkning.

Dagens tre stjärnor:
*** Emelie Åkerlund
** Agnes Sundell
* Sanna Gustafsson

Våra tankar om dagens match:
+ Vi gjorde en bra insats på läktaren.
+ Andra halvlek
– Första halvlek

Skytteligan efter fem matcher:
12 mål: Cajsa Johansson
10 mål: Emelie Åkerlund
9 mål: Sanna Gustafsson
8 mål: Victoria Bergström
1 mål: Moa Nilsson, Agnes Sundell och Ellen Spång