Damallsvensk premiär!

 Äntligen är dagen här, dagen då Damallsvenskan drar igång för Nässjö IFs del! Idag söndag tar Nässjö IF emot Kareby IS i Stinsen Arena. Det känns väldigt härligt att säsongen äntligen drar igång igen och Nässjö IF har ett underhållande och spännande lag till sitt förfogande med en del äldre rutinerade tjejer som Sandra Skiöld och Sara Levén blandat med de yngre i truppen som Ebba Fridlund i målet och Emilia Pramler i försvaret.

 Det ska även bli spännande att se hur tjejerna utvecklats under sommaren, flera spelare som ställde upp i F17-WC visade att de minsann tänker göra en än bättre säsong det här året, Emma Lindberg-Nilsson är ett lysande exempel på detta. Glädjande är även att Felicia Haegerstam valt att återvända till rätt del av Småland och vi i Rosabollen ser med stor glädje fram emot att se Fillan i rätt dress igen, välkommen hem säger vi.

Kareby ställer i år upp med ett fantastiskt starkt lag och de vann World Cup i Edsbyn på ett imponerande sätt. När övriga lag i serien skulle tippa den här säsongens svenska mästare så var Kareby en given favorit. Alltså är det en stor och svår uppgift som våra unga tjejer ställs inför idag. Värt att nämnas är att nässjöbördiga Hanna Dahlström återfinns i Karebys trupp då hon efter ett antal säsonger i AIK valt att söka lyckan i Kungälv istället. Kareby har flera duktiga spelare som ska bli intressanta att se under matchen, exempelvis Emma Kronberg, Rut-Lina Berner och Camilla Johansson som alla har meriter från diverse landslag.

Klockan 13:00 är det avslag, missa inte det!

Author: Martin