Förlust i premiären

Premiären är avklarad för tjejerna och slutresultatet skrevs 0-11 till gästerna Kareby. Om resultatet finns inte mycket att säga, Kareby IS var helt enkelt det bättre laget över 90 minuter. Nässjös tjejer kämpade tappert och under de första 25 minuterna spelade de stundtals en riktigt trevlig bandy som lovar mycket inför kommande matcher mot mer jämbördigt motstånd. Vi tycker ändå att våra tjejer stod upp bra mot ett lag som tippas bli svenska mästare framåt vårkanten och flera nässjöspelare visade att de kommer bli nyttiga framöver.

Spelare som förtjänar en extra eloge idag är Sara Levén för sitt som alltid uppoffrande backspel där hon resolut tar hand om motståndarna gång på gång. Ebba Fridlund spelade väldigt bra i målet och gjorde en del högklassiga räddningar och utan henne kunde det blivit fler mål för Kareby. Felicia Haegerstam, som gjorde debut i Nässjö IF-tröjan, bjöd som alltid på ett härligt spel blandat med hårt jobb och hårda tacklingar. Agnes Sundell arbetade också bra och gjorde en mycket bra match även hon.

Det märktes att Kareby hade respekt för Elina Bergvall och gjorde allt för att få henne så lite delaktig i spelet som möjligt. Så fort hon fick bollen var det hugg, slag och lite extra tryck i ryggen, allt för att störa henne. Domarna tillät det mesta och utdömde ytterst få frislag. Vi hoppas att denna bryska behandling bara taggar Elina till stordåd mot Mölndal nästa helg.

Dagens tre stjärnor:
*** Sara Levén
** Ebba Fridlund
* Felicia Haegerstam

Veckans hedersomnämnande: Agnes Sundell för härlig kämparglöd och moget spel i A-lagsdebuten.

Säsongspremiären:
+ Fillan är tillbaka
+ Elina Bergvall
+ Sandra Skiölds klubbteknik
+ Att Söders temprament är lika hett som alltid
– Rosabollens insats på läktaren, dags att öka takten pöjkar!

Author: Martin