Andra Worldcupdagen

Det har varit en händelserik dag i Stinsen Arena, denna den andra dagen av F17 World Cup.

Det skulle visa sig att fighten om semifinalplatserna skulle bli ytterst jämn. Zenith gick vidare till semifinal som gruppvinnare från grupp A, detta efter att endast ha förlorat en match under gruppspelet då laget föll mot Villa under fredagen. Under lördagen besegrade maskinen från Irkutsk Solberg från Norge med 7-0 och Nässjö IF med 1-6.
Det andra laget som gick vidare till semifinal i grupp A var Villa Lidköping. Ett Villa som i sista matchen skulle möta Solberg bandy behövde minst 14 mål för att passera Nässjö IF i tabellen. Laget rivstartade och gjorde mål direkt efter avslag och så fortsatte det under hela matchen Slutresultatet mot Solberg kunde tillslut skrivas till 14-0. Tråkigt för oss med Nässjö-hjärta men det värmde något otroligt att se Villatjejernas och ledarnas glädje efter matchen, spelarna grät, tränarna grät, alla grät av glädje. Det var nästan så skribenterna framför tangentbordet blev tårögda också. Ett stort grattis säger Rosabollen.

I grupp B blev det också jämnt på slutet. Skirö AIK blev gruppsegrare efter att de under lördagen besegrade Hövik IF från Norge med 3-0. Även om andraplatsen i grupp B blev det jämt och när vi i sekretariatet började bli ordentligt trötta efter 12 timmar bandy nalkades det en avgörande match mellan Surte/Kareby och Söråker. Surte/Kareby kunde dock vinna med klara 5-0 och tog på så sätt hem andraplatsen och den sista semifinalplatsen

Nu har det talats mycket om segrar och mål här. Men vi vill gärna lyfta fram den genuina glädjen som vi faktiskt får se trots att resultaten inte alltid går det egna lagets väg. Detta står utan tvekan de norska lagen för, dessa tjejer kämpar mot en liten budget och spelarbrist men gör ändå otroligt fina matcher. Vår koordinator Angelica skrev efter fjolårets World Cup och frågade sig om Hövik skulle ta sina första poäng under årets World Cup? Det har de gjort och detta genom en seger och en oavgjord match! Eftersom vi är trogna flickbandyföljare kan vi stolt säga att Hövik har utvecklats något enormt sedan fjolårets World Cup, tjejerna försvarar sig otroligt bra. Kanske är det för att de har möjlighet att bevista en turnering likt World Cup och möta tjejer i samma ålder och från olika länder. Nåja, trevligt är det i vilket fall, fortsätt så tjejer! 

Vi i sekretariatet har haft en härlig men hektisk dag. Tio matcher har klarats av samtidigt som vi har försökt skildra lite av vad mer som har hänt i arenan. För att klara av det har vi inmundigat onödigt stora mängder kaffe och sötsaker och när orken har börjat tryta har vi fått ständig backup. Vi vill därför passa på att tacka vår koordinator och leverantör av förnödenheter och goda råd. Angelica, du är bäst!

Turneringens sista dag börjar redan klockan 08:00 på söndagsmorgonen då Zenith möter Surte/Kareby i den första semifinalen. Därefter följer den andra semin där Skirö ställs mot Villa Lidköping. För att finallagen ska hinna återhämta sig spelas sedan placeringsmatcher innan det är dags för den stora finalen!

Vem vinner? Sent på söndag eftermiddag vet vi!

Vi ses i Stinsen! /Martin och Fredrik

Author: Martin

2 thoughts on “Andra Worldcupdagen

    1. Haha, härligt Axel! Ni är välkomna tillbaka till Stinsen. Oregerliga men roliga 😉

Comments are closed.