Kareby tog hem årets sista poäng

God Onsdagkväll kära Rosabollenläsare!

Ikväll har NT Bandy spelat sin nionde elitseriematch för säsongen och den andra matchen mot Kareby IS. När lagen ställdes mot varandra senast gjorde tjejerna en riktigt bra insats och matchen slutade då 2-1 till Kareby. Dagens match blev inte lika jämn och Kareby kontrollerade matchen mer eller mindre från start till slut, NT hade förtvivlat svårt att skapa målchanser under första halvlek och 0-2 till Kareby efter första halvlek var något i underkant mycket tack vare bra målvaktsspel av Pernilla Elardt. Värt att notera från första halvlek var det trevliga besöket vi fick av Karebys lagkapten Stina Ysing som visade glatt humör trots att hon precis fått en liiiite lätt tveksam utvisning emot sig, därför beslöt vi oss för att bjuda kapten Ysing på pepparkakor så att hon kunde hålla värmen där på bänken.

Under halvtidsvilan var det som vanligt bollrullning och döm av vår förvåning när ena halvan av Rosabollen rullade hem halva potten på 550kr! Efter ett kort styrelsemöte beslutade vi dock att skänka pengarna till IFK Nässjö som en tidig julklapp från oss. Vi vill även passa på att tacka Twins Redovisningsbyrå AB som bjöd publiken på inträdet till dagens match och såg till att våra åskådare kunde spendera de sista julklappsslantarna i kiosken istället.

I paus hoppades vi på att ett av Torgnys berömda ”Togga Talks” skulle lösa biffen och att vi skulle få se ett mer energifyllt NT Bandy på plan. Det fanns vissa tecken till förbättring i början av andra halvlek och tjejerna lyckades reducera Karebys ledning till 1-2 genom Sanna Gustafsson på pass av kapten Andersson. Glädjen blev dock kortvarig och vår eminente speaker Christer Johansson hade knappt hunnit presentera målet för publiken innan Camilla Johansson fick en fin servering av Johanna Gustavsson och rakade in 1-3 för Kareby. Gästerna kontrollerade matchen och kunde även göra 1-4 i den 61:a minuten och trots att vi är mer enögda än en AIK-supporter på Bergshamra IP så måste vi erkänna att idag var vi inte med på plan, tjejerna kämpade, rev och slet men lyckades inte få till ett eget spel. Det ska också tilläggas att många i laget har varit krassliga under veckan och Matilda Svenlers frånvaro blev tydlig i det offensiva spelet.

Till matchens lirare utsågs nässjöfostrade Hanna Dahlström i Kareby och Pillan i NT Bandy. Vi vill ändå lyfta fram unga Wilma Thörnkvist i NT som åter gjorde en stark insats och visade att hon både har snabbhet och vilja. Med lite mer rutin och muskler kommer hon att kunna gå riktigt långt, kom ihåg var ni hörde det först!

Nu får tjejerna ta lite jullov och spelar inte igen förrän den 10:e januari och då hoppas vi på seger då Kareby återigen står för motståndet.

God jul!

//Rosabollen

 

 

Två trötta själar

God fredagkväll rosabollare!

Ni kanske har märkt att vi lyser med vår frånvaro, eller så har ni helt enkelt inte märkt ett dugg, men jag väljer att tro det första. Men december är utan tvekan den värsta månaden att leva om man nu tog det ödesdigra beslutet att utbilda sig till lärare, Martin arbetade hårt på att förklara detta för mig när jag beslöt mig att söka till lärarutbildningen. Men ung och naiv som jag var så tänkte jag, hur illa kan det vara? Det är alltså totalt kaos i vårt yrkesliv och då får den fantastiska sporten bandy stryka på foten lite. Planen från början var att åka till Kungälv i söndags och kolla på tjejerna, men det fick helt enkelt ställas in då tiden inte fanns. Ni ska dock inte behöva läsa om två lärares obefintliga lediga tid så här i december. Men vi kommer inte heller att åka till Västerås imorgon utan vi kommer befinna oss i Nässjö stadskyrka för att servera glögg åt klubben, så ska ni på kyrkans julkonsert imorgon så stanna till och ge oss en kram, det behöver vi båda två 😉

När vi har läkt våra utarmade själar så återkommer vi till onsdagens hemmamatch mot Kareby IS.

Tills dess, keep calm and love bandy!

Säsongens första nederlag är ett faktum

Det var länge sedan vi kunde skriva om en seriefinal på rosabollen.se, men idag var just en sådan dag igen och det värmde två trötta lärare i betygstider. Säsongen har hittills gått över förväntan (åtminstone ur supportersynpunkt) med tre vinster och två oavgjorda matcher. Västerås SK stod för motståndet idag och eleganterna från gurkstan har även de imponerat inledningsvis med tre raka segrar. Inför säsongen var Västerås det laget som fick flest röster kring vem som kommer stå med SM-bucklan på Tele 2 Arena och efter dagens match får man nog säga det finns stora möjligheter för att det scenariot kommer inträffa.

NT Bandy skrinnade återigen ut till Kärleken är evig av Lena PH och vi vill bara förtydliga att det inte är sekretariatet som valt introlåt den här säsongen, men så länge tjejerna är nöjda och glada så får vi helt enkelt svälja detta. Ett stort plus idag var att de nya matchtröjorna dykt upp och hybriden som skapats av IFK Nässjös och Tranås BoIS-tröjor blev riktigt snygga, tyvärr glömde vi att fota skapelsen men vi ska försöka ordna upp det inom kort.

Knappt hade vi hunnit sätta oss i sekretariatet idag innan Västerås tog ledningen med 0-1 genom Linda Lohiniva som snodde åt sig bollen efter ett försvarsmisstag. Även andra målet som kom till efter knappa halvtimman kändes onödigt då vi väl enkelt gav de grönvita läget och en Lohiniva i form utökade sin målskörd. Det hann även bli 0-3 genom Malin Persson innan domare Lisell blåste av halvleken. På tal om domare måste Rosabollen berömma dagens rättskipare efter en mycket väl genomförd match. Tjejerna fick spela tufft men inte fult, tilläts trycka till men inte slå och det var men fin fingertoppskänsla som beslut togs. En Lisell i den formen är en mycket skicklig domare.

Andra halvlek var knappt nio minuter gammal när fröken Lohiniva gjorde sitt tredje mål och kvarten senare kom även 0-5 genom Rosabollenfavoriten Carlotte Selbekk. TränarTorgny samlade då styrkorna vid en timeout och gav nya order för att om möjligt  få en bra avslutning på matchen. Säga vad man vill men han verkade nå fram med budskapet och tjejerna lyssnade till klokskapen för efter bara ett par minuter fick Sanna en fin pass som hon snyggt vidare befordrade till Svenler som äntligen kunde reducera VSKs ledning. NT-tjejerna kände lite vittring och fick nu bättre fart under grillorna efter att länge dragits ner i VSKs trötta tempo. Det resulterade i att även Emelie Åkerlund fick göra ett mål och helt plötsligt kändes livet lite roligare.

Slutresultatet skrevs alltså till 2-5 och vi får nog ändå säga att resultatet speglade inte helt och hållet matchen. Tjejerna kom till många lägen men den sista skärpan saknades när det väl gällde att få nätet att rassla. Lägg därtill en Linda Lohiniva i högform och en Sara Carlström i mål som även hon spelade på en hög nivå idag.

Matchens lirare i respektive lag idag blev Sandra Sköld för NT Bandy och Malin Kuul i VSK.

Vi vill också uppmärksamma Sandra, som aldrig gör en dålig match, hon är inte den spelare som syns allra mest på plan , men hon sliter som en varg och kämpar hela vägen in i det berömda kaklet och Rosabollen är ytterst tacksamma för hennes comeback.

Redan imorgon är det dags för tjejerna att ta sig an nästa utmaning då en tuff bortamatch mot Kareby IS står på programmet. Rosabollen kommer tyvärr inte ha möjlighet att följa äventyret på plats på grund av betygstider men vi kommer sitta som klistrade vid Elitrapport ändå.

På återhörande!
//Rosabollen