Eftersnack Sunvära SK – Nässjö IF

Så var vi äntligen hemma efter en lång bandydag på snöiga vägar men med en seger i bagaget. Det är härligt att få vara ute på vägarna med Rosabollen igen.

Väderprognosen visade sig stämma näst intill perfekt idag. +5 grader, 8 m/s ostlig vind och regn som startade vid avslag för att senare öka. Inga optimala förutsättningar för bandy men inte stoppar det en seriepremiär eller Rosabollens första match på drygt 1,5 år.

Nässjö tog kommandot i början av första halvleken och Lina Lindqvist gjorde mål i femte minuten. Bara 12 minuter senare satte Mathilda Söderström Nässjös andra mål men nu började isen bli så vattensjuk att det inte blev mycket till spel. Sunvära tog över mer i slutet av halvleken men lyckades inte överlista försvaret med Leven, Eliasson och Fager som klarast lysande stjärnor.

Under pausen höll regnet nästan upp så vi kunde köpa fika utan att bli alltför blöta men lagom till andra halvlek kom en ny skur och planen förvandlades snabbt till en ocean av kallt vatten. Trots att NIF-tjejerna nu är vana vid bra förhållanden hemma i Stinsen Arena och borde ha det svårt med regn och rusk, var det ändå Jossan Fager som fastställde slutresultatet till 3-0 i 69e minuten.

Kanske inte den bästa bandymatchen vi sett, inte ens den bästa premiären, men ändå en härlig seger och en bra början för de många nya yngre tjejerna. Vi hoppas att premiärnerverna är borta och att alla är taggade inför VAIK hemma nästa helg.

Dagens tre stjärnor:
*** Sara Leven
** Marie Eliasson
*  Matilda Fager

Veckans bubblare:
Sanna Gustafsson

Arenan Sjöaremossen ligger vid världens ände och där tar man till höger och kör en bit till… Här kommer en kort utvärdering.

Sjöaremossens isbana:
+ Fantastiska bullar
+ Akustiken under taket på läktaren
+ Entreavgift tyder på att man tar bandyn på allvar
– Inga matchprogram
– Stolpar skymmer sikten

Halvtid på Sjöaremossen

Det är halvtid i premiärmatchen borta mot Sunvära SK. NIF leder med 2-0 efter mål av Lina Lindqvist och Mathilda Söderström. Regnet kom strax före avslag och stundom öser det ner. Målen kom tidigt när isen fortfarande var spelbar och NIF hade mer av spelet. Sista delen av halvleken hade SSK ett par lägen men NIF håller tätt bakåt. Rosabollen ger ett stort plus för goda bullar!

Äntligen är det dags!

Det är alldeles för länge sedan sen sist. Jag sitter i soffan och försöker minnas ramsor och försöker arbeta bort ”Heja IFK”. Sist vi stod på läktaren var hemma mot Kareby i semifinalen och fick se Kareby ta sig till final. Då höll vi på IFK Nässjö, men mycket har hänt sen sist. Nu heter laget vi stödjer Nässjö IF men spelarna är i princip de samma.

Imorgon tar vi oss till Sjöaremossen utanför Varberg för att se Sunvära SK-Nässjö IF och jag ser verkligen fram emot det. Trots att det inte är IFK så ska det bli fantastiskt roligt att se tjejerna spela bandy igen. Jag har väldigt dålig koll på Sunvära SK och ja, hela serien är ett stort mörker när man varit borta från bandyn en säsong. Men enligt säkra källor ska Nässjö IF ha ett starkt lag och vi ska kunna mäta oss med de bästa i serien.

Så förhoppningsvis står vi inför en riktigt rolig säsong och vi ska se till att skrika oss hesa så fort vi får tillfälle på en bandyarena nära Er!

Vi återkommer efter matchen när vi fått se vårt kära lag igen

Tills dess, Forza NIF!