Sverige – Finland

Efter en lång dag med mycket bandy var det så äntligen dags för Sverige att äntra bandyparketten i Åby.

Vi bjöds på en spännande första halvlek där Sverige tidigt tog ledningen på hörna som Viktoria Karlsson slog fram till Matilda Svenler. Finland kunde dock snart kvittera då Joanna Nykänen fick in bollen i mål efter förarbete av Linda Lohiniva. Mellan 25:e och 28:e minuten fick vi sedan njuta av The Friman sisters show! Först passade Ida Friman till Tilda Ström, strax efteråt satte Moa Friman 3-1 på pass från Matilda Svenler och Ida Friman fullbordade sedan det hela när hon solokörde och prickade in 4-1. Innan halvleken var slut hann Pillan i målet rädda ett friläge genom att bara stå kvar då avslutet gick rakt på henne men Finland kunde ändå reducera i läget efter då Joanna Nykänen satte en straff i nättaket.

Andra halvlek präglades av att Finland fick tre utvisningar och Sverige lade i en högre växel. Målen trillade in för Sverige och de gjordes av Emma Ahlander (2), Tilda Ström (3), Vilma Josefsson och Ida Friman. Sammantaget en stabil premiär utan att glänsa.

Matchens lirare i de båda lagen enligt Rosabollen:
Sverige: #7 Ida Friman var i storslag och körde åttor runt finskorna.
Finland: #12 Tytti Segerman gjorde trots förlusten många högoktaniga räddningar.

Author: Martin