Eftersnack Sunvära SK – Nässjö IF

Så var vi äntligen hemma efter en lång bandydag på snöiga vägar men med en seger i bagaget. Det är härligt att få vara ute på vägarna med Rosabollen igen.

Väderprognosen visade sig stämma näst intill perfekt idag. +5 grader, 8 m/s ostlig vind och regn som startade vid avslag för att senare öka. Inga optimala förutsättningar för bandy men inte stoppar det en seriepremiär eller Rosabollens första match på drygt 1,5 år.

Nässjö tog kommandot i början av första halvleken och Lina Lindqvist gjorde mål i femte minuten. Bara 12 minuter senare satte Mathilda Söderström Nässjös andra mål men nu började isen bli så vattensjuk att det inte blev mycket till spel. Sunvära tog över mer i slutet av halvleken men lyckades inte överlista försvaret med Leven, Eliasson och Fager som klarast lysande stjärnor.

Under pausen höll regnet nästan upp så vi kunde köpa fika utan att bli alltför blöta men lagom till andra halvlek kom en ny skur och planen förvandlades snabbt till en ocean av kallt vatten. Trots att NIF-tjejerna nu är vana vid bra förhållanden hemma i Stinsen Arena och borde ha det svårt med regn och rusk, var det ändå Jossan Fager som fastställde slutresultatet till 3-0 i 69e minuten.

Kanske inte den bästa bandymatchen vi sett, inte ens den bästa premiären, men ändå en härlig seger och en bra början för de många nya yngre tjejerna. Vi hoppas att premiärnerverna är borta och att alla är taggade inför VAIK hemma nästa helg.