SM-FINALEN

Det var mycket nerver inför matchen bland medlemmarna i Rosabollen och ju närmre vi kom Örebro desto skakigare blev vi. Vad skulle hända? Skulle tjejerna låta Ida Friman och Charlotte Selbekk få för mycket utrymme?

Vi var tidigt på arenan och såg till att möta båda lagen inför matchen och Surte/KIS trevliga ledare hälsade oss välkomna till Örebro. Därefter kom våra blågula hjältar vilka vi mottog med skönsång medan de bar in sin utrustning. Det var även en tämligen stor publikskara som strömmade till i Behrn Arena och även Surte/KIS hade lyckats få till en bra skara av förväntansfulla supportrar.

Nervositeten la sig inte när Charlotte Selbekk sprätte upp 1-0 till Surte/KIS redan i den 14:e matchminuten. Men tjejerna krigade på och ägde mycket boll under hela första halvlek och radade upp fasta situationer, totalt tilldömdes Nässjö IF 13 hörnor under matchen utan att lyckas förvalta en enda. Innan Nässjö skulle lyckas spräcka nollan i finalen brände även Emelie Åkerlund en straff i den 18:e matchminuten. Det var istället Agnes Sundell som gjorde Nässjös första mål på pass av Sanna Gustafsson och glädjen visste inga gränser på den gulblåa läktaren. Därefter gjorde Cajsa Johansson 2-1 till Nässjö i den 25:e minuten och vi började slappna av lite på läktaren, det märktes att spelet var tillknäppt i finalen och den ”raggarbandy” vi sett tidigare under säsongen mellan lagen var inte där utan istället var det lite tillknäppt och inget av lagen vågade ta några onödiga risker. Nässjö skulle även göra 3-1 innan paus efter mål av Sanna Gustafsson och pass från Ida Zetterström.

Andra halvlek började med två utvisningar åt vardera lagen, utvisningssituationerna under matchen förbryllade oss något då domarnivån återigen den här säsongen var skiftande. Hårda slag mot spelare tolererades men rena tacklingar som enligt oss var solklara bollvinnande situationer belönades med frislag eller besök på botbänken. Nåja, åter till händelseförloppet, Wilhma Lindholm utökade Nässjös ledning till 4-1 i den 52:a matchminuten och vi började känna en viss guldvittring på läktaren, nervositeten var som bortblåst. Men då reducerade Surte/KIS genom duktiga Ida Friman i den 70:e matchminuten och i samband med målet tog de också sin time out. Det visade sig inte räcka för Surte/KIS utan Emelie Åkerlund kunde punktera matchen kort efter den korta pausen genom att göra 5-2 vilket också blev slutresultatet. Resultatet av detta? Jo kära läsare, VI ÄR SVENSKA MÄSTARE 2014!

Efter slutsignalen fick vi den sedvanliga ”sälen”, tjejerna fick sina medaljer och fick även reda på att det stundar en resa till Helsingfors i höst för möte med de finska mästarna. Det betyder att Rosabollen OCKSÅ ska åka till Helsingfors. Därefter stundade guldmiddag med tjejerna och dagen till ära fick vi grymt snygga T-shirts som skrek ut att Nässjö IF är svenska mästare 2014. Vi kan säga att det stoltserades med dessa på arbetsplatserna under måndagen.

Säsongen är nu över och vi i Rosabollen laddar redan för nästa höst. Under veckan kommer det en sammanfattning av säsongen och även VEM som faktiskt vann stjärnligan för dam- respektive F17-laget. Ännu finns det mycket läsning att se fram emot så håll ögonen öppna.

Matchens hedersomnämnande går till hela laget, vi är ju trots allt svenska mästare!

Dagens stjärnor:
*** Det skulle vara orättvist att ge ut individuella stjärnor efter en så stark laginsats, inte bara under SM-finalen utan under hela säsongen. Därför beslutade vi att ge hela truppen tre stjärnor efter en finalen!

Våra tankar om SM-finalen:
+ SM-GULD
+ Ida Zetterströms rådighet när Sannas skridsko pajade, grymt snyggt att dra henne i gallret ut till bänken.
+ Behrn Arena, en mycket trevlig hall, förutom fisklukten.
– Att vi inte fick se tjejerna spela på Friends Arena

Edit: Medan den här texten skrevs publicerade även Svenska bandyförbundet sina nomineringar för årets flickspelare 2014. De nominerade är Cajsa Johansson Nässjö IF (Utmärkt val då Cajsa varit fantastisk hela säsongen, vilken skridskoåkning, vilken teknik!)

Lisa Enström Skirö AIK. Lisa har även hon haft en fin säsong med härlig skridskoåkning, åtminstone när de har mött oss, full fart hela vägen.

Matilda Plan Västerås SK (En spelare vi inte har sett spela i år så därför vågar vi inte riktigt uttala oss.

 

Author: Martin