Dags för Derby mot Skirö AIK

Idag åker rosabollen den långa trippen till Vetlanda och SAPA Arena för att se vårt kära Nässjö IF Dam möta Skirö AIK. Matchen i sig är inget att orda om, Skirö ställer ett bra lag på planen som alltid och i år har de dessutom vår Pernilla Elardt i målet. Nässjö gjorde en hyfsad match förra helgen, även om spelet inte stämde fullt ut. Nyförvärven från Tranås samt ex-Skiröspelaren Felicia Haegerstam har visat sig vara nyttiga spelare som vi hoppas ska visa sig på tårna idag också för det lär behövas mot ett starkt Skirö AIK.

Skulle det dock bli förlust så kommer inte rosabollen gråta blod eftersom det innebär att risken för att vi ska behöva boka biljetter till Haparanda som tämligen små. Så med detta sagt så önskar vi tjejerna lycka till, men inte allt för mycket 😉

Väl mött i SAPA klockan 14. KROSSA SKIRÖ!

//Fredrik

 

 

 

 

Stjärnligan

Efter säsongens två första matcher ser stjärnligan ut enligt följande:

4 stjärnor: Felicia Haegerstam
3 stjärnor: Sara Levén
2 stjärnor: Ebba Fridlund och Sandra Skiöld
1 stjärna: Sanna Gustafsson

Notera att detta är damlagets liga. Även F17-laget har en stjärnliga som redovisas separat.

Seger mot Mölndal

Säsongens andra match spelades under söndagen hemma i Stinsen Arena mot Mölndal Bandy. Nässjö kom från storförlusten sist mot Kareby medan Mölndal i sin premiär fick stryk borta mot Surte. Båda lagen var på jakt efter sin första seger och det var Nässjö som fick jubla mest idag.

Målskyttet började i elfte minuten med att Sanna Gustafsson fick på en riktig pärla som trillade in i bottre krysset hos Mölndals målvakt. Efter bara en och en halv minut var det dags igen och då var det Emelie Åkerlund som satte sitt första mål för dagen. Nässjö spelade ut riktigt bra och Mölndal fick inte låna bollen mer än sporadiskt. I 21:a-24:e minuten funkade allt för våra tjejer och tre mål noterades. Först var det Fillan, sedan Sandra och till slut Söder som alla nätade efter fina assist från Victoria, Sanna och Emelie. Mölndal deppade och tog en välbehövlig time out vilket gjorde att de kom mer rätt i positionerna och kunde freda sig resten av halvleken.

Efter halvtidsvilan tog det dock bara dryga minuten innan Fillan åter var framme och gjorde mål på pass från Cajsa. Matchen blev lite avslagen efter målet då Mölndal kändes uppgivna och Nässjö inte trummade på lika hårt längre. Våra tjejer han dock med att göra 7-0 genom Cajsa, 8-0 genom Sandra och 9-0 genom Emelie innan Mölndal fick ett onödigt  tröstmål fram till 9-1 vilket också blev slutresultatet.

Matchen gav inte mindre än sex olika målskyttar och fler kunde det blivit då spelare som Agnes Sundell, Elin Hallén och Victoria Bergström alla hade lägen som Mölndals målvakt avstyrde. Vi gladde oss också åt att se Matilda Fager i målet. Det känns tryggt nu när vi har flera duktiga målvakter i truppen.

Dagens tre stjärnor:
*** Felicia Haegerstam
** Sandra Skiöld
* Sanna Gustafsson

Veckans hedersomnämnande: Cajsa Johansson för hennes fantastiskt härliga skridskoåkning.

Dagens match:
+ Säker seger
+ Domarinsatsen
+ Målproduktionen
– Publiksiffran
– Ännu ett bottennapp från Rosabollens sida. Skolk och sjukdom desarmerade skaran hårt.

Skytteligan efter två matcher:
2 mål: Felicia Haegerstam, Sandra Skiöld och Emelie Åkerlund.
1 mål: Cajsa Johansson, Sanna Gustafsson och Mathilda Söderström.

Nästa helg reser vi till Vetlanda och plåtladan där för att se matchen mot Skirö. Skirö spelade sin andra match borta mot Kareby och kom undan med 0-2 i baken. Rapporterna från matchen talade om att Skirö backade hem med nio spelare i eget straffområde och försökte slå upp kontringar mot en ensam toppforward. Av resultatet att döma var det ett effektivt sätt att möta storlaget Kareby om än något tråkigt att titta på. Förhoppningsvis blir det mer liv i luckan på lördag så kom till SAPA Arena klockan 14:00.

Då kör vi!
Forza Nässjö!!!

Förlust i premiären

Premiären är avklarad för tjejerna och slutresultatet skrevs 0-11 till gästerna Kareby. Om resultatet finns inte mycket att säga, Kareby IS var helt enkelt det bättre laget över 90 minuter. Nässjös tjejer kämpade tappert och under de första 25 minuterna spelade de stundtals en riktigt trevlig bandy som lovar mycket inför kommande matcher mot mer jämbördigt motstånd. Vi tycker ändå att våra tjejer stod upp bra mot ett lag som tippas bli svenska mästare framåt vårkanten och flera nässjöspelare visade att de kommer bli nyttiga framöver.

Spelare som förtjänar en extra eloge idag är Sara Levén för sitt som alltid uppoffrande backspel där hon resolut tar hand om motståndarna gång på gång. Ebba Fridlund spelade väldigt bra i målet och gjorde en del högklassiga räddningar och utan henne kunde det blivit fler mål för Kareby. Felicia Haegerstam, som gjorde debut i Nässjö IF-tröjan, bjöd som alltid på ett härligt spel blandat med hårt jobb och hårda tacklingar. Agnes Sundell arbetade också bra och gjorde en mycket bra match även hon.

Det märktes att Kareby hade respekt för Elina Bergvall och gjorde allt för att få henne så lite delaktig i spelet som möjligt. Så fort hon fick bollen var det hugg, slag och lite extra tryck i ryggen, allt för att störa henne. Domarna tillät det mesta och utdömde ytterst få frislag. Vi hoppas att denna bryska behandling bara taggar Elina till stordåd mot Mölndal nästa helg.

Dagens tre stjärnor:
*** Sara Levén
** Ebba Fridlund
* Felicia Haegerstam

Veckans hedersomnämnande: Agnes Sundell för härlig kämparglöd och moget spel i A-lagsdebuten.

Säsongspremiären:
+ Fillan är tillbaka
+ Elina Bergvall
+ Sandra Skiölds klubbteknik
+ Att Söders temprament är lika hett som alltid
– Rosabollens insats på läktaren, dags att öka takten pöjkar!

Damallsvensk premiär!

 Äntligen är dagen här, dagen då Damallsvenskan drar igång för Nässjö IFs del! Idag söndag tar Nässjö IF emot Kareby IS i Stinsen Arena. Det känns väldigt härligt att säsongen äntligen drar igång igen och Nässjö IF har ett underhållande och spännande lag till sitt förfogande med en del äldre rutinerade tjejer som Sandra Skiöld och Sara Levén blandat med de yngre i truppen som Ebba Fridlund i målet och Emilia Pramler i försvaret.

 Det ska även bli spännande att se hur tjejerna utvecklats under sommaren, flera spelare som ställde upp i F17-WC visade att de minsann tänker göra en än bättre säsong det här året, Emma Lindberg-Nilsson är ett lysande exempel på detta. Glädjande är även att Felicia Haegerstam valt att återvända till rätt del av Småland och vi i Rosabollen ser med stor glädje fram emot att se Fillan i rätt dress igen, välkommen hem säger vi.

Kareby ställer i år upp med ett fantastiskt starkt lag och de vann World Cup i Edsbyn på ett imponerande sätt. När övriga lag i serien skulle tippa den här säsongens svenska mästare så var Kareby en given favorit. Alltså är det en stor och svår uppgift som våra unga tjejer ställs inför idag. Värt att nämnas är att nässjöbördiga Hanna Dahlström återfinns i Karebys trupp då hon efter ett antal säsonger i AIK valt att söka lyckan i Kungälv istället. Kareby har flera duktiga spelare som ska bli intressanta att se under matchen, exempelvis Emma Kronberg, Rut-Lina Berner och Camilla Johansson som alla har meriter från diverse landslag.

Klockan 13:00 är det avslag, missa inte det!

F17 tog andra raka segern

Nässjös snabbskrinnande F17-lag tog andra segern då Villa Lidköping besegrades under lördagen.

Matchen spelades i Sparbanken Arena i Lidköping och bjöd på mängder med målchanser med mer avslut utanför målet än i mål.
De skridskostarka Nässjötjejerna lät ofta bollen göra grovarbetet och Villatjejerna hade stora problem att hänga med snabbskrinnarna.

1-0 kom i matchens elfte minut genom Victoria som bröt vid mittlinjen, vände upp och tog ett snabbt högerskott.
5 minuter senare gjorde Sanna 2-0, snyggt framspelad av Victoria.
Sanna hann också med ytterligare två mål innan matchen var slut.
Femte och sista målet för dagen gjorde Cajsa som snyggt rundade hela Villaförsvaret.

Laginsatsen är idag nästan felfri och Villas reduceringsmål kom i sista matchminuten.
Fart och bra passningar, där bollen vårdades väl var ett signum för dagen Nässjölag. Starkt jobbat tjejer!

Dagens tre stjärnor:
*** Wilhma Lindholm
** Emma Lindberg Nilsson
* Sanna Gustafsson
.

Skytteligan efter två matcher:
6 mål: Sanna Gustafsson
4 mål: Victoria Bergström
3 mål: Cajsa Johansson
1 mål: Emelie Åkerlund

Seger i F17-premiären!

Efter förra helgens World cup var det ikväll dags för F17-serien att starta. Nässjös tjejer ställdes i första matchen mot förra helgens finalmotståndare från Skirö. Då var matchen tät och relativt jämn, idag blev det något helt annat. Nässjö hade bytt taktik och och tryckte inte upp laget så högt vilket tvingade Skirö att spela mer av sitt egna spel, vilket de för dagen helt tycktes sakna.

Agnes Sundell snurrade friskt i Skirös zon och fick i den femtonde minuten med sig ett frislag som Victoria Bergström sköt mot mål. Målvakten räddade men Cajsa Johansson högg på returen och NIF tog ledningen med 1-0. Det var stor skillnad på lagens effektivitet vid de fasta situationerna och 2-0 kom på hörna gen om Victoria den 25e minuten.

Sanna Gustafsson ville också komma med i målprotokollet så hon satte full fart och med sin starka skridskoåkning körde hon slalom mellan Skirös backar och slog in 3-0 i bortre burgaveln. I halvlekens sista minut gjorde Sanna även 4-0 efter att ha fått bollen suveränt serverad av Ida Zetterström.

Andra halvlek började med en otäck kollision i Nässjös straffområde och målvakten Ebba Fridlund blev liggande på isen. Turligt nog var det inte så illa och efter ett par minuters avbrott kunde matchen fortsätta. 5-0 kom genom Emelie Åkerlund som ur snäv vinkel sköt in ett backhandskott och sedan hade Skirö ett friläge som Ebba kom ut bra på och bollen gick i stolpen.

i 62a minuten fick Cajsa in 6-0 efter en tilltrasslad situation. De flesta trodde att bollen gick i mål men att spelet blåstes av då en spelare låg ner när målet gjordes. Domare Axelsson menade dock att spelaren aldrig träffade bollen och dömde mål. 7-0 och 8-0 kom båda genom fasta situationer. Först var det Victoria som sköt in en hörna på pass av Sanna och sen var det ombytta roller när Sanna gjorde mål på frislag efter pass från Victoria.

I 74e minuten utvisades en Skiröspelare för våldsamt slag men det var ändå Skirö som fick ett tröstmål fram till 8-1 då nässjöförsvaret slarvade och tre skiröspelare fick öppen gata fram mot Ebba.

Det var ändå Nässjö som fick sista ordet när Victoria i sista minuten satte 9-1 på hörna och därmed fastställde slutresultatet.

Som helhet var det en stabil seger för nässjötjejerna. Visst var inte försvarsspelet prickfritt men när man vinner med 9-1 går det inte att klaga så mycket. Det är en härlig och positiv bandy det bjuds på och jag hoppas att fler hittar upp till Stinsen Arena längre fram på säsongen. Nästa helg är det bortamatch mot Villa Lidköping för F17 och hemmapremiär mot favoriterna Kareby för A-laget.

Dagens tre stjärnor:
*** Cajsa Johansson
** Agnes Sundell
* Emelie Åkerlund

Dagens hedersomnämnande: Ida Zetterström och Ellen Spång för härlig kämparglöd samt Sanna Gustafsson och Victoria Bergström för sina hattrick.

Skytteligan ser ut så här efter kvällens match:
3 mål: Victoria Bergström och Sanna Gustafsson
2 mål: Cajsa Johansson
1 mål: Emelie Åkerlund

Nässjö vann World Cup F17

I helgen har det spelats flickbandy för fulla muggar i vår kära Stinsen Arena. Rosabollen tog tillfället i akt att få begå säsongspremiär något tidigare och beslöt oss för att stötta vårt kära F17-lag under helgen. F17-laget är smått okänt för oss då vi bara fick bekanta oss med ett fåtal av dessa spelare under förra årets säsong, men oj så de har imponerat under helgen.

Tjejerna gick obesegrade genom turneringen och de visade att de absolut tänker spela riktigt fin bandy kommande vinter. Många spelare utmärkte sig, mer väntat var väl att Sanna Gustafsson, Victoria Bergström och Emelie Åkerlund skulle göra fina prestationer. Men det var också fantastiskt roligt att se tjejer som Emma Lindberg Nilsson, Jannie Pettersson, Ida Zetterström, Maja Siljesjö, Linn Ahlsgård och Elvira Eklund hade tagit stora kliv sedan förra säsongen.

Vi fick även stifta bekantskap med en hel del nyförvärv inför säsongen som exempelvis Cajsa Johansson, som blev utnämnd till turneringens mest värdefulla spelare. Ebba Fridlund i mål som även hon är ny för i år gjorde en ytterst stabil insats under hela helgen, vilket var trevligt att se.

Andra nya ansikten för oss var Agnes Sundell, Ellen Spång, Wilma Lindholm och Maria Sundberg. Även dessa tjejer imponerade stort på oss och vi ser fram emot stordåd under vintern från dem.

De andra lagen bjöd även de på fina insatser och klarast sken nog ändå det norska laget Høvik IF’s Charlotte Selbekk, sällan har vi skådat sådan talang hos en 16-årig tjej (då har vi ändå sett ett par 16-åringar genom åren). Hon besitter en bollkänsla och klubbteknik som inte är av denna värld och vi njöt ordentligt när hon skar igenom försvaren som en kniv genom smör under helgen. Anmärkningsvärt i Høvik var även 11-åriga Laura Follesø som vi vågar gissa kommer gå en lovande framtid till mötes inom bandyvärlden då hon uppvisade en total respektlöshet gentemot sina i många avseenden äldre och större motståndare, bra gjort Laura!

Det var också trevligt att återse våra norska vänner på läktaren, dessa glada norrmän som vi träffade under F17-VM förra säsongen och som nu återvände med sitt klubblag, förbrödring skedde som alltid när vi tog till oss Høvik IF som vårt lag under helgen, som alltid är Norges sak vår!