Alla inlägg av Fredrik

Is this thing still on?

Hej hallå!

Nu är det en väldans massa dagar sedan vi skrev något här och det har en väldigt enkel förklaring som stavas spelschema. Det har helt enkelt varit ett orimligt långt speluppehåll och sedan den senaste hemmamatchen så har inte rosabollen medverkat vid några matcher då tiden för att åka på bortamatcher inte riktigt funnits den här säsongen, sorgligt men sant. Den här säsongen har rosabollen faktiskt inte närvarat vid en enda bortamatch vilket inte har hänt sedan 2009-isch. Men livet måste gå vidare någon gång och jobb, andra fritidsengagemang etc har tagit vår tid.

Vår kärlek till den ädla sporten och IFK Nässjö har däremot inte minskat och vem vet, till nästa säsong kanske vi är tillbaka med full kraft?

Det är tyvärr så att idag tog säsongen slut för NT Bandy, efter en riktigt fin höst så hade tjejerna svårt att hitta formen efter jul och nyår vilket har inneburit att vi halkat allt längre ner i tabellen och idag när tabellen summerades så återfanns NT Bandy på femte plats, det innebär att tjejerna får hänga skridskorna på kroken och invänta hösten.

Seriesegrare denna säsong blev Västerås SK som har gått som ett ånglok genom serien och slutar helt välförtjänt på första plats. Övriga slutspelslag blir Sandvikens AIK, Kareby IS och Hammarby IF. Rosabollen tror att det bäddar för mycket spännande matcher och vi önskar alla deltagande lag stort lycka till. Men ni vet ju att rosabollen har en personlig favorit i Charlotte Selbekk och vi hoppas givetvis att hon åtminstone får återse Tele 2 Arena även denna säsong.

Så, till vi bestämmer oss för att uppdatera igen så önskar vi er en trevlig vår och sommar, på återseende i höst!

Just ja, jag höll på att glömma. I dagarna tecknade rosabollen ett avtal med ett innebandylag i staden vilket innebär att grabbarna kommer att spela under namnet Rosabollen IBF under sommarens utomhusturneringar, kanske kommer vi vara där för att avge rapport.

/Fredrik

 

Dagar som denna ska bandy spelas utomhus!

För och främst får vi be om ursäkt för att det aldrig kom ett inlägg i från förra veckans match. Undertecknad låg sjuk under stora delar av förra veckan och denna veckan har det varit Martins tur, det kan ha och göra med vårt stora umgänge och jag tar till viss del på mig att jag varit en vandrande smittohärd. Dock ska jag försöka återge efter bästa förmåga delar av det som skett under dagen.

När klockan ringde idag och jag sömnigt staplade ut i köket för att koka mitt otroligt viktiga morgonkaffe och hämta kall snus i kylen så sneglade jag ut genom köksfönstret och såg en strålande sol och termometern i fönstret pekade på -5. Genast tänkte jag, det kommer vara perfekt att spela utomhus idag. På så vis är vårt nuvarande samarbete med Tranås perfekt när man kan varva mellan inomhusspel i Stinsen och utomhusspel på SweTouch Arena.

Idag stod Västerås SK för motståndet, VSK har gått som en ångvält genom seriesystemet och det är ett tungt lag att möta med spelare som Matilda Plan, Malin Persson, Charlotte Selbekk och Sara Carlström, för att nämna några. Tyvärr fick Martin lämna återbud till sekretariattjänst tidigt på morgonen på grund av sjukdom (en viss del av mig tror han simulerar). Men som tur var fick jag storartad hjälp av Lill-Gustafsson och Per-Johan Kjell, stort tack.

Innan vi kunde dra igång matchen gällde det först att frosta av speakerbåset eftersom rutorna där såg ut som min vindruta gjorde, sikten var lika med noll. Men eftersom värmeinstallationen i det minimala speakerbåset kan skapa en egen tropisk klimatzon mitt i svenska vintern så var utsikten galant när domare Davidsson blåste igång matchen klockan 14:00.

Första halvlek var ett ställningskrig och båda lagen kämpade hårt om att få övertaget och flera tuffa dueller uppstod, domare Davidsson var på sin allra nådigaste sida och släppte det mesta. Dock fick vi sällskap av två Matildor från Västerås under första halvlek, både Matilda Odén och sedan lite senare Matilda Plan fick bota sina synder och beskåda matchen från sidan av. Ett mål skulle falla i första halvlek och det var Västerås som öppnade målskyttet genom Matilda Plan, assisterad av Malin Persson. NT Bandy stretade dock mot bra och skapade även de en del fina chanser, men bollen ville inte leta sig in i maskorna bakom Sara Carlström och vi gick till halvtidsvila med 0-1 ledning för VSK.

Efter lite korv och kaffe var det så dags för andra halvlek, en andra halvlek som började ytterst avvaktande från båda sidor och jag hade i ärlighetens namn lite svårt att hålla mig vaken i vårt lilla bås, kanske var det den tropiska hettan som inverkade. Men jag vaknade definitivt till i den 57:e matchminuten när  Wilma Törnkvist serverade Agnes Sundell som fick på en riktig kanon som ställde Carlström ordentligt och vi fick äntligen se nätet rassla och genast blev det nerv i matchen.

En stor nackdel med detta var att Västerås var det laget som svarade på kvitteringen mest och det gick tydligt att se en tempoökning av tjejerna från Gurkstan. Nu är det hög tid att introducera Charlotte Selbekk, i ungefär den 60:e minuten fick jag ett meddelande från hennes far Thomas som just nu sitter i Aberdeen och arbetar. Han undrade givetvis hur det gick för hans dotter och jag svarade ärligt att idag har den norska bollvirtuosen varit lite anonym. Det skulle jag aldrig sagt för i den 65:e minuten gjorde Charlotte 1-2 till Västerås, assisterad av Maja Odén, några minuter senare hade hon även gjort 1-3 också denna gång assisterad av en Odén men denna gången Matilda. I detta skede tog NT Bandy time out och jag förbannade tyst min jinxning kring Charlotte Selbekks form.

Tyvärr gav time outen föga effekt och Västerås gjorde 1-4 i den 76:e minuten, målskytt Matilda Plan och gissa vem som assisterade? Jo Charlotte Selbekk. Det skulle tyvärr inte ta slut där utan 1-5 kom redan två minuter senare och Norges motsvarighet på Johanna Pettersson, kunde göra sitt tredje för eftermiddagen. Matilda Svenler lyckades efter en mycket tilltrasslad situation där bollen till slut letade sig förbi Sara Carlström reducera Västerås ledning till 2-5. Dock var inte Charlotte Selbekk nöjd med sina tre mål, för i den 88:e matchminuten tilldöms VSK straff och Charlotte fastställde slutresultatet till 2-6.

Resultatet är inte mycket att orda om, VSK är ett ytterst kompetent lag på alla positioner och jag tycker ändå att våra tjejer stod emot bra de första 60 minuterna, nu får de slicka sina sår och ladda om inför de två återstående matcherna den här säsongen mot Sandvikens AIK och Hammarby IF, för slutspelsdrömmen lever i allra högsta grad.

Värt att notera i övrigt från idag var den fina servicen från NT Bandys lagledare Joakim Karlsson som styrde upp speakerbåset utomordentligt med datorer och dylikt innan jag kom på plats, det lugnade ett kontrollmonstret inom mig. Dessutom fick jag återse en gammal resekamrat i Niklas Odén i Västeråsstaben, alltid lika trevligt. Trogna läsare kanske minns familjen Odéns fantastiskt obehagliga hemresa från Minnesota där de råkade hamna framför en magsjuk familj, ni har fortfarande mina sympatier.

Dessutom måste undertecknad passa på och gratulera Malmbäcks IF fotboll som idag försvarade kommuntiteln i Futsal, det blev en fin avslutning på en härlig idrottsdag.

 

Tills vi hörs igen,

Keep calm and love bandy!

Kareby tog hem årets sista poäng

God Onsdagkväll kära Rosabollenläsare!

Ikväll har NT Bandy spelat sin nionde elitseriematch för säsongen och den andra matchen mot Kareby IS. När lagen ställdes mot varandra senast gjorde tjejerna en riktigt bra insats och matchen slutade då 2-1 till Kareby. Dagens match blev inte lika jämn och Kareby kontrollerade matchen mer eller mindre från start till slut, NT hade förtvivlat svårt att skapa målchanser under första halvlek och 0-2 till Kareby efter första halvlek var något i underkant mycket tack vare bra målvaktsspel av Pernilla Elardt. Värt att notera från första halvlek var det trevliga besöket vi fick av Karebys lagkapten Stina Ysing som visade glatt humör trots att hon precis fått en liiiite lätt tveksam utvisning emot sig, därför beslöt vi oss för att bjuda kapten Ysing på pepparkakor så att hon kunde hålla värmen där på bänken.

Under halvtidsvilan var det som vanligt bollrullning och döm av vår förvåning när ena halvan av Rosabollen rullade hem halva potten på 550kr! Efter ett kort styrelsemöte beslutade vi dock att skänka pengarna till IFK Nässjö som en tidig julklapp från oss. Vi vill även passa på att tacka Twins Redovisningsbyrå AB som bjöd publiken på inträdet till dagens match och såg till att våra åskådare kunde spendera de sista julklappsslantarna i kiosken istället.

I paus hoppades vi på att ett av Torgnys berömda ”Togga Talks” skulle lösa biffen och att vi skulle få se ett mer energifyllt NT Bandy på plan. Det fanns vissa tecken till förbättring i början av andra halvlek och tjejerna lyckades reducera Karebys ledning till 1-2 genom Sanna Gustafsson på pass av kapten Andersson. Glädjen blev dock kortvarig och vår eminente speaker Christer Johansson hade knappt hunnit presentera målet för publiken innan Camilla Johansson fick en fin servering av Johanna Gustavsson och rakade in 1-3 för Kareby. Gästerna kontrollerade matchen och kunde även göra 1-4 i den 61:a minuten och trots att vi är mer enögda än en AIK-supporter på Bergshamra IP så måste vi erkänna att idag var vi inte med på plan, tjejerna kämpade, rev och slet men lyckades inte få till ett eget spel. Det ska också tilläggas att många i laget har varit krassliga under veckan och Matilda Svenlers frånvaro blev tydlig i det offensiva spelet.

Till matchens lirare utsågs nässjöfostrade Hanna Dahlström i Kareby och Pillan i NT Bandy. Vi vill ändå lyfta fram unga Wilma Thörnkvist i NT som åter gjorde en stark insats och visade att hon både har snabbhet och vilja. Med lite mer rutin och muskler kommer hon att kunna gå riktigt långt, kom ihåg var ni hörde det först!

Nu får tjejerna ta lite jullov och spelar inte igen förrän den 10:e januari och då hoppas vi på seger då Kareby återigen står för motståndet.

God jul!

//Rosabollen

 

 

Två trötta själar

God fredagkväll rosabollare!

Ni kanske har märkt att vi lyser med vår frånvaro, eller så har ni helt enkelt inte märkt ett dugg, men jag väljer att tro det första. Men december är utan tvekan den värsta månaden att leva om man nu tog det ödesdigra beslutet att utbilda sig till lärare, Martin arbetade hårt på att förklara detta för mig när jag beslöt mig att söka till lärarutbildningen. Men ung och naiv som jag var så tänkte jag, hur illa kan det vara? Det är alltså totalt kaos i vårt yrkesliv och då får den fantastiska sporten bandy stryka på foten lite. Planen från början var att åka till Kungälv i söndags och kolla på tjejerna, men det fick helt enkelt ställas in då tiden inte fanns. Ni ska dock inte behöva läsa om två lärares obefintliga lediga tid så här i december. Men vi kommer inte heller att åka till Västerås imorgon utan vi kommer befinna oss i Nässjö stadskyrka för att servera glögg åt klubben, så ska ni på kyrkans julkonsert imorgon så stanna till och ge oss en kram, det behöver vi båda två 😉

När vi har läkt våra utarmade själar så återkommer vi till onsdagens hemmamatch mot Kareby IS.

Tills dess, keep calm and love bandy!

Säsongens första nederlag är ett faktum

Det var länge sedan vi kunde skriva om en seriefinal på rosabollen.se, men idag var just en sådan dag igen och det värmde två trötta lärare i betygstider. Säsongen har hittills gått över förväntan (åtminstone ur supportersynpunkt) med tre vinster och två oavgjorda matcher. Västerås SK stod för motståndet idag och eleganterna från gurkstan har även de imponerat inledningsvis med tre raka segrar. Inför säsongen var Västerås det laget som fick flest röster kring vem som kommer stå med SM-bucklan på Tele 2 Arena och efter dagens match får man nog säga det finns stora möjligheter för att det scenariot kommer inträffa.

NT Bandy skrinnade återigen ut till Kärleken är evig av Lena PH och vi vill bara förtydliga att det inte är sekretariatet som valt introlåt den här säsongen, men så länge tjejerna är nöjda och glada så får vi helt enkelt svälja detta. Ett stort plus idag var att de nya matchtröjorna dykt upp och hybriden som skapats av IFK Nässjös och Tranås BoIS-tröjor blev riktigt snygga, tyvärr glömde vi att fota skapelsen men vi ska försöka ordna upp det inom kort.

Knappt hade vi hunnit sätta oss i sekretariatet idag innan Västerås tog ledningen med 0-1 genom Linda Lohiniva som snodde åt sig bollen efter ett försvarsmisstag. Även andra målet som kom till efter knappa halvtimman kändes onödigt då vi väl enkelt gav de grönvita läget och en Lohiniva i form utökade sin målskörd. Det hann även bli 0-3 genom Malin Persson innan domare Lisell blåste av halvleken. På tal om domare måste Rosabollen berömma dagens rättskipare efter en mycket väl genomförd match. Tjejerna fick spela tufft men inte fult, tilläts trycka till men inte slå och det var men fin fingertoppskänsla som beslut togs. En Lisell i den formen är en mycket skicklig domare.

Andra halvlek var knappt nio minuter gammal när fröken Lohiniva gjorde sitt tredje mål och kvarten senare kom även 0-5 genom Rosabollenfavoriten Carlotte Selbekk. TränarTorgny samlade då styrkorna vid en timeout och gav nya order för att om möjligt  få en bra avslutning på matchen. Säga vad man vill men han verkade nå fram med budskapet och tjejerna lyssnade till klokskapen för efter bara ett par minuter fick Sanna en fin pass som hon snyggt vidare befordrade till Svenler som äntligen kunde reducera VSKs ledning. NT-tjejerna kände lite vittring och fick nu bättre fart under grillorna efter att länge dragits ner i VSKs trötta tempo. Det resulterade i att även Emelie Åkerlund fick göra ett mål och helt plötsligt kändes livet lite roligare.

Slutresultatet skrevs alltså till 2-5 och vi får nog ändå säga att resultatet speglade inte helt och hållet matchen. Tjejerna kom till många lägen men den sista skärpan saknades när det väl gällde att få nätet att rassla. Lägg därtill en Linda Lohiniva i högform och en Sara Carlström i mål som även hon spelade på en hög nivå idag.

Matchens lirare i respektive lag idag blev Sandra Sköld för NT Bandy och Malin Kuul i VSK.

Vi vill också uppmärksamma Sandra, som aldrig gör en dålig match, hon är inte den spelare som syns allra mest på plan , men hon sliter som en varg och kämpar hela vägen in i det berömda kaklet och Rosabollen är ytterst tacksamma för hennes comeback.

Redan imorgon är det dags för tjejerna att ta sig an nästa utmaning då en tuff bortamatch mot Kareby IS står på programmet. Rosabollen kommer tyvärr inte ha möjlighet att följa äventyret på plats på grund av betygstider men vi kommer sitta som klistrade vid Elitrapport ändå.

På återhörande!
//Rosabollen

Rosabollen lyser med sin frånvaro

I helgen har våra favorittjejer åt till Norrland på turné. Eller ja, turné och turné, egentligen är det ”bara” ett dubbelmöte mot Söråkers IF, men vi kan ju enas om att det låter långt mycket häftigare att kalla det för turné. Dock valde både jag och Martin att stanna hemma, det händer inte ofta att vi väljer bort bandy, men betygstider stundar och viss bedömning bör ske innan man kastar den berömda betygstärningen (för er utan humor, nej jag använder inte tärning), Martin hade dessutom någon slags pippifågel att titta på i Skåne. Detta gör att det blir förtvivlat svårt att skriva någon form av matchreferat i helgen, men ni kan räkna med att i nästa omgång kommer vi tillbaka fit for fight igen.

Dock gick det alldeles utmärkt utan vår frånvaro och NT slog Söråker med hela 4-9, vilket glädjer en elitrapportåskådare. Extra roligt var att se flera olika målskyttar i laget och om Elitrapport stämmer så stod Ebba Fridlund för tre assist från sin målvaktsplats, jag antar att det har något att göra med hennes fenomenala kastarm. Det var också roligt att se Agnes Sundell i målprotokollet igen efter hennes skadehelvete som hon genomgick förra säsongen.

Dagens målskyttar var: Matilda Svenler x2, Wilma Törnkvist x2, Agnes Sundell, Amanda Andersson, Sanna Gustafsson, Bella Aronsson och Emelie Åkerlund.

Returen spelas redan imorgon och lita på att elitrapport kommer stå på bordet medan jag bedömer buddhismuppsatser.

Anmärkningsvärt i dambandysverige i nuläget är väl annars Hammarbys totala avsaknad av form. Bajen som såg otroligt starka ut under WC i Surte och tog sig till final mot Record Irkutsk har efter tre omgångar endast en poäng, idag inkasserades andra raka förlusten den här veckan efter 6-1 borta mot Kareby IS.

Vidare kan man ju också undra vad AIK Bandy håller på med i div 1 där hela laget består av finska spelare som tidigare representerat finska F17-landslaget, dock har de antagligen glömt att bandy spelas med elva spelare på plan då de spelat två matcher i helgen med enbart tio spelare.

/Fredrik

 

World Cup är över för i år

NT Bandy var i grupp tillsammans med Kareby IS, Record Irkutsk, Minneapolis Bandolier och Hammarby IF, vilket har inneburit bra motstånd hela vägen och det har varit ovärderligt för vårt lag att spela ihop sig mot lag som ligger på absolut högsta nivå, att Hammarby och Record Irkutsk dessutom gick till final visar på kvalitén som visades i vår grupp.

Tjejerna har visat vilken hög nivå de kan ligga på flera gånger under helgen och när de har spelat ihop sig framöver kommer NT Bandy bli svårstoppat i Elitserien för kunnandet finns där, det är många nya spelare som ska spela ihop sig tillsammans med nytt ledarskap, men det vi sett under helgen lovar mycket gott.

Helgen i övrigt har varit trevlig även för två semikockar i köket, det har varit fullt ös från första stund i fredags när tjejerna kom ända till köksstädningen var avklarad i morse runt kl 10, så ni får ursäkta om undertecknad inte väver ut orden i afton, hjärnan är lätt överarbetad.

Men från mitt och Martins håll vill vi tacka truppen för trevligt sällskap och att ni överlevde vår matlagning.

Nästa gång vi återkommer är den 12:e november när det är dags för seriepremiär hemma (fast borta för oss) i Tranås mot Hammarby IF.

Säsongen 2016-2017 är igång!

God kväll kära läsare!

Nu var det länge sedan ni hörde något från rosabollen. Givetvis har vi inte glömt bort vår kära blogg och från och med nu kommer det att komma uppdateringar kontinuerligt under säsongen. Mycket har hänt sedan fjolårssäsongen avslutades och den största förändringen är att IFK Nässjös representationslag har slagits ihop med Tranås BoIS damer, under säsongen kommer vi anta artistnamnet NT Bandy. Flera nya spelare har tillkommit, så många att skribenten i skrivande stund har svårt att hålla koll på allihop, men Pernilla Elardt, Matilda Svenler, Bella Aronsson, Emelie Jönsson, Sandra Skiöld får räknas som nya. Lägg därtill att Elin Hallén är tillbaka efter sin skidkarriär och Agnes Sundell comebackade efter sin knäskada som höll henne borta från isen hela fjolårssäsongen. Dessutom återvände stridsvagnen från Vaggeryd Felicia Haegerstam efter en säsongs uppehåll.

Detta nya lag hade premiär idag i Stinsen Arena när regerande mästarna kom på besök från västkusten. Kareby som blivit ordentligt brandskattat under sommaren mönstrade ett ungt lag med kändisar som Julia Norrman och Kajsa Ericsson som tidigare huserat i IFKs vackra färger. Kareby som hunnit spela match tidigare visade prov på stabilt spel och de var helt klart bättre än våra tjejer idag som kämpade med att hitta sina roller vilket är helt förståeligt. Slutresultatet idag skrevs till 2-9 och målskyttar för NT bandy var Matilda Svenler och Sanna Gustafsson som firade sin 17-årsdag med att faktiskt åka hela vägen in i straffområdet vilket resulterade i straff för NT, skribenten spekulerar fritt men det måste bero på skribentens mästerliga coachning hemma vid köksbordet i Fredriksdal.

Under säsongen kommer Rosabollen försöka vara på plats så ofta det går för att rapportera, om det blir så att vi gapar och skriker i vanlig ordning är svårt att avgöra i nuläget då tidens tand även drabbar två unga herrar som oss själva. Men en sak är säker, vi kommer inte kunna hålla oss borta för vi tror att vi går mot en ytterst spännande säsong, i nuläget laddar vi för World Cup i Surte där vi också ska agera kökspersonal till våra duktiga spelare, vi utlovar förstklassigt käk.

Tills vi hörs nästa gång,

 

Keep calm and love bandy!

Här blev det tyst…eller grattis Ebba och Sanna!

Säsongen har varit över någon vecka, en blandning av bandykoma och vardagsliv har gjort att vi inte har avslutat säsongen som vi borde. Dels ska det komma en arenarankning från rosabollen kring arenorna men kanske också en liten säsongsavslutande text. Men i utvecklingssamtalstider är det inte särskilt aktuellt att hinna med det, ni får helt enkelt hålla er till tåls.

Dock måste veckans stora nyhet kommenteras, för igår plingade det till i telefonen och undertecknad fick se att vår eminenta målvakt Ebba Fridlund blivit nominerad till årets junior i svensk dambandy och Sanna Gustafsson blivit nominerad till årets flickspelare. Enligt en enkel rosabollare är det ytterst välförtjänta nomineringar där Ebba och Sanna många gånger i vinter varit bland våra bästa spelare, Ebba med sina fantomräddningar som hållit oss kvar i matcherna och Sanna som blev vår bästa målskytt med åtta mål.

Både Ebba och Sanna har tuff konkurrens i respektive nomineringsgrupp men vi hoppas och tror att vi ska få fira tjejerna efter helgens finaler. Rosabollen har inte lagt ner säsongen ännu för på lördag åker vi till Stockholm för att avnjuta SM-finalerna och man kan ju inte låta bli att hoppas på att rosabollen-favoriten Charlotte Selbekk ska kliva in på Tele 2 Arena och finta upp ett par AIKare på läktaren. Givetvis önskar rosabollen alla före detta IFKare lycka till på lördag, det finns som bekant en hel del IFK Nässjö-bekantingar på planen då Hanna Dahlström, Hanna Brusberg, Lovisa Elovsson, Matilda Johansson (jag har säkert glömt någon) deltar.

Men tills ni hör från oss igen, keep calm and love bandy!

Ett knippe gurkor på besök

En lång bandydag har kommit till ända och jag har placerat mig på min favoritplats i soffan och jag ska reflektera lite över dagens match mot Västerås SK. Idag var ingen läktardag för rosabollen utan vi befann oss i sekretariatet tillsammans med vår trogne följeslagare Christer Johansson, den mannen har ett oändligt lager av anekdoter från hans tid som elitdomare och varenda en är lika underhållande, så trots att vi inte fick skrika ut får kärlek till IFK Nässjö idag så hade vi en trevlig stund i Stinsen Arena. Efter en hektisk tid innan match med frukt som skulle delas åt tjejerna, ett bortalag att ta emot med för övrigt de mest sympatiska och trevliga ledarna i årets damelitserie, petiga domare etc, ja listan kunde göras lång idag, så var det äntligen dags för match. Något inspirerade av fredagens Backyard Babies-konsert i Nässjö Sporthall fick tjejerna glida in till Brand New Hate idag och det föll väl ut, för som Backyard sjunger så kan det vara bra att skaffa sig lite fiender längs vägen.

Nässjö visade direkt att de inte var på planen för att vara vänskapliga och gjorde 1-0 redan efter halvminuten när Sanna Gustafsson använde sin storlek och tryckte sig in i straffområdet från högerkanten och slängde in bollen framför Tytti Segerman i VSK-målet, påpassligt nog dök vår västkustvän Kajsa Ericsson upp där och bollen styrdes förbi Segerman in i mål, Martin och jag fick bita ihop ordentligt för att inte gå bananas inne i speakerbåset. IFK fick luft under vingarna av det tidiga segermålet och de första fem minuterna radade de upp 3-4 riktigt bra chanser som Tytti Segerman räddade med tåspetsar, överblivet tyg på tröjan och dylikt. Därefter i den sjunde minuten fick Västerås hörna och på en retur framför Ebba Fridlund så smackade norskan Lene Aamodt in bollen bakom sagda Tranåsbo och det var 1-1 i matchen, enligt vår högst enögda åsikt inte alls särskilt rättvist, men om den här säsongen lärt oss något så är det att idrott och bandy särskilt inte är rättvis någonstans. Efter kvitteringen var det hård kamp om bollen och domare Bergemalm släppte tjejerna vind för våg att kriga om bollen, det är självklart bra till en viss gräns men när det snuddar vid rena överfall (från båda lagen ska tilläggas) så är det kanske dags att använda visselpipan lite. Kampen var hård och våra rödsvarta krigare kämpade hårt för att få kontroll över matchen, men VSK var en tuff nöt att knäcka och i den 29:e minuten gjorde finskan Riina Ellonen 1-2 till VSK vilket också var pausresultatet.

I paus fyllde vi på vårt sockerbehov och stillade vår nervositet något innan det var dags för den traditionella halvapotten-bollen som idag vanns av Nenne, grattis säger vi till den fantastiska summan av 250 kr. Därefter när undertecknad skulle vara snäll och hjälpa till att samla in dessa kastade bollar skedde ett överfall av stora mått när Ida Zetterström gick in enbart för att skada och skickade en projektil rakt mot mig, dock visade sig att jag har lika bra reflexer som Ebba Fridlund och jag gjorde en härlig enhandsräddning (Jag ville mest bara få skryta i ett offentligt forum).

I andra halvlek fortsatte kampen och satsningarna i närkamperna var stundtals i överkant vad gällande vad som var tillåtet på en bandyplan men domare Bergemalm höll pipan rätt i mun. Dock skulle det komma utvisningar och det var hetlevrade Matilda Plan som var först ut att besöka oss efter att hon dömts ut för spelsabotage. Strax efter att ovannämnda spelare fått komma in igen, antagligen laddad till tusen så drev VSK upp ett anfall som våra tjejer inte riktigt hann med att stoppa och en VSK-spelare åker i backen i straffområdet vilket självklart resulterade i en straff för de gröna från gurkstan. Matilda Plan ställde upp för att lägga straffen men får inte upp bollen från backen vid skottögonblicket, men vad gör väl det när den unga damen skjuter som en häst och bollen smet in mellan Ebba Fridlunds benskydd och huxflux var det 1-3 till Västerås SK. I

IFK Nässjö ökade tempot något efter detta och skapade ett flertal chanser med hörnor som följd, dock var de resultatlösa. När vi dessutom drabbades av två utvisningar inom en minut så såg det onekligen mörkt ut, vi tyckte i och för sig det var trevligt med lite sällskap då först Victoria Bergström satte sig jämte Martin och därefter Wilhma Lindholm, Wilhma som dessutom knäckte en skön ”oneliner” när hon kom ut till botbänken: ”Spelsabotage? Vilken jävla töntregel”. Under utvisningarna var det föga förvånande Västerås SK som höll i taktpinnen, ända fram till den 70:e minuten när Emelie Åkerlund får ett läge att skjuta strax utanför straffområdet och som hon gjorde det, SMACK rakt upp i nättaket bakom Tytti Segerman och genast var det match av….ja matchen.

Men som vi lärt oss gång efter annan den här säsongen så är målglädje mer eller mindre alltid kortvarig, förutom mot Sandviken då, hehe. Åtta minuter efter vår reducering fick Västerås frislag på sin planhalva och domaren signalerade tydligt var han ville att bollen skulle gå igång och där ställde också IFK Nässjö-spelarna godtroget upp sig för att vara beredda, det sket däremot Västeråsspelarna i fullständigt och startade igång matchen 10 meter längre fram vilket domare Bergemalm totalt valde att ignorera och frågar ni mig så var det ett ödesdigert beslut för matchen i och med att Matilda Plan kunde åka sig helt fri och lägga in bollen bakom Ebba Fridlund till 2-4. Men det är också något vi lärt oss under säsongen, domarnivån skiftar stort. IFK Nässjö fortsatte att kämpa på trots ett horribelt mål i baken och de gjorde allt i sin makt att få till avslut mot mål, även ett par hörnor skapades under de sista minuterna men resultatet 2-4 stod sig till slutsignalen.

Därefter utdelades matchens lirare och i Västerås SK gick det till Riina Ellonen och i IFK Nässjö gick det till Kajsa Ericsson, enligt min mening helt välförtjänt då hon visade upp en härlig kämpaglöd under hela matchen, ja det har hon i och för sig alltid gjort när jag sett henne spela bandy.

Det ser allt mörkare ut för oss att ta en slutspelsplats men än är inte loppet kört och nästa helg möter vi AIK hemma i Stinsen Arena, förhoppningsvis något försiktiga och lite skaderädda AIK:are i och med att halva laget ska åka till Minneapolis veckan efter och spela VM.

Vi laddar om för nästa veckas match som faktiskt kan bli säsongens sista match, hemska tanke.