Seger mot Mölndal

Säsongens andra match spelades under söndagen hemma i Stinsen Arena mot Mölndal Bandy. Nässjö kom från storförlusten sist mot Kareby medan Mölndal i sin premiär fick stryk borta mot Surte. Båda lagen var på jakt efter sin första seger och det var Nässjö som fick jubla mest idag.

Målskyttet började i elfte minuten med att Sanna Gustafsson fick på en riktig pärla som trillade in i bottre krysset hos Mölndals målvakt. Efter bara en och en halv minut var det dags igen och då var det Emelie Åkerlund som satte sitt första mål för dagen. Nässjö spelade ut riktigt bra och Mölndal fick inte låna bollen mer än sporadiskt. I 21:a-24:e minuten funkade allt för våra tjejer och tre mål noterades. Först var det Fillan, sedan Sandra och till slut Söder som alla nätade efter fina assist från Victoria, Sanna och Emelie. Mölndal deppade och tog en välbehövlig time out vilket gjorde att de kom mer rätt i positionerna och kunde freda sig resten av halvleken.

Efter halvtidsvilan tog det dock bara dryga minuten innan Fillan åter var framme och gjorde mål på pass från Cajsa. Matchen blev lite avslagen efter målet då Mölndal kändes uppgivna och Nässjö inte trummade på lika hårt längre. Våra tjejer han dock med att göra 7-0 genom Cajsa, 8-0 genom Sandra och 9-0 genom Emelie innan Mölndal fick ett onödigt  tröstmål fram till 9-1 vilket också blev slutresultatet.

Matchen gav inte mindre än sex olika målskyttar och fler kunde det blivit då spelare som Agnes Sundell, Elin Hallén och Victoria Bergström alla hade lägen som Mölndals målvakt avstyrde. Vi gladde oss också åt att se Matilda Fager i målet. Det känns tryggt nu när vi har flera duktiga målvakter i truppen.

Dagens tre stjärnor:
*** Felicia Haegerstam
** Sandra Skiöld
* Sanna Gustafsson

Veckans hedersomnämnande: Cajsa Johansson för hennes fantastiskt härliga skridskoåkning.

Dagens match:
+ Säker seger
+ Domarinsatsen
+ Målproduktionen
– Publiksiffran
– Ännu ett bottennapp från Rosabollens sida. Skolk och sjukdom desarmerade skaran hårt.

Skytteligan efter två matcher:
2 mål: Felicia Haegerstam, Sandra Skiöld och Emelie Åkerlund.
1 mål: Cajsa Johansson, Sanna Gustafsson och Mathilda Söderström.

Nästa helg reser vi till Vetlanda och plåtladan där för att se matchen mot Skirö. Skirö spelade sin andra match borta mot Kareby och kom undan med 0-2 i baken. Rapporterna från matchen talade om att Skirö backade hem med nio spelare i eget straffområde och försökte slå upp kontringar mot en ensam toppforward. Av resultatet att döma var det ett effektivt sätt att möta storlaget Kareby om än något tråkigt att titta på. Förhoppningsvis blir det mer liv i luckan på lördag så kom till SAPA Arena klockan 14:00.