World Cup dag två

I år ser det lite annorlunda ut för Rosabollen. Vi har bytt blågula flaggor, vuvuzelas och trummor mot dator, kaffe och matchrapporter. Vi har blivit inhyrda för att styra upp matchsekretariatet tillsammans med två oregerliga tonåringar, men missförstå mig icke, stämningen är på topp. Vi ska försöka skriva lite om Nässjö IFs matcher under helgen även om mycket tid går åt till vårt dagsverke.

Tjejerna tog under gårdagen fyra av fyra möjliga poäng och lördagen började på samma spår när Solberg bandy betvingades med hela 9-0. Sanna Gustafsson bjöd på storstilad show när hon gjorde fyra mål och spelade fram till tre. Nässjö har under veckan värvat ett par nya ansikten från Sunvära och Åby då vår trupp är tämligen tunn. Säga vad man vill om detta men viktigast är att tjejerna har ett F17-lag att spela i vart de än må tänkas komma ifrån och att de får matchträning mot tjejer i sin egen ålder. En av dessa tjejer, Julia Norman som är inhämtad från Sunvära SK, gjorde en mycket fin match idag och stod för hårt arbete och gjorde också ett mål och en assist. Bra jobbat Julia!

Värt att nämna också är att hörnskyttet äntligen fungerar. Viktoria ”Släggan” Bergström stänkte in två hörnor under matchen vilket lovar gott inför nästa helgs seriepremiär i Damallsvenskan.

Vidare stod igår ett av våra nyförvärv för en mycket fin målvaktsinsats när Malin Davidsson från Åby ställde sig i mål då ordinarie målvakten Olivia Angelis Lind blivit sjuk. Credd till Malin för det är något som vi i Rosabollen aldrig hade vågat göra.

Nästa match för våra tjejer i blått och gult är ikväll klockan 17:30 när de ska möta de långväga gästerna ända från Irkutsk i Ryssland. Ett motstånd som kommer bli den tuffaste prövningen hittills i turneringen då ryskorna bjöd på en fartfylld och hård bandy under gårdagen. Särskilt Alena Starovoytova som var kort och gott fantastisk.

Så ta er upp till Stinsen Arena i eftermiddag och kolla in våra blå-gula hjältinnor!
/Martin och Fredrik

Author: Martin