Fillan premiärsnackar

Rosabollen tog ett snack med allas våran Fillan Haegerstam inför premiärmatchen i morgon mot Surte. Här får ni hennes tankar inför årets säsong.

Vad har ni i laget för målsättning för säsongen?
Vi tänker lägga mycket fokus på en match i taget och gå in med inställningen att vinna oavsett motstånd. Det vill säga att vi inte ska ställa ut skridskorna även om vi tidigare haft problem med motståndarlaget utan bjuda upp till dans ordentligt och spela hårt med mycket hjärta där vi hjälper varandra i varje situation. Vi har tidigare haft problem med bristande självförtroende och hjärnspöken som vi hoppas att våran nya huvudtränare (tillika notoriske vinnarskallen) Kenny Bohman skrämt iväg! Plockar vi inte tillräckligt med poäng för att gå direkt till Elitserien efter jul kommer vi i fortsättningsserien inte vika ner oss en tum för att likt förra säsongen vinna serien och därmed få chansen att på nytt uppleva en kvartsfinal i damslutspelet.

Vad har du personligen för målsättning?
Kenny har inte bara kommit in med ny energi utan också presenterat ett nytt spelsystem. Jag hoppas kunna hitta rätt i den position han har valt att sätta mig på. Förhoppningsvis fortsätter jag vara på rätt plats vid rätt tillfälle i år och peta in lite bollar. Det är väl försent att lära gamla hundar sitta men lite bättre teknik, speluppfattning och vassare skott i julklapp vore ju inte fel! Haha

Vem tror du vinner SM-Guld säsongen 2014/2015?
Personligen är jag övertygad om att Kareby vinner SM-guld i år då jag anser att det är Sveriges för nuvarande bästa dambandylag med ett otroligt fartfyllt spel (inte alls roligt att möta) som de under ett par år byggt upp och som nu nått sin kulmen.

Vilka spelare bör vi i Rosabollen och övrig publik hålla koll på under säsongen?
Detta är nog juniorernas säsong!
Ebba Fridlund har kommit tillbaka efter sommaren med ett riktigt gött Go! Hon är en sån målvakt man känner kan vinna en match och man är därför sällan orolig när motståndarna närmar sig. Hon verkar ha kommit i lite bättre form och ser därför smidigare och ännu vassare ut! Sanna Gustavsson är en annan tjej som tagit sin skridskoåkning till en en ny nivå som blir viktig i offensiven. Agnes Sundell har visat riktigt fin form i F17 som jag hoppas att hon även kommer få utlopp för i damlaget.

Vad har du för förväntningar på Rosabollen den här säsongen?
Jag har stora förväntningar! Lite pyroteknik hade inte skadat!! Tidigare kanske ni haft det lite tungt ekonomiskt men i år hoppas jag att det enda ni har brist på är dåliga ursäkter för att inte följa med på bortamatcher!! Skämt å sido är hela laget så jävla tacksamma för det stora stödet en sån liten skara människor ger! Det är fantastiskt roligt att ha er med. Att ni retar upp halva bandysverige vet man inte riktigt om man ska skratta eller gråta åt! Men fortsätt ha glimten i ögat och glöm för helvete inte trumman hemma!! (Särskilt inte om vi återvänder till Bergshamra!!! Hahah)

Vi tackar Fillan för tankarna och erbjuder henne att  gästskriva här på sidan när andan faller på. Slutligen hoppas vi att alla sluter upp i Stinsen klockan 14:00  i morgon lördag då tjejerna skrinnar ut  för att möta Surte och starta årets säsong.

Nu kör vi!
/Rosabollen

Author: Martin