Kareby tog hem årets sista poäng

God Onsdagkväll kära Rosabollenläsare!

Ikväll har NT Bandy spelat sin nionde elitseriematch för säsongen och den andra matchen mot Kareby IS. När lagen ställdes mot varandra senast gjorde tjejerna en riktigt bra insats och matchen slutade då 2-1 till Kareby. Dagens match blev inte lika jämn och Kareby kontrollerade matchen mer eller mindre från start till slut, NT hade förtvivlat svårt att skapa målchanser under första halvlek och 0-2 till Kareby efter första halvlek var något i underkant mycket tack vare bra målvaktsspel av Pernilla Elardt. Värt att notera från första halvlek var det trevliga besöket vi fick av Karebys lagkapten Stina Ysing som visade glatt humör trots att hon precis fått en liiiite lätt tveksam utvisning emot sig, därför beslöt vi oss för att bjuda kapten Ysing på pepparkakor så att hon kunde hålla värmen där på bänken.

Under halvtidsvilan var det som vanligt bollrullning och döm av vår förvåning när ena halvan av Rosabollen rullade hem halva potten på 550kr! Efter ett kort styrelsemöte beslutade vi dock att skänka pengarna till IFK Nässjö som en tidig julklapp från oss. Vi vill även passa på att tacka Twins Redovisningsbyrå AB som bjöd publiken på inträdet till dagens match och såg till att våra åskådare kunde spendera de sista julklappsslantarna i kiosken istället.

I paus hoppades vi på att ett av Torgnys berömda ”Togga Talks” skulle lösa biffen och att vi skulle få se ett mer energifyllt NT Bandy på plan. Det fanns vissa tecken till förbättring i början av andra halvlek och tjejerna lyckades reducera Karebys ledning till 1-2 genom Sanna Gustafsson på pass av kapten Andersson. Glädjen blev dock kortvarig och vår eminente speaker Christer Johansson hade knappt hunnit presentera målet för publiken innan Camilla Johansson fick en fin servering av Johanna Gustavsson och rakade in 1-3 för Kareby. Gästerna kontrollerade matchen och kunde även göra 1-4 i den 61:a minuten och trots att vi är mer enögda än en AIK-supporter på Bergshamra IP så måste vi erkänna att idag var vi inte med på plan, tjejerna kämpade, rev och slet men lyckades inte få till ett eget spel. Det ska också tilläggas att många i laget har varit krassliga under veckan och Matilda Svenlers frånvaro blev tydlig i det offensiva spelet.

Till matchens lirare utsågs nässjöfostrade Hanna Dahlström i Kareby och Pillan i NT Bandy. Vi vill ändå lyfta fram unga Wilma Thörnkvist i NT som åter gjorde en stark insats och visade att hon både har snabbhet och vilja. Med lite mer rutin och muskler kommer hon att kunna gå riktigt långt, kom ihåg var ni hörde det först!

Nu får tjejerna ta lite jullov och spelar inte igen förrän den 10:e januari och då hoppas vi på seger då Kareby återigen står för motståndet.

God jul!

//Rosabollen