Stjärnligan avgjord

Efter årets säsong slutade stjärnligan enligt följande:

17 stjärnor: Felicia Haegerstam
11 stjärnor: Emelie Åkerlund
10 stjärnor: Elina Bergvall
9 stjärnor: Ebba Fridlund och Sandra Skiöld
6 stjärnor: Sara Levén
5 stjärnor: Sanna Gustafsson, Elin Hallén och Agnes Sundell
4 stjärnor: Ida Lord
3 stjärnor: Mathilda Söderström och Matilda Fager
2 stjärnor: Janina Karlsson
1 stjärna: Cajsa Johansson, Victoria Bergström, Emma Lindberg Nilsson och Wilhma Lindholm

Även F17-laget har haft en egen stjärnliga och efter avslutad säsong blev ställningen så här:

23 stjärnor: Emelie Åkerlund
14 stjärnor: Cajsa Johansson
11 stjärnor: Sanna Gustafsson
10 stjärnor: Wilhma Lindholm
9 stjärnor: Ellen Spång
8 stjärnor: Emma Lindberg Nilsson och Agnes Sundell
5 stjärnor: Victoria Bergström och Ida Zetterström
4 stjärna: Maria Sundberg
3 stjärnor: Ida Gustafsson, Elvira Eklund, Emilia Pramler, Linn Ahlsgård och Ebba Fridlund.

Ett STORT grattis till Fillan och Emelie som båda har gjort strålande säsonger! Vi återkommer med prisutdelningen.

SM-FINALEN

Det var mycket nerver inför matchen bland medlemmarna i Rosabollen och ju närmre vi kom Örebro desto skakigare blev vi. Vad skulle hända? Skulle tjejerna låta Ida Friman och Charlotte Selbekk få för mycket utrymme?

Vi var tidigt på arenan och såg till att möta båda lagen inför matchen och Surte/KIS trevliga ledare hälsade oss välkomna till Örebro. Därefter kom våra blågula hjältar vilka vi mottog med skönsång medan de bar in sin utrustning. Det var även en tämligen stor publikskara som strömmade till i Behrn Arena och även Surte/KIS hade lyckats få till en bra skara av förväntansfulla supportrar.

Nervositeten la sig inte när Charlotte Selbekk sprätte upp 1-0 till Surte/KIS redan i den 14:e matchminuten. Men tjejerna krigade på och ägde mycket boll under hela första halvlek och radade upp fasta situationer, totalt tilldömdes Nässjö IF 13 hörnor under matchen utan att lyckas förvalta en enda. Innan Nässjö skulle lyckas spräcka nollan i finalen brände även Emelie Åkerlund en straff i den 18:e matchminuten. Det var istället Agnes Sundell som gjorde Nässjös första mål på pass av Sanna Gustafsson och glädjen visste inga gränser på den gulblåa läktaren. Därefter gjorde Cajsa Johansson 2-1 till Nässjö i den 25:e minuten och vi började slappna av lite på läktaren, det märktes att spelet var tillknäppt i finalen och den ”raggarbandy” vi sett tidigare under säsongen mellan lagen var inte där utan istället var det lite tillknäppt och inget av lagen vågade ta några onödiga risker. Nässjö skulle även göra 3-1 innan paus efter mål av Sanna Gustafsson och pass från Ida Zetterström.

Andra halvlek började med två utvisningar åt vardera lagen, utvisningssituationerna under matchen förbryllade oss något då domarnivån återigen den här säsongen var skiftande. Hårda slag mot spelare tolererades men rena tacklingar som enligt oss var solklara bollvinnande situationer belönades med frislag eller besök på botbänken. Nåja, åter till händelseförloppet, Wilhma Lindholm utökade Nässjös ledning till 4-1 i den 52:a matchminuten och vi började känna en viss guldvittring på läktaren, nervositeten var som bortblåst. Men då reducerade Surte/KIS genom duktiga Ida Friman i den 70:e matchminuten och i samband med målet tog de också sin time out. Det visade sig inte räcka för Surte/KIS utan Emelie Åkerlund kunde punktera matchen kort efter den korta pausen genom att göra 5-2 vilket också blev slutresultatet. Resultatet av detta? Jo kära läsare, VI ÄR SVENSKA MÄSTARE 2014!

Efter slutsignalen fick vi den sedvanliga ”sälen”, tjejerna fick sina medaljer och fick även reda på att det stundar en resa till Helsingfors i höst för möte med de finska mästarna. Det betyder att Rosabollen OCKSÅ ska åka till Helsingfors. Därefter stundade guldmiddag med tjejerna och dagen till ära fick vi grymt snygga T-shirts som skrek ut att Nässjö IF är svenska mästare 2014. Vi kan säga att det stoltserades med dessa på arbetsplatserna under måndagen.

Säsongen är nu över och vi i Rosabollen laddar redan för nästa höst. Under veckan kommer det en sammanfattning av säsongen och även VEM som faktiskt vann stjärnligan för dam- respektive F17-laget. Ännu finns det mycket läsning att se fram emot så håll ögonen öppna.

Matchens hedersomnämnande går till hela laget, vi är ju trots allt svenska mästare!

Dagens stjärnor:
*** Det skulle vara orättvist att ge ut individuella stjärnor efter en så stark laginsats, inte bara under SM-finalen utan under hela säsongen. Därför beslutade vi att ge hela truppen tre stjärnor efter en finalen!

Våra tankar om SM-finalen:
+ SM-GULD
+ Ida Zetterströms rådighet när Sannas skridsko pajade, grymt snyggt att dra henne i gallret ut till bänken.
+ Behrn Arena, en mycket trevlig hall, förutom fisklukten.
– Att vi inte fick se tjejerna spela på Friends Arena

Edit: Medan den här texten skrevs publicerade även Svenska bandyförbundet sina nomineringar för årets flickspelare 2014. De nominerade är Cajsa Johansson Nässjö IF (Utmärkt val då Cajsa varit fantastisk hela säsongen, vilken skridskoåkning, vilken teknik!)

Lisa Enström Skirö AIK. Lisa har även hon haft en fin säsong med härlig skridskoåkning, åtminstone när de har mött oss, full fart hela vägen.

Matilda Plan Västerås SK (En spelare vi inte har sett spela i år så därför vågar vi inte riktigt uttala oss.

 

Vi är Svenska Mästare 2014!

Det har varit en underbar dag i Örebro och tjejerna kom åter till Nässjö med guldmedaljer runt sina halsar. Surte/Kareby stod upp lika bra som de gjort tidigare i vinter även om de inte alls kom till sin rätt framför mål, de få gånger de gjorde det kom Ebba till vår undsättning likt den chef hon är.

Vi kommer skriva ett längre sammandrag av matchen under veckan. Ikväll ska vi bara njuta av segerns sötma.

 

FORZA NIF, Smålands Stolthet!

 

Inför SM-Finalen för F17!

Rosabollen åker på sin sista turné för säsongen, destinationen är Örebro och Behrn Arena. Alltid trevligt att komma besöka outforskad bandymark. Tjejerna ställs mot Surte/Kareby vilka de mött X antal gånger under säsongen och borde ha tämligen god koll på dem. Vi i rosabollen vill särskilt lyfta fram otroligt duktiga målvakten Ellen Ahrnberg, och skickliga utespelarna Ida Friman och Charlotte Selbekk. Dessa tre är huvudnycklar för ett duktigt Surte och vi hoppas att våra tjejer är lika säkra som alltid och klarar av att bemästra dem.

Vi är självklart laddade till tusen och 04:50 går bilen från Nässjö, det ska tilläggas att rösterna har läkt väldigt bra sedan förra veckan så vi ska nog kunna skrika ordentligt på tjejerna.

Så lycka till nu tjejer och kör hårt!

//Fredrik

F17 till SM-final!

Efter Nässjös seger med 2-9 förra helgen på Högslättens IP hade Härnösands AIK en svår uppgift framför sig när lagen åter möttes i söndags. Man behövde hämta in hela försprånget och dessutom hade man bara tolv spelare med ner till Småland.

NIF tog kommandot redan i den andra minuten då Cajsa satte 1-0 efter en snygg pass från Emelie och bara ett par minuter senare kom 2-0 då Emelies skott borrade in sig i bortre gaveln efter ett utkast från Ebba. Tio minuter innan halvtidsvilan fick NIF också 3-0 då Emelie passade fram Victoria som sköt bollen mot mål. Precis vid mållinjen fanns Cajsa som petade in bollen och fastställde halvtidsresultatet.

I andra halvlek rullade målen in. Wilhma sköt 4-0, fint framspelad av Emelie, 5-0 satte Victoria på straff sedan Agnes blivit nerdragen efter en vacker pass från Wilhma och 6-0 gjorde Wilhma själv genom att glida genom straffområdet sedan Sanna passat. Sista tio minuterna kom först 7-0  på en frislagsretur genom Elvira innan NIF kostade på sig att bränna två straffar inom 30 sekunder. Slutresultatet skrevs till 8-0 sedan Sanna blivit serverad av Agnes.

Det var inte den bästa match vi sett tjejerna göra men helt klart en bra dag på jobbet. Nu ser vi fram emot säsongsavslutningen och SM-finalen i Behrn Arena i Örebro på söndag.

Matchens hedersomnämnande går till Ebba Fridlund som höll nollan.

Dagens stjärnor:
*** Wilhma Lindholm
** Cajsa Johansson och Emelie Åkerlund
* Agnes Sundell

Våra tankar om semifinalreturen:
+ Vi är i SM-FINAL!
+ Flickbandyns Mecka ligger i Nässjö enligt Bandyförbundet.
– Stämbanden är utslitna.
– Sista matchen i Stinsen Arena för den här säsongen.

Skytteligan efter elva matcher:
26 mål: Emelie Åkerlund
23 mål: Cajsa Johansson
18 mål: Sanna Gustafsson
16 mål: Victoria Bergström
4 mål: Agnes Sundell
3 mål: Ellen Spång, Wilhma Lindholm, Elvira Eklund och Moa Nilsson
2 mål: Ida Gustafsson
1 mål: Ida Zetterström

Stark avslutning på säsongen

Kvartsfinalreturen spelades under lördagen på beryktade Bergshamra. Efter att ha följt Nässjös damer under nio säsonger kom vi äntligen till AIKs egen högborg. Till skillnad från de flesta andra isbanor vi har besökt runt om i landet hade man här helt valt bort läktare för de få åskådare som ändå dök upp. Den officiella publiksiffran skrevs till 35 men då räknade man nog in båda lagens spelare, ledare samt en flanör som rastade sin hund onödigt nära anläggningen.

Första halvlek går till historien som en av de bättre vi sett våra tjejer prestera. Det syntes att vi hade ett taggat gäng på planen och AIK kändes frustrerade när de inte kom loss som de ville. Ledningsmålet för hemmalaget kom till via slarv i NIF och tyvärr såg inte domaren att AIK-spelaren var offside och godkände målet. Nässjö fortsatte att trumma på och AIK tog efter halvtimman spelad en timeout för att förändra sitt spel. Det var ändå NIF som gjorde nästa mål då Emelie sköt ett skott från straffområdeskanten och bollen letade sig in bakom AIK-målvakten. I sista minuten fick AIK en straff efter en tilltrasslad situation i straffområdet och en Nässjöspelare utvisades för sabotage. Tveksamt tyckte vi men rättvisa skipades då straffen gick över målet. AIK kunde ändå ta ledningen med fem sekunder kvar då en retur från storspelade Ebba gick förbi alla och in i mål. Lite snopet men det var ändå Nässjös tjejer som gick till vila med en bra känsla medan AIK såg betydligt mer bekymrade ut.

Vi fick också för första gången någonsin lite riktigt motstånd på läktaren. Fyra AIK-anhängare besvarade våra ramsor och jobbade första halvtimman på ganska bra. Att deras ramsor sedan hade lika lite fantasi som Skirös anfallsspel spelade ingen större roll. Mest underfundig var ändå deras ramsa om oss som Småländska bönder men vi kunde upplysa dem om att endast en av oss hade kor där hemma.

Till andra halvlek bytte AIK målvakt och satte in rutinerade Linda Odén samtidigt som Anna Lundin tog plats på bänken för att hjälpa laget. Kampen fortsatte ute på planen och våra tjejer fortsatte att imponera. AIK tog över mer och kunde utöka sin ledning innan domaren åter blåste för straff efter att ha hittat ett våldsamt slag. Den här gången visade Ebba var kylskåpet skulle stå och limmade straffen! Åter lite rättvisa. Resterande tid av matchen storspelade Ebba  och räddade som hon aldrig gjort förut! Frilägen, skott och varianter från AIK men Ebba var med på det mesta. Visst fick hemmalaget in några bollar till men det var vårt lag som lämnade planen som hjältar.

Från resan måste vi också nämna Fillans frågesport på vägen upp. Hon hade kokat ihop en frågelek med luriga frågor och intressant fakta som hon levererade på klockrent Vaggerydsmål. Underhållning på ytterst hög nivå! Värt att notera var att Rosabollen-Fredrik avgick med en monumental seger i detta. Vinstpriset? Ett detektiv-kitt av högsta kvalitet.

Dagens hedersstjärna går till hela laget för en riktigt bra insats!

Dagens tre stjärnor
*** Ebba Fridlund
** Sandra Skiöld
* Agnes Sundell

Bergshamra gav oss följande känslor
+ Första halvlek. AIK tvingas till timeout och målvaktsbyte!
+ Nässjöspelarnas insats!
+ Vi var mer uthålliga än AIK-klacken!
– Säsongen är slut. Bra för rösten dock.

Skytteligan efter samtliga 15 matcher (totalt 75 mål):
16 mål: Felicia Haegerstam
12 mål: Elina Bergvall och Emelie Åkerlund
10 mål: Cajsa Johansson
7 mål: Sandra Skiöld och Sanna Gustafsson
5 mål: Victoria Bergström
2 mål: Agnes Sundell och Wilhma Lindholm
1 mål: Sara Levén och Mathilda Söderström
Dessutom gjorde Fillan ett regelrätt mål mot Mölndal som dock inte godkändes.

Förlust mot AIK

Så var det äntligen dags för slutspel för vårt kära Nässjö IF dam. Inför matchen blev vi inbjudna till sponsorfika av föreningen, beklagligt nog dök inte en enda sponsor upp och tränare Bergström fick hålla taktikinformation enbart för Rosabollen. Detta uppskattades dock oerhört och vi tackar för inbjudan.

Dagen till ära hade tjejerna fått samma intro som herrarna vanligtvis får vilket skapade en härlig stämning i en för dagen ganska välfylld Stinsen Arena. Publiksiffran skrevs senare till 203 personer vilket är nytt rekord för damerna i Nässjö IFs arrangemang. Våra tjejer krigade på bra de första 20 minuterna av matchen och Felicia Haegerstam lyckades komma fri mot Linda Odén men i vanlig ordning gjorde Odén en fin räddning. Haegerstam såg annars till att konstant vara i vägen för AIK-tjejerna och göra sig obekväm, något som Rosabollen fullkomligt älskar.

Det lyckades aldrig bli något mål för Nässjö IF denna afton och AIK var helt enkelt ett par nummer större. Våra unga tjejer blandat med de äldres rutin gjorde så gott de kunde, även om det blev lite hönsgård i försvaret under andra halvlek. Ebba Fridlund gjorde en enorm match i målet och vi fick se flera kvalificerade räddningar och hon plockade även en straff, vilket fick oss att under ett flertal gånger skandera hennes namn. Äras den som äras bör. Elin Hallén, Ida Lord och Cajsa Johansson gjorde även de en fin match med stabilt försvarsspel av de två förstnämnda och Cajsa med sin fina skridskoåkning försökte ett flertal gånger hota ett mycket kompakt AIK-försvar. Halvtidsresultatet skrevs till 0-4 vilket vi ansåg vara helt klart godkänt och våra tjejer kämpade hårt. I andra halvlek rasade målen in i snabbt takt och slutresultatet skrevs till 0-14 till AIK och vi fick även se lite Nässjömål då Hanna Brusberg gjorde två mål och spelade fram till tre stycken. Lovisa Elovsson syntes även hon i protokollet med två assist.

Efter matchen talade vi med en av våra modfällda unga spelare som menade att det var hopplöst, vi förklarade för henne att det SKA vara skillnad mellan lagen, AIK har en fantastisk kvalitet i sin trupp och de landslagsmeriterade spelarna duggar tätt. Lägg därtill en rejäl åldersskillnad mellan våra spelare och AIKs så blir matematiken enkel. Nu är det bara att ladda om inför lördagens match uppe i Stockholm och vi ser fram emot att få besöka Bergshamra IP då vi varje gång vi sett AIK borta blivit förflyttade till exempelvis Huddinge på grund av dålig is et cetera. Vi hoppas att tjejerna kan inleda med det spelet de visade upp de första tjugo minuterna av gårdagens match och sedan bara öka.

Dagens hedersstjärna går till Cajsa Johansson.

Dagens tre stjärnor
*** Ebba Fridlund
** Ida Lord
* Elin Hallén

Kvartsfinal 1 från läktaren:
+ Första halvlek.
+ Nässjöspelarna i AIK.
+ Publiksiffran
– Resultatet i andra halvlek

Skytteligan efter 13 matcher:
16 mål: Felicia Haegerstam
12 mål: Elina Bergvall
11 mål: Emelie Åkerlund
10 mål: Cajsa Johansson
7 mål: Sandra Skiöld och Sanna Gustafsson
5 mål: Victoria Bergström
2 mål: Agnes Sundell och Wilhma Lindholm
1 mål: Sara Levén och Mathilda Söderström
Dessutom gjorde Fillan ett regelrätt mål mot Mölndal som dock inte godkändes.