Tuff helg väntar för våra bandytjejer!

I helgen är det dags för två matcher i damallsvenskan södra. Tjejerna reser till Göteborg för match både lördag och söndag. Under lördagen ska tjejerna ställas mot tuffast möjliga motstånd i Kareby IS och tyvärr kan inte rosabollen närvara under morgondagen då det krockar med det som kallas familjeliv, bandy var ingen godtagbar ursäkt att missa föräldrarnas tjugofemte bröllopsdag vilket jag fick förklarat för mig av modern (om blickar kunde döda).

Men på söndag planerar vi att vara på plats på västkusten när tjejerna ska möta Mölndal då den matchen blev uppskjuten för ett par veckor sedan på grund av issituationen på Åby. Vi hoppas att vi åtminstone ska kunna resa hem på söndag med minst två poäng i bagaget, förhoppningen är att spelet äntligen ska lossna för tjejerna och vi ska få se prov på det fina spelet som presterades under fjolårssäsongen.

Dessutom vill rosabollen passa på att gratulera våra utomordentligt duktiga F17-tjejer som blivit uttagna i landslagets två landskamper mot Norge i slutet av December. Sanna Gustafsson och Agnes Sundell fick en direktplats i truppen medan Viktoria Bergström och Wilhma Lindholm får vara reserver på hemmaplan. Rosabollen säger GRATTIS TJEJER! Ta er till USA så vi har några att heja lite extra på borta i Minneapolis. För ja, rosabollen ska åka till Amerikat!

 

Vi återkommer på söndag efter en förhoppningsvis härlig bandyhelg!

/Fredrik

Oavgjort på Sjöaremossen

Vi ber först och främst om ursäkt för det sena inlägget, det blev en sen ankomst hem till Nässjö igår efter den oavgjorda matchen på Sjöaremossen mot Sunvära SK och orken fanns helt enkelt inte klockan 01:30 inatt.

Matchen då? Jo givetvis var Rosabollen på plats och  förstärkt av IFK Nässjös tidigare ordförande Peter Sandén med familj. Särskilt utmärkande var Elvira som kom ihåg att ta med sig sin fantastiska trumma vilken hon fick av oss 2010, givetvis i rosa upplaga.

Nässjö IF började matchen riktigt bra med tanke på rådande förhållanden. Sjöaremossens isparkett, nej vänta det var ingen isparkett, det var mer som ett utbrett paket messmör som matchen skulle spelas på. Hursomhaver drog Nässjö iväg tidigt i matchen och i den andra matchminuten gjorde Viktoria Bergström ett vackert frislagsmål på pass av Elina Bergwall. Därefter, i den 12:e matchminuten, gjorde Fillan 0-2 på hörna. Fillan var het i första halvlek och gjorde även 0-3 på pass av Viktoria Bergström som levererade en fantastisk passning och glädjen var total hos Rosabollen. Halvleksresultatet skrevs till 0-4 då Wilhma Lindholm avslutade målskyttet en stund före pausen. Tjejerna gjorde en godkänd första halvlek men vi vet att det finns mycket mer att hämta hos våra blågula hjältar och vi hoppades att det skulle lossna ordentligt i andra halvlek.

I pausen levererade återigen familjen Sandén vilka bjöd på varm choklad och samkväm på läktaren vilket vi mycket uppskattade, tack för besöket!

När matchen drog igång igen fick Sunvära straff redan i den 47:e matchminuten och Fanny Pettersson reducerade till 1-4, vilket skulle bli starten på en stark upphämtning av SSK och en genomklappning från våra tjejers sida. Men vi tar det i rätt ordning. Cajsa Johansson hann utöka ledningen för Nässjö till 1-5 i den 59:e matchminuten och det var härligt att se henne i samma utförande som förra året, full fart och totalt ostoppbar.

Kort därefter kolliderade Sanna Gustafsson med en Nässjöspelare och fick bryta matchen med befarad hjärnskakning. Rosabollen önskar Sanna ett snabbt tillfrisknande och att kommande samhälls- och kemiprov går bra! Vad betyder tendentiös och vad är en isotop Sanna?

Det blev ett uppehåll på fem minuter och därefter gick inte Nässjö att känna igen, det stundtals fina spelet från första halvlek var som bortblåst och Sunvära målade i snabb takt och då främst från Fanny Petterssons klubba som mäktade med hela fyra mål under kvällen. Ett tag såg det ut som om vi trots vårt undermåliga spel skulle gå segrande ur striden men i den 89:e matchminuten slarvade Nässjöförsvaret och Fanny Pettersson kunde göra 5-5 och luften gick ur oss totalt på läktaren.

Nässjö pressade på stundtals i slutet av matchen för att få till ett segermål men bollen ville inte in och slutresultatet skrevs till 5-5. Det var många besvikna blickar efter matchen och det gäller att studsa tillbaka snabbt då vi nästa helg möter ett urstarkt Kareby IS och ett svårspelat Mölndal. Men det är ju det fina med bandy, det kommer alltid nya matcher och nya möjligheter.

Kämpa Nässjö!

Dagens fem stjärnor:
***** Sanna Gustafsson
**** Agnes Sundell
*** Cajsa Johansson
** Wilhma Lindholm
* Emma Lindberg-Nilsson

Plus och minus:
+ Besöket från familjen Sandén och den fantastiskt mysiga bandyarenan Sjöaremossen.
– Det är långt hem från Sunvära en söndagskväll.
– Domaren svajade i sina beslut likt en allt för lång julgran på torget i Smålandsstenar under stormen Gudrun.

Övriga resultat i helgen:
Skirö-Kareby 5-8
Surte-Sunvära 1-8

Förlust i derbyt mot Skirö AIK

Efter ett ofrivilligt uppehåll på grund av isbrist i södra Sverige var det äntligen dags för match på onsdagskvällen. Det vankades tufft motstånd i Stinsen Arena då Skirö AIK kom på besök. Ett Skirö AIK som förstärkt mycket bra under sommaren med exempelvis Matilda Svenler, Evelina Johansson och Galina Mikhaylova vilket gör dem otroligt svåra att möta.

Nässjö kom till spel idag med två viktiga kuggar utanför laguppställningen då Emelie Åkerlund var sjuk och Lina Wetter skadad. Känslan inför matchen, åtminstone bland oss i Rosabollen, var att målet med dagen var att hålla nere siffrorna. Med det tidigare mötet i Sapa Arena i åtanke var också känslan att vi lyckades med det även om  slutresultatet skrevs till 0-12. Skirös mål för aftonen gjordes av Emelie Jönsson (2), Galina Mikhaylova (1), Lisa Enström (1), Kicki Sigfridsson (1), Matilda Svenler (3) och Evelina Johansson (4). Enda äkta Skiröpoängen kom från Stina Lennartsson då hon fick assist på ett av målen.

Nässjös tjejer är några snäpp bakom det förstärkta Skirö just nu och det är vi de första att skriva under på. Dock tycker vi att exempelvis Ebba Fridlund i målet presterade en riktigt bra match då hon gjorde en hel del svettiga räddningar och dessutom plockade en straff, bra jobbat Ebba!

Många av våra unga tjejer var riktigt duktiga och gav stundom de betydligt äldre och landslagsmeriterade Skiröspelarna rejält motstånd även om vi inte riktigt räckte till idag. Framtiden för våra tjejer ser ändå ljus ut!

Nu laddar vi om för nästa omgång! När det blir match eller vilka vi möter är väl högst oklart med tanke på issituationen på våra breddgrader men en sak är säker! Där det är match, där är Rosabollen!

Dagens hedersutmärkelse till Elvira Eklund som gjorde några riktigt bra byten.

Dagens fem stjärnor:
***** Ebba Fridlund
**** Agnes Sundell
*** Wilhma Lindholm
** Felicia Haegerstam
* Emma Lindberg-Nilsson

Plus och minus:
+ Rosabollen höll humöret uppe och körde på HELA matchen.
– Våra elever kommer att få se film hela morgondagen.

Övriga resultat från kvällens matcher:
Kareby-Surte 12-0

 

F17 premiärvann mot tufft motstånd

På söndagseftermiddagen startade även F17-serien då Nässjö IF tog emot finalisterna i World Cup, Villa Lidköping BK. Under seriespelet i World Cup slog NIF Villa med knappa 5-3 och när Nässjö missade slutspelet tog sig Villa till final efter att ha slagit ut Skirö på straffar i semifinalen. Ryska Zenith Irkutsk visade sig dock vara numret större och Villa fick nöja sig med en hedersam silverpeng. Det var alltså en tuff uppgift som väntade tjejerna i premiären.

Första halvlek började lite trevande även om NIF tog initiativet. Victoria började målskyttet i tionde minuten och Sanna fortsatte det genom att göra 2-0  efter ytterligare fem minuter. Villa kunde dock reducera till 2-1 efter kalabalik i straffområdet där målburen flyttades ur sitt läge innan bollen hamnade i nätet. Även kvitteringen till  2-2 kom innan Sanna stänkte in ett skott till 3-2 vilket det också stod i halvtid.

Andra halvlek fick ett helt annat ansikte då NIF dominerade spelet över hela planen. Villa gjorde ett mål då man dundrade upp en hörna i nättaket men vad hjälps det när Nässjötjejerna levererade hela sex mål! Vi fick se Wilhma trä in bollen efter stark och vacker skridskoåkning och firma Gustafsson/Bergström gjorde ytterligare fem mål och slutade på fyra kassar var. En detalj som gladde oss extra var det briljanta lyrspelet! Frågan är om vi sett dess like sedan AIKs glansdagar?!

Sammanfattningsvis måste det sägas ha varit en riktigt bra premiär där laget slet hela matchen och inte vek ner sig en tum. Försvaret jobbade minst lika bra som damlagets igår och i målet skötte sig Olivia Angelis-Lind riktigt bra och gjorde flera fina parader. Våra nya vänner Malin Davidsson, Clara Bergstrand och Julia Norrman visade också att det här kan bli en riktigt trevlig säsong.

Dagens hedersutmärkelser går till Wilhma Lindholm för en stark insats och  Olivia Angelis-Lind som gör några svettiga räddningar.

Matchens tre stjärnor:
*** Victoria Bergström
** Sanna Gustafsson
* Cajsa Eriksson

Plus och minus:
+ Bandysäsongen är igång!
– Publiksiffran (28 om man räknade med speaker, samtliga matchfunktionärer samt ismaskinsförare).

Övriga resultat från omgången:
Skirö AIK – Surte/Kareby 8-4

Storvinst i premiären!

Det blev en målrik föreställning i Stinsen Arena när Nässjö IF premiärspelade mot Surte BK. Emelie Åkerlund öppnade den här säsongens målskytte i den nionde matchminuten, därefter skulle det gå ända till den 19:e matchminuten innan Elina Bergwall utökade ledningen till 2-0. I den 24:e matchminuten fick Nässjö hörna och efter att Cajsa Johansson levererat en fin smörpassning från hörnflaggan dunkade Janina Karlsson upp bollen bakom Surte BKs Elin Johansson och glädjen hos Rosabollen var total.

4-0 till Nässjö gjordes genom Wilhma Lindholm återigen på pass från Cajsa Johansson som assisterade lika ofta som Assistanskåren denna eftermiddag. Därefter var det Agnes Sundells tur att öppna sitt målkonto för säsongen när hon mycket snyggt gjorde sig fri och på riktigt hockeymanér rundade Elin Johansson, lade in bollen och utökade Nässjö IFs ledning till 5-0. 6-0 kom genom firma Gustafsson/Bergström vilka hittade varandra som getingar dras till socker en varm sommardag. Sanna levererade passningen och Viktoria stod för målskyttet. Surte BKs Ida Friman gjorde en mycket fin World Cup-helg och hon visade samma takter idag. I matchminut 42 jobbade hon till sig ett fint läge på högerkanten, avslutade med ett fint skott bakom Ebba Fridlund och 6-1 var då resultatet på tavlan. Elina Bergwall gjorde i vanlig ordning mål när hon ville och precis innan pausvilan utökade hon Nässjös ledning till 7-1.

Eftersom matchen kändes avgjord redan innan halvtid blev känslan i andra smått avslagen. Kanske var mest hos Rosabollen den känslan infann sig. Tjejerna på plan däremot fortsatte att trumma på och då särskilt Felicia Haegerstam som med sin glöd och kämpainsats kom loss och satte 8-1 på pass från Sanna Gustafsson. Sedan skulle Surte BK redcuera Nässjös ledning till 8-2, återigen genom Ida Friman. Fillan kände sig inte nöjd med enbart ett mål idag utan gjorde även 9-2 efter passning av Agnes Sundell vilket skedde i den 68:e matchminuten. Wilhma Lindholm gjorde därefter 10-2 till Nässjö IF på pass av Victoria Bergström. Det må låta tjatigt att vi repeterar alla målskyttar så här i vår lilla text, men med tanke på hur målskyttet strulat under försäsongen känner vi att det här är enbart trevligt.

Därefter följde två mål genom firma Åtvidaberg då Cajsa Johansson först assisterade Emelie Åkerlund till 11-2 och därefter blev det ombytta roller när Emelie assisterade Cajsa till 12-2. Elina Bergwall var även hon sugen på fler mål och gjorde 13-2 genom att åka sig fri och snyggt lägga in bollen bakom Surtes målvakt. Till sist var det Felicia Haegerstam som avslutade målskyttet för Nässjö IF när hon gjorde 14-2 i den 77:e matchminuten. Men tro inte att 14-2 blev slutresultatet, Ida Friman i Surte var inte klar för eftermiddagen utan hon såg till att åka sig till ett fint läge där hon lade in 14-3 bakom Ebba Fridlund i Nässjös mål, vilket också blev slutresultatet i den Damallsvenska premiären.

Sammanfattningsvis anser vi att det var en trevlig premiär på årets Damallsvenska, det smått krampaktiga spelet vi sett i träningsmatcherna där avsluten inte riktigt har fungerat var i princip som bortblåst och tjejerna gjorde en bra match, även om vi kan se att det finns mer att hämta.

Nässjö IFs lagledare Christer Gustafsson sade följande om matchen: Bitvis spelar vi riktigt bra, särskilt i första halvlek. I andra blev det mer tuta och kör vilket kanske inte var helt optimalt men det finns inte mycket att klaga på när vi vinner med 14-3. Möjligtvis att det finns lite mer att jobba på vad gäller fokuset under 90 minuter, då främst i försvarsbiten där det stundtals blir lite hafsigt men det är en gedigen insats av tjejerna.

Dagens hedersutmärkelse till Linn Ahlsgård för en stark insats.

Dagens fem stjärnor:
***** Elina Bergwall
**** Cajsa Johansson
*** Sara Levén
** Agnes Sundell
* Felicia Haegerstam

Plus och minus:
+ Bandysäsongen är igång!
– Rösterna är INTE vana vid det här…

Övriga resultat från omgången:
Skirö AIK – Mölndak BK 14-1
Kareby IS – Sunvära SK 12-0

Fillan premiärsnackar

Rosabollen tog ett snack med allas våran Fillan Haegerstam inför premiärmatchen i morgon mot Surte. Här får ni hennes tankar inför årets säsong.

Vad har ni i laget för målsättning för säsongen?
Vi tänker lägga mycket fokus på en match i taget och gå in med inställningen att vinna oavsett motstånd. Det vill säga att vi inte ska ställa ut skridskorna även om vi tidigare haft problem med motståndarlaget utan bjuda upp till dans ordentligt och spela hårt med mycket hjärta där vi hjälper varandra i varje situation. Vi har tidigare haft problem med bristande självförtroende och hjärnspöken som vi hoppas att våran nya huvudtränare (tillika notoriske vinnarskallen) Kenny Bohman skrämt iväg! Plockar vi inte tillräckligt med poäng för att gå direkt till Elitserien efter jul kommer vi i fortsättningsserien inte vika ner oss en tum för att likt förra säsongen vinna serien och därmed få chansen att på nytt uppleva en kvartsfinal i damslutspelet.

Vad har du personligen för målsättning?
Kenny har inte bara kommit in med ny energi utan också presenterat ett nytt spelsystem. Jag hoppas kunna hitta rätt i den position han har valt att sätta mig på. Förhoppningsvis fortsätter jag vara på rätt plats vid rätt tillfälle i år och peta in lite bollar. Det är väl försent att lära gamla hundar sitta men lite bättre teknik, speluppfattning och vassare skott i julklapp vore ju inte fel! Haha

Vem tror du vinner SM-Guld säsongen 2014/2015?
Personligen är jag övertygad om att Kareby vinner SM-guld i år då jag anser att det är Sveriges för nuvarande bästa dambandylag med ett otroligt fartfyllt spel (inte alls roligt att möta) som de under ett par år byggt upp och som nu nått sin kulmen.

Vilka spelare bör vi i Rosabollen och övrig publik hålla koll på under säsongen?
Detta är nog juniorernas säsong!
Ebba Fridlund har kommit tillbaka efter sommaren med ett riktigt gött Go! Hon är en sån målvakt man känner kan vinna en match och man är därför sällan orolig när motståndarna närmar sig. Hon verkar ha kommit i lite bättre form och ser därför smidigare och ännu vassare ut! Sanna Gustavsson är en annan tjej som tagit sin skridskoåkning till en en ny nivå som blir viktig i offensiven. Agnes Sundell har visat riktigt fin form i F17 som jag hoppas att hon även kommer få utlopp för i damlaget.

Vad har du för förväntningar på Rosabollen den här säsongen?
Jag har stora förväntningar! Lite pyroteknik hade inte skadat!! Tidigare kanske ni haft det lite tungt ekonomiskt men i år hoppas jag att det enda ni har brist på är dåliga ursäkter för att inte följa med på bortamatcher!! Skämt å sido är hela laget så jävla tacksamma för det stora stödet en sån liten skara människor ger! Det är fantastiskt roligt att ha er med. Att ni retar upp halva bandysverige vet man inte riktigt om man ska skratta eller gråta åt! Men fortsätt ha glimten i ögat och glöm för helvete inte trumman hemma!! (Särskilt inte om vi återvänder till Bergshamra!!! Hahah)

Vi tackar Fillan för tankarna och erbjuder henne att  gästskriva här på sidan när andan faller på. Slutligen hoppas vi att alla sluter upp i Stinsen klockan 14:00  i morgon lördag då tjejerna skrinnar ut  för att möta Surte och starta årets säsong.

Nu kör vi!
/Rosabollen

Norges sak är vår!

Våra vänner i Norge behöver lite ekonomiskt stöd för att komma iväg till VM i USA. Vi Rosabollen vill gärna hjälpa till och samlade idag in 2500 norska kronor för att hjälpa till på färden.

Gör som Rosabollen och hjälp tjejerna. Mer information finns på deras Facebooksida.

Norskbandy

Bandylektion i Sapa Arena

Igår kväll möttes Skirö AIK och Nässjö IF i en träningsmatch inför säsongspremiären på lördag. Nässjös tjejer var inte helt vakna denna afton och Skirö AIK spelade en riktigt fin och fartfylld bandy i ett tempo som våra tjejer inte riktigt var med på. Målen rann in bakom vår nya och duktiga reservmålvakt Linda Lindqvist i snabb takt och slutresultatet skrevs till 11-1. Nässjös mål gjordes av Felicia Haegerstam.

Om matchen finns inte mycket att orda, Skirö AIK var det bättre laget tack vare sina starka nyförvärv och våra tjejer har en del att arbeta på vad gäller försvarsspelet inför premiären mot Surte/Kareby på lördag.

Till sist vill Rosabollen önska Skirö AIKs Evelina Johansson ett snabbt tillfrisknande efter att ha skadat sig i början av andra halvlek vid en kollision med Nässjö IFs Sara Levén. Båda spelarna gick med full kraft in i kamp om bollen och den mycket kortare Sara kröp ihop vilket fick Evelina att åka i isen och skada axeln. Krya på dig Evelina.

Slutligen hoppas vi att ni dyker upp i Stinsen Arena på lördag och hjälper oss att heja fram tjejerna till två poäng!

Mvh

Rosabollen

Andra Worldcupdagen

Det har varit en händelserik dag i Stinsen Arena, denna den andra dagen av F17 World Cup.

Det skulle visa sig att fighten om semifinalplatserna skulle bli ytterst jämn. Zenith gick vidare till semifinal som gruppvinnare från grupp A, detta efter att endast ha förlorat en match under gruppspelet då laget föll mot Villa under fredagen. Under lördagen besegrade maskinen från Irkutsk Solberg från Norge med 7-0 och Nässjö IF med 1-6.
Det andra laget som gick vidare till semifinal i grupp A var Villa Lidköping. Ett Villa som i sista matchen skulle möta Solberg bandy behövde minst 14 mål för att passera Nässjö IF i tabellen. Laget rivstartade och gjorde mål direkt efter avslag och så fortsatte det under hela matchen Slutresultatet mot Solberg kunde tillslut skrivas till 14-0. Tråkigt för oss med Nässjö-hjärta men det värmde något otroligt att se Villatjejernas och ledarnas glädje efter matchen, spelarna grät, tränarna grät, alla grät av glädje. Det var nästan så skribenterna framför tangentbordet blev tårögda också. Ett stort grattis säger Rosabollen.

I grupp B blev det också jämnt på slutet. Skirö AIK blev gruppsegrare efter att de under lördagen besegrade Hövik IF från Norge med 3-0. Även om andraplatsen i grupp B blev det jämt och när vi i sekretariatet började bli ordentligt trötta efter 12 timmar bandy nalkades det en avgörande match mellan Surte/Kareby och Söråker. Surte/Kareby kunde dock vinna med klara 5-0 och tog på så sätt hem andraplatsen och den sista semifinalplatsen

Nu har det talats mycket om segrar och mål här. Men vi vill gärna lyfta fram den genuina glädjen som vi faktiskt får se trots att resultaten inte alltid går det egna lagets väg. Detta står utan tvekan de norska lagen för, dessa tjejer kämpar mot en liten budget och spelarbrist men gör ändå otroligt fina matcher. Vår koordinator Angelica skrev efter fjolårets World Cup och frågade sig om Hövik skulle ta sina första poäng under årets World Cup? Det har de gjort och detta genom en seger och en oavgjord match! Eftersom vi är trogna flickbandyföljare kan vi stolt säga att Hövik har utvecklats något enormt sedan fjolårets World Cup, tjejerna försvarar sig otroligt bra. Kanske är det för att de har möjlighet att bevista en turnering likt World Cup och möta tjejer i samma ålder och från olika länder. Nåja, trevligt är det i vilket fall, fortsätt så tjejer! 

Vi i sekretariatet har haft en härlig men hektisk dag. Tio matcher har klarats av samtidigt som vi har försökt skildra lite av vad mer som har hänt i arenan. För att klara av det har vi inmundigat onödigt stora mängder kaffe och sötsaker och när orken har börjat tryta har vi fått ständig backup. Vi vill därför passa på att tacka vår koordinator och leverantör av förnödenheter och goda råd. Angelica, du är bäst!

Turneringens sista dag börjar redan klockan 08:00 på söndagsmorgonen då Zenith möter Surte/Kareby i den första semifinalen. Därefter följer den andra semin där Skirö ställs mot Villa Lidköping. För att finallagen ska hinna återhämta sig spelas sedan placeringsmatcher innan det är dags för den stora finalen!

Vem vinner? Sent på söndag eftermiddag vet vi!

Vi ses i Stinsen! /Martin och Fredrik

World Cup dag två

I år ser det lite annorlunda ut för Rosabollen. Vi har bytt blågula flaggor, vuvuzelas och trummor mot dator, kaffe och matchrapporter. Vi har blivit inhyrda för att styra upp matchsekretariatet tillsammans med två oregerliga tonåringar, men missförstå mig icke, stämningen är på topp. Vi ska försöka skriva lite om Nässjö IFs matcher under helgen även om mycket tid går åt till vårt dagsverke.

Tjejerna tog under gårdagen fyra av fyra möjliga poäng och lördagen började på samma spår när Solberg bandy betvingades med hela 9-0. Sanna Gustafsson bjöd på storstilad show när hon gjorde fyra mål och spelade fram till tre. Nässjö har under veckan värvat ett par nya ansikten från Sunvära och Åby då vår trupp är tämligen tunn. Säga vad man vill om detta men viktigast är att tjejerna har ett F17-lag att spela i vart de än må tänkas komma ifrån och att de får matchträning mot tjejer i sin egen ålder. En av dessa tjejer, Julia Norman som är inhämtad från Sunvära SK, gjorde en mycket fin match idag och stod för hårt arbete och gjorde också ett mål och en assist. Bra jobbat Julia!

Värt att nämna också är att hörnskyttet äntligen fungerar. Viktoria ”Släggan” Bergström stänkte in två hörnor under matchen vilket lovar gott inför nästa helgs seriepremiär i Damallsvenskan.

Vidare stod igår ett av våra nyförvärv för en mycket fin målvaktsinsats när Malin Davidsson från Åby ställde sig i mål då ordinarie målvakten Olivia Angelis Lind blivit sjuk. Credd till Malin för det är något som vi i Rosabollen aldrig hade vågat göra.

Nästa match för våra tjejer i blått och gult är ikväll klockan 17:30 när de ska möta de långväga gästerna ända från Irkutsk i Ryssland. Ett motstånd som kommer bli den tuffaste prövningen hittills i turneringen då ryskorna bjöd på en fartfylld och hård bandy under gårdagen. Särskilt Alena Starovoytova som var kort och gott fantastisk.

Så ta er upp till Stinsen Arena i eftermiddag och kolla in våra blå-gula hjältinnor!
/Martin och Fredrik