Träningsmatch mot Kareby IS

Idag var det Kareby IS dags att komma på besök på den för årstiden mycket kalla Stinsen Arena. Det var en tapper skara som samlades i Stinsen idag för att bevittna ett ganska disciplinerat Kareby IS och ett inte lika disciplinerat Nässjö IF. Vi i Rosabollen menar inget illa med det, utan konstaterar bara att Kareby IS är X antal nummer för stora för oss i nuläget.

Kareby tog kommandot tidigt i matchen och därigenom också ledningen när Rut-Lina Berner kommer helt fri efter ett utkast från Karebys målvakt. Hur hon fick med sig bollen var något oklart men stiligt var det. Målen ramlade in i stadig takt bakom vår fantastiska målvakt Ebba Fridlund som idag gjorde riktigt snygga räddningar och höll nere siffrorna på ett fenomenalt sätt. När domare Rofors blåste för halvtid stod det 0-5 på tavlan i Karebys favör.

För andra matchen i rad stod Nässjö för hörnmål!! Ja ni hörde rätt, vi har gjort mål på hörna igen. Fillan dunkade in 1-5 i den 48:e minuten och jag tillsammans med Martin försökte minnas när vi gjorde mål på hörna två matcher i rad sist? Lägg därtill att Fillan återigen gör mål på hörna i slutminuten av andra halvlek.

Att gå igenom alla målen idag känns meningslöst. Men vi kan som jag skrev ovan konstatera att Nässjö IF har en del att jobba på vad gäller farten och styrkan gentemot ett så bra lag som Kareby, dock höll vi nere siffrorna på ett bra sätt idag och jag tror att tjejerna kan se fram emot en ganska trevlig säsong.

Ett extra plus vill vi ge till Ebba Fridlund i målet som gör en riktigt bra match, samt till vår kapten Sara Levén som kämpar och sliter i försvaret på ett jättebra sätt. Fortsätt så här tjejer!

En del undrar om Rosabollen har tystnat för gott när det gäller vår ytterst blygsamma klackverksamhet, så är inte fallet. Men när manfallet är stort och vi reduceras till två personer så blir det väldigt svårt att göra sig hörda i en stor hall. Men vi hoppas att grabbarna som prioriterar köksrenovering och dylikt tar sig i kragen när dem inser att säsongen faktiskt har börjat.

Så, till nästa gång, ha det gott och njut av den fina hösten!

//Martin och Fredrik

 

 

 

Author: Martin