Eftersnack Skirö – NIF

På årets näst sista dag åkte vi till Vetlanda för att se returen av toppstridsderbyt i Söderettan. Rosabollen var desarmerad idag men fyra kraftfulla röster fick den gråa ladan att bli lite mer nässjövänlig.

Vi hann knappt avsluta intågsramsan innan Marie tyckte att det var dags för 0-1! 37 sekunder visade klockan även om matchrapporten säger annat. Sekretariatet hade verkligen inte koll idag men mer om det senare för bara två minuter senare fick vi jubla igen! Den här gången var det Lina Wetter som gjorde mål och skiröspelarna såg lite tafatta ut i försvaret.

Skirö fick tillslut fart under skridskorna och nässjöbekanta F19-landslagstjejen Anna-Maja Blom reducerade till 1-2 efter ett långskott strax under ribban. Efter målet var det hemmalaget som tog över spelet så det var inte helt logiskt när Elina slog in 1-3 via målvakten.

Så här långt var matchen lugn och domsluten kändes logiska men nu hände något med huvuddomarens kollegor. De började peta i spelet och frustrationen märktes tydligt hos NIF-tjejerna som åkte på två utvisningar. Vid båda tillfällena kunde Skirö göra mål och framme i halvtid var ställningen 3-3. Strax före halvtid drabbades Nässjö av ytterligare en utvisning men ingen visste vem som skulle ut eller för vad så förvirringen var total.

I halvtid försökte huvuddomaren enligt uppgift att få ordning på sina mannar men tyvärr hjälpte det föga. När sekretariatet sedan inte kunde hålla koll på klockan fick nässjöspelaren sitta nästan 12 minuter på botbänken innan misstaget uppmärksammades.

Nässjöspelarna åkte ut på löpande band i början av andra halvlek och när domaren dömde straff kunde inte ens duktiga Fager i målet hålla rent i buren. Skirö hade gått från 1-3 till 4-3.

När Skirös Stina Lennartsson åkte ut efter ett våldsamt slag vid mittlinjen knappt tio minuter senare såg Lina Wetter sin chans och klappade på för kung och fosterland. Bollen dök in i mål strax under ribban, totalt otagbart för Skirös målvakt, och glädjen i Rosabollen var total.

Tyvärr varade inte glädjen så länge då bollen hamnade i nässjömålet efter en tilltrasslad situation vid kortlinjen. Domaren dömde självmål och det var uppförsbacke igen. När sedan NIF pressade på för att åter kvittera blev det blottor bakåt och Fillan i Skirö avgjorde med 6-4.

Nässjö fick en straff i slutminuterna men skottet räddades av målvakten och slutresultatet spikades till 6-4. Sett till hela matchen får vi erkänna att Skirö hade mer av spelet men att Nässjöförsvaret jobbade bra. Men en högre domarstandard hade resultatet blivit ett annat men nu var det inte så den här gången. Man vinner inga matcher på botbänken.

Dagens tre stjärnor:
*** Lina Wetter
** Marie Eliasson
* Sandra Skiöld

Veckans hedersomnämnande: Duktiga målvakten Matilda Fager, tuffa Sara Levén och Elina Bergvall.

SAPA Arena är en stor, kall plåtlada nära en rondell med korvkiosk… Här kommer en kort utvärdering.

SAPA Arena:
+ Gott kaffe (innan det tog slut)
+ Akustiken
+ Bra sikt, nära planen
– Ingen avgift/matchprogram vid entrén
– Sekretariatet har dålig koll och ger tveksam publiksiffra (22150 känns lite i överkant)

Halvtid i SAPA

Efter dryga 45 spelade minuter i SAPA är ställningen 3-3. NIF började bländande och efter knappa tre minuter ledde vi med 0-2! Marie och Lina W stormade fram och gjorde oss lyckliga på läktaren.
Skirö kunde reducera till 1-2 innan Nässjö åter kunde dra ifrån till 1-3 genom Elina Bergvall.
Nässjö drabbades sedan av en utvisning och Skirö fick in en reducering. Efter ytterligare en utvisning var det kvitterat.
Sista minuten var smått kaotisk då en av domarna hittar en obegriplig utvisning på en nässjöspelare. Som tur var ledde det inte till något farligare läge och vi gick till halvtidsvila med likaläge.

Inför Skirö AIK

Om bara några timmar styr vi bilen mot Vetlanda och SAPA Arena för att se Skirö AIK mot Nässjö. Återigen är det ett topp möte i Div 1 Södra dam och vi hoppas på en minst lika spännande tillställning som senast hemma i Stinsen. Jag hoppas att Fager i mål är lika laddad som hon varit under hela hösten och att Söders krut har börjat torka så att hon börjar förvalta sina chanser.

Manskapet i Rosabollen är kraftigt reducerat idag så vi får väl se hur mycket vi kommer att höras från läktarhåll. Men som alltid kommer vi att gå för fullt, that’s how we roll 🙂

Så lycka till tjejer, vi är alltid med Er!!

/Fredrik

Stjärnligan

Efter fyra matcher ser stjärnligan ut enligt följande:

6 stjärnor: Elina Bergvall och Matilda Fager
4 stjärnor: Marie Eliasson
3 stjärnor: Sara Leven
2 stjärnor: Sandra Skiöld och Mathilda Söderström
1 stjärna: Lina Lindqvist

Eftersnack NIF – Skirö AIK

Nässjö IF knep en poäng i sista sekunden mot Skirö AIK efter stor dramatik. Slutresultatet skrevs rättvist till 4-4.

Det var en jämn match vi fick se i Stinsen Arena idag, Skirö, som utkristalliserats till vår största konkurrent till seriesegern, klev ut med ett starkt lag på Stinsens is där flera gamla IFK-ansikten syntes bakom gallerna. Det var våra gamla Nässjö-tjejer som satte tonen i Skirö AIK och då främst Kristina Sigfridsson och Felicia Haegerstam.

Dock var det utan tvekan Stina Lennartsson som var den mest lysande stjärnan på planen tillsammans med Elina Bergwall i Nässjö IF. Båda tjejerna gjorde tre mål var och visade vägen för sina respektive lag.

Nässjö tog ledningen genom Sandra Skiöld men Stina Lennartsson kunde kvittera efter en soloåkning.
I 38:e minuten kunde Elina Bergvall åter ge NIF ledningen och när Felicia Haegerstam åkte ut 10 minuter för Skirö trodde vi att vi skulle ha ledningen i halvtid. Stina Lennartsson ville dock annat och kunde kvittera till 2-2.
Strax innan halvtid fick Skirö straff och rutinerade Kicki Sigfridsson åkte fram för att skjuta. Till vår glädje gick skottet en bra bit över ribban.

I andra halvlek tog Nässjö åter ledningen genom Elina som verkar trivas bra i sin mer offensiva position. Ledningen varade inte länge när Kicki Sigfridsson fick på en riktig pärla ur snäv vinkel. Inte ens en storspelande Matilda Fager kunde stoppa det skottet som höll högsta klass.

Matchens sista minut blev gastkramande då Skirös Stina Lennartsson fick in bollen efter en tveksam insats av Nässjös försvar. NIF-tjejerna såg chockade ut efter att ha haft ledningen tre gånger låg de nu under med mindre än minuten kvar. Vi hann dock knappt skrika klart ”Åsså tar vi nya tag” innan Mathilda Söderström fick fram bollen till Elina som med matchens sista skott satte 4-4 och lyckan var total!

Matchen i sig var som sagt mycket jämn och det oavgjorda resultatet var helt klart rättvisande. Båda lagen uppvisade stundtals ett mycket dåligt tempo och frågan är om de inte tagit julledigt ett par dagar för tidigt.

Dagens tre stjärnor:
*** Elina Bergvall
** Matilda Fager
*  Mathilda Söderström

Veckans bubblare:
Sandra Skiöld och Victoria Bergström

Halvtid mot Skirö

Det är halvtid i Stinsen Arena och ställningen är 2-2. Nässjö tog ledningen genom Sandra Skiöld men Stina Lennartsson kunde kvittera efter en soloåkning.
I 38e minuten kunde Elina Bergvall åter ge NIF ledningen och när Fillan åkte ut 10 minuter för Skirö trodde vi att vi skulle ha ledningen i halvtid. Stina Lennartsson ville annat och kunde kvittera till 2-2.
Strax innan halvtid fick Skirö straff och rutinerade Kicki Sigfridsson åkte fram för att skjuta. Till vår glädje gick skottet en bra bit över ribban.
Nu är det korv och kaffe!

Inför Skirö AIK

Äntligen är det dags igen. Förra helgen hade rosabollen ett litet nätt uppehåll då ingen av oss kunde ta sig till Lidköping. Men idag kommer vi återigen att infinna oss på läktaren i Stinsen.

Idag står Skirö AIK för motståndet och enligt mig är det antagligen det tuffaste motståndet i serien med ett flertal gamla IFK-bekantskaper som Kristina Sigfridsson, Maja Blom samt Skirös lagkapten Felicia Haegerstam. Det kommer bli konstigt att se dem som motståndare idag. Dagens laguppställning har inte offentliggjorts vid skrivande stund men jag förväntar mig ett slagkraftigt Nässjö IF som glider ut på Stinsens blankpolerade is klockan 13.

Vi återkommer i halvtid med en direktrapport!

Så väl mött i Stinsen

Eftersnack Villa/Lidköping – NIF

Rosabollen hade idag ledigt från bandy och roade sig på andra håll medan våra tjejer åkte till Vänerns strand för att möta Villa/Lidköping. I Nässjö saknades också Lina och Marie så flera unga tjejer fick debutera samtidigt som man stuvade om lite i laget. Nässjö tog ändå en stabil seger med 9-0 efter ha haft ledningen med 4-0 i halvtid.

Elina Bergvall gick upp och tog Linas plats, vilket skulle visa sig vara ett genidrag. Elina gjorde en kanonmatch och satte också tre bollar i nätet bakom Villas/Lidköpings målvakt. På mitten visade också Sandra att hon har en grym spelförståelse och verkligen kan styra spelet. Hennes rutin är nyttig nu när flera yngre tjejer är på väg in i laget.

Våra yngre tjejer som fick chansen gjorde alla bra insatser och visade att de vill vara med och kämpa om platser i laget. Både Sanna och Ida fick också göra sina första mål i serien så Rosabollen vill passa på att gratulera lite extra.

Även om det på pappret var en relativt enkel match måste vi ge beröm till laget för ett väl utfört jobb. Att hålla tätt bakåt och göra nio mål framåt visar på styrka. Vi ser fram emot nästa helg då det är dags för derby mot Skirö!

Sara fick ett fult rapp som träffade olyckligt på halsen och hon svimmade av ett par gånger. Efter ambulanstransport till lasarettet för undersökning fick hon ändå åka hem och vila upp sig. Tur i oturen att det vara Sara som fick smällen då det är segt virke i henne och familjen har klippkort på samtliga akutmottagningar i Sverige  😉 Krya på dig snabbt nu Sara, vi behöver dig mot Skirö!

Dagens tre stjärnor:
*** Elina Bergvall
** Sandra Skiöld
*  Mathilda Söderström

Veckans bubblare:
Ida Zetterström och Sanna Gustafsson