Sunvära betvingades på Sjöaremossen

Tredje matchen, tredje vinsten och denna gång var det Suvära som fick känna på Nässjö-tjejernas stabila försvarsspel. Sunväras mål kom på straff i 87:e minuten.
Att hålla bollen i spel där alla är delaktiga var dagens måtto och det lyckades man med. Andra halvlek var stundtals spel efter den uppgjorda matchplanen.

Första halvlek var svårspelad på hoppig is och i kraftig motvind. I halvtid hade vi ändå ledningen med 3-0 efter två mål av Fillan Haegerstam och ett av Agnes Sundell.
Andra halvlek med nyspolad is och stark medvind startades med två mål av Cajsa Johansson som elegant snurrade upp Sunväraförsvaret under halvlekens två första minuter.
Innan matchen var slut hann Fillan med ytterligare ett mål. Sista NIF-målet för dagen gjordes av Sanna Gustavsson fint framspelad av Emelie Åkerlund.

Noterbart i matchen är hela tre utvisningar för förtidigt hörnrus….
” Ni måste tänka på att det är linjedomarens enda uppgift, sa huvuddomaren efter matchen.”

” Det är bra att få träna på att spela med en spelare mindre ibland ” konstaterade  NIF-tränaren Margita Carlsson-Bergström efter matcen.