Första Worldcupdagen

Det har varit en händelserik dag i Stinsen Arena. Redan vid 09:00 var vi på plats för att bevittna årets upplaga av F17 World Cup. I år hade vi dock bytt bort hejaramsor och trummor mot Elitrapport och musikspelande i sekretariatet. Detta visade sig vara en ypperlig plats för att bevittna trevlig bandy på och flera trevliga bandymatcher har det blivit under dagen. Närmare bestämt 10 matcher har spelats i turneringen idag.

Det är väldigt roligt att intresset kring F17 World Cup vuxit så mycket sedan förra året och att deltagarantalet har fördubblats, i år är det tio lag som är på besök för en trevlig bandyallahelgonahelg. Det enda ryska laget, Zenith, som rest ända från Irkutsk (kolla Google så får ni se hur långt bort det ligger) bjöd på fantastiskt fin skridskoåkning och hårt jobb vilket inbringade en övertygande seger mot ett mycket ungt Tranås Bois med hela 8-0. Anmärkningsvärt med Tranås Bois är att de har tjejer som är födda så tidigt som 2004 vilket får skribenterna att känna sig mycket gamla. Ytterligare en sak som fastnat i våra minnen efter första dagen är Surte/Karebys Ida Friman som mäktat med att göra hela sju mål under dagen. Våra smålandskonkurrenter från Skirö har även de presterat mycket bra under dagen och laget har på tre matcher hunnit göra hela 17 mål, bra jobbat.

Extra roligt är att hela tre lag representerar Norge. Två av lagen, Ready och Solberg, är nya bekantskaper medan Hövik gjorde mästerskapsdebut redan förra året och vi som hade äran att beskåda fjolårets World Cup kan bara lyfta på hatten för Hövik som har förbättrat sitt spel flera nivåer sedan fjolåret. Speciellt roligt var det att se Laura Follesö i Hövik som underfjolåret bjöd på härlig fart i sitt spel, men som i år även öppnat sitt målskytte.

Vi är erkänt mycket blågula och för våra tjejer som representerar Nässjö IF under denna helg har dagen inneburit två spelade matcher och fyra inspelade poäng. Ett stort beröm vill vi skicka till vår inhoppande målvakt Malin Davidsson som fick hoppa in efter att vår ordinarie målvakt plötsligt blev sjuk. Malin gjorde det med den äran och det renderade i utmärkelsen ”Rosabollens matchens lirare” som delats ut till bästa spelare i varje lag och match under dagen.

Nu laddar vi om inför fortsatt gruppspel i morgon och vi hoppas att se er alla där! Ni som av någon outgrundlig anledning inte kan närvara i Stinsen kan följa det fortsatta dramat på woldbandy.com.

Sov gott och på återseende! /Rosabollen

Author: Martin