Första Worldcupdagen

Det har varit en händelserik dag i Stinsen Arena. Redan vid 09:00 var vi på plats för att bevittna årets upplaga av F17 World Cup. I år hade vi dock bytt bort hejaramsor och trummor mot Elitrapport och musikspelande i sekretariatet. Detta visade sig vara en ypperlig plats för att bevittna trevlig bandy på och flera trevliga bandymatcher har det blivit under dagen. Närmare bestämt 10 matcher har spelats i turneringen idag.

Det är väldigt roligt att intresset kring F17 World Cup vuxit så mycket sedan förra året och att deltagarantalet har fördubblats, i år är det tio lag som är på besök för en trevlig bandyallahelgonahelg. Det enda ryska laget, Zenith, som rest ända från Irkutsk (kolla Google så får ni se hur långt bort det ligger) bjöd på fantastiskt fin skridskoåkning och hårt jobb vilket inbringade en övertygande seger mot ett mycket ungt Tranås Bois med hela 8-0. Anmärkningsvärt med Tranås Bois är att de har tjejer som är födda så tidigt som 2004 vilket får skribenterna att känna sig mycket gamla. Ytterligare en sak som fastnat i våra minnen efter första dagen är Surte/Karebys Ida Friman som mäktat med att göra hela sju mål under dagen. Våra smålandskonkurrenter från Skirö har även de presterat mycket bra under dagen och laget har på tre matcher hunnit göra hela 17 mål, bra jobbat.

Extra roligt är att hela tre lag representerar Norge. Två av lagen, Ready och Solberg, är nya bekantskaper medan Hövik gjorde mästerskapsdebut redan förra året och vi som hade äran att beskåda fjolårets World Cup kan bara lyfta på hatten för Hövik som har förbättrat sitt spel flera nivåer sedan fjolåret. Speciellt roligt var det att se Laura Follesö i Hövik som underfjolåret bjöd på härlig fart i sitt spel, men som i år även öppnat sitt målskytte.

Vi är erkänt mycket blågula och för våra tjejer som representerar Nässjö IF under denna helg har dagen inneburit två spelade matcher och fyra inspelade poäng. Ett stort beröm vill vi skicka till vår inhoppande målvakt Malin Davidsson som fick hoppa in efter att vår ordinarie målvakt plötsligt blev sjuk. Malin gjorde det med den äran och det renderade i utmärkelsen ”Rosabollens matchens lirare” som delats ut till bästa spelare i varje lag och match under dagen.

Nu laddar vi om inför fortsatt gruppspel i morgon och vi hoppas att se er alla där! Ni som av någon outgrundlig anledning inte kan närvara i Stinsen kan följa det fortsatta dramat på woldbandy.com.

Sov gott och på återseende! /Rosabollen

Träningsmatch mot Kareby IS

Idag var det Kareby IS dags att komma på besök på den för årstiden mycket kalla Stinsen Arena. Det var en tapper skara som samlades i Stinsen idag för att bevittna ett ganska disciplinerat Kareby IS och ett inte lika disciplinerat Nässjö IF. Vi i Rosabollen menar inget illa med det, utan konstaterar bara att Kareby IS är X antal nummer för stora för oss i nuläget.

Kareby tog kommandot tidigt i matchen och därigenom också ledningen när Rut-Lina Berner kommer helt fri efter ett utkast från Karebys målvakt. Hur hon fick med sig bollen var något oklart men stiligt var det. Målen ramlade in i stadig takt bakom vår fantastiska målvakt Ebba Fridlund som idag gjorde riktigt snygga räddningar och höll nere siffrorna på ett fenomenalt sätt. När domare Rofors blåste för halvtid stod det 0-5 på tavlan i Karebys favör.

För andra matchen i rad stod Nässjö för hörnmål!! Ja ni hörde rätt, vi har gjort mål på hörna igen. Fillan dunkade in 1-5 i den 48:e minuten och jag tillsammans med Martin försökte minnas när vi gjorde mål på hörna två matcher i rad sist? Lägg därtill att Fillan återigen gör mål på hörna i slutminuten av andra halvlek.

Att gå igenom alla målen idag känns meningslöst. Men vi kan som jag skrev ovan konstatera att Nässjö IF har en del att jobba på vad gäller farten och styrkan gentemot ett så bra lag som Kareby, dock höll vi nere siffrorna på ett bra sätt idag och jag tror att tjejerna kan se fram emot en ganska trevlig säsong.

Ett extra plus vill vi ge till Ebba Fridlund i målet som gör en riktigt bra match, samt till vår kapten Sara Levén som kämpar och sliter i försvaret på ett jättebra sätt. Fortsätt så här tjejer!

En del undrar om Rosabollen har tystnat för gott när det gäller vår ytterst blygsamma klackverksamhet, så är inte fallet. Men när manfallet är stort och vi reduceras till två personer så blir det väldigt svårt att göra sig hörda i en stor hall. Men vi hoppas att grabbarna som prioriterar köksrenovering och dylikt tar sig i kragen när dem inser att säsongen faktiskt har börjat.

Så, till nästa gång, ha det gott och njut av den fina hösten!

//Martin och Fredrik