F17 körde över Skirö

Nässjös F17-lag började riktigt svagt i matchen borta mot Skirö. Det märktes tydligt att åtta av tjejerna spelade med damlaget igår och kom hem sent. Försvaret var inte alls på banan och bjöd motståndarlaget på samtliga mål i första halvlek. Första målet kom redan i tredje minuten men Nässjö kunde snabbt kvittera och bara minuten efter också ta ledningen efter mål av, i tur och ordning, Emelie och Agnes.

Skirö ägnade sig bara åt att slå långbollar och lyckades efter nytt slarv i Nässjöförsvaret kvittera och med endast tiotalet sekunder kvar av halvleken också ta ledningen efter dagens sista bjudning från Nässjötjejerna. Halvtidsresultatet med Skirö i en uddamålsledning kändes totalt fel och missvisande men man får ju se till att ta vara på sina chanser och där var Skirö nästan hundraprocentiga för de skapade knappt något alls.

Vad lagledningen i NIF pratade om under halvtidsvilan vet vi inte men det snacket gjorde susen. Redan efter dryga halvminuten trillade första målet in för Nässjö och sedan rann det på i en strid ström. Hela nio mål hann tjejerna med under halvleken till vår stora glädje. Nässjö ägde halvleken från start till slutsignal. Genom en mycket stabil insats skapade man målchans på målchans och hade bud på fler mål men en eloge måste ges till Skirös målvakt som med några fina räddningar höll siffrorna nere.

Nässjös mål i andra halvlek gjordes av Emelie (5st), Sanna (2st) samt Ellen och Victoria med var sitt mål. Efter pausen ska hela laget ha beröm för en väl genomförd halvlek men ett extra plus till  Victoria  som gör det riktigt bra på det defensiva mittfältet samt till Cajsa och Wilhma som har riktigt härlig skridskoåkning.

Dagens tre stjärnor:
*** Emelie Åkerlund
** Agnes Sundell
* Sanna Gustafsson

Våra tankar om dagens match:
+ Vi gjorde en bra insats på läktaren.
+ Andra halvlek
– Första halvlek

Skytteligan efter fem matcher:
12 mål: Cajsa Johansson
10 mål: Emelie Åkerlund
9 mål: Sanna Gustafsson
8 mål: Victoria Bergström
1 mål: Moa Nilsson, Agnes Sundell och Ellen Spång

Author: Martin