Kategoriarkiv: Rosabollen

Två trötta själar

God fredagkväll rosabollare!

Ni kanske har märkt att vi lyser med vår frånvaro, eller så har ni helt enkelt inte märkt ett dugg, men jag väljer att tro det första. Men december är utan tvekan den värsta månaden att leva om man nu tog det ödesdigra beslutet att utbilda sig till lärare, Martin arbetade hårt på att förklara detta för mig när jag beslöt mig att söka till lärarutbildningen. Men ung och naiv som jag var så tänkte jag, hur illa kan det vara? Det är alltså totalt kaos i vårt yrkesliv och då får den fantastiska sporten bandy stryka på foten lite. Planen från början var att åka till Kungälv i söndags och kolla på tjejerna, men det fick helt enkelt ställas in då tiden inte fanns. Ni ska dock inte behöva läsa om två lärares obefintliga lediga tid så här i december. Men vi kommer inte heller att åka till Västerås imorgon utan vi kommer befinna oss i Nässjö stadskyrka för att servera glögg åt klubben, så ska ni på kyrkans julkonsert imorgon så stanna till och ge oss en kram, det behöver vi båda två 😉

När vi har läkt våra utarmade själar så återkommer vi till onsdagens hemmamatch mot Kareby IS.

Tills dess, keep calm and love bandy!

Rosabollen lyser med sin frånvaro

I helgen har våra favorittjejer åt till Norrland på turné. Eller ja, turné och turné, egentligen är det ”bara” ett dubbelmöte mot Söråkers IF, men vi kan ju enas om att det låter långt mycket häftigare att kalla det för turné. Dock valde både jag och Martin att stanna hemma, det händer inte ofta att vi väljer bort bandy, men betygstider stundar och viss bedömning bör ske innan man kastar den berömda betygstärningen (för er utan humor, nej jag använder inte tärning), Martin hade dessutom någon slags pippifågel att titta på i Skåne. Detta gör att det blir förtvivlat svårt att skriva någon form av matchreferat i helgen, men ni kan räkna med att i nästa omgång kommer vi tillbaka fit for fight igen.

Dock gick det alldeles utmärkt utan vår frånvaro och NT slog Söråker med hela 4-9, vilket glädjer en elitrapportåskådare. Extra roligt var att se flera olika målskyttar i laget och om Elitrapport stämmer så stod Ebba Fridlund för tre assist från sin målvaktsplats, jag antar att det har något att göra med hennes fenomenala kastarm. Det var också roligt att se Agnes Sundell i målprotokollet igen efter hennes skadehelvete som hon genomgick förra säsongen.

Dagens målskyttar var: Matilda Svenler x2, Wilma Törnkvist x2, Agnes Sundell, Amanda Andersson, Sanna Gustafsson, Bella Aronsson och Emelie Åkerlund.

Returen spelas redan imorgon och lita på att elitrapport kommer stå på bordet medan jag bedömer buddhismuppsatser.

Anmärkningsvärt i dambandysverige i nuläget är väl annars Hammarbys totala avsaknad av form. Bajen som såg otroligt starka ut under WC i Surte och tog sig till final mot Record Irkutsk har efter tre omgångar endast en poäng, idag inkasserades andra raka förlusten den här veckan efter 6-1 borta mot Kareby IS.

Vidare kan man ju också undra vad AIK Bandy håller på med i div 1 där hela laget består av finska spelare som tidigare representerat finska F17-landslaget, dock har de antagligen glömt att bandy spelas med elva spelare på plan då de spelat två matcher i helgen med enbart tio spelare.

/Fredrik

 

World Cup är över för i år

NT Bandy var i grupp tillsammans med Kareby IS, Record Irkutsk, Minneapolis Bandolier och Hammarby IF, vilket har inneburit bra motstånd hela vägen och det har varit ovärderligt för vårt lag att spela ihop sig mot lag som ligger på absolut högsta nivå, att Hammarby och Record Irkutsk dessutom gick till final visar på kvalitén som visades i vår grupp.

Tjejerna har visat vilken hög nivå de kan ligga på flera gånger under helgen och när de har spelat ihop sig framöver kommer NT Bandy bli svårstoppat i Elitserien för kunnandet finns där, det är många nya spelare som ska spela ihop sig tillsammans med nytt ledarskap, men det vi sett under helgen lovar mycket gott.

Helgen i övrigt har varit trevlig även för två semikockar i köket, det har varit fullt ös från första stund i fredags när tjejerna kom ända till köksstädningen var avklarad i morse runt kl 10, så ni får ursäkta om undertecknad inte väver ut orden i afton, hjärnan är lätt överarbetad.

Men från mitt och Martins håll vill vi tacka truppen för trevligt sällskap och att ni överlevde vår matlagning.

Nästa gång vi återkommer är den 12:e november när det är dags för seriepremiär hemma (fast borta för oss) i Tranås mot Hammarby IF.

World Cup – Dag två!

Rosabollen var uppe i ottan, eller egentligen var det mest Martin som stod för det där med ottan. Undertecknad snoozade så länge det gick då sista matchen under gårdagen krävde sin tribut. Martin var uppe tidigt och kokade gröt till tjejerna som klev upp sömndruckna och hungriga som vargar och buffébordet vi dukat upp tömdes snabbt. Vi får också passa på att rikta ett stort tack till Princess Konditori i Nässjö som sponsrat oss med massa gott bröd inför turneringen.

Efter en utdragen frukost var det dags för dagens första match som stod mot regerande svenska mästarna Kareby IS. Ett Kareby som blivit duktigt brandskattat sen fjolårssäsongen då flera tongivande spelare valt att flytta till ex Västerås SK och Skutskär. Tjejerna gjorde en bra match mot Kareby och jämfört med träningsmatchen lagen emellan för sisådär tre veckor sedan är det ett enormt fall framåt då matchen idag slutade 0–2 till Kareby, jämför då med 2-9 senast i Stinsen. Spelmässigt höll våra tjejer jämna steg med de duktiga Karebyspelarna, dock var vår bristande effektivitet i offensiven något som skiljde de båda lagen åt. Förlusten innebar också att vi redan är utslagna ur turneringen, men spelmässigt har tjejerna visat stora framsteg och rosabollen ger definitivt helgen mer än godkänt.

Nu är köket avstädat för dagen och den sista maskinen disk är inplockad och vi sitter lite lagom möra vid ett av borden i kyrkan och laddar för match 23:45 mot de ryska giganterna Record Irkutsk som är obesegrade hittills i turneringen, en oerhört tuff match på förhand. Dock är det bandy vi talar om och allt kan hända, det kanske är NT-Bandy som ska rubba den ryska björnen? För övrigt, finns intresse så kan vi meddela att kvällens match mot Record kommer att livesändas på IFK Nässjös facebooksida, Martin som är ovanligt driftig för att vara Flisbybo kom på den briljanta idén igår att det går alldeles utmärkt att livesända matcher, ett första test gjordes mot Minneapolis igår kväll och under dagens match mot Kareby livesända han hela matchen, hela 10 personer valde att titta, otroligt!

Midnattsmatch mot Minneapolis

Strax före midnatt var det dags för NTs andra match och den här gången var motståndet från USA och svenskbygden i Minneapolis. Efter att ha laddat om med Tacos och vila var det ett taggat gäng från Höglandet som skrinnade ut på isparketten i den för dagen riktigt behagliga Ale Arena.

NT satte fart direkt och under tre riktigt bra minuter gick man fram till en 3-0-ledning. Först ut var Emelie Åkerlund som med en backhand som gjort Björn Borg avundsjuk smackade in 1-0. Minuten efter bröt Svenler in från kanten och sprätte upp 2-0 i nättaket och bara sekunder senare smörpassade Cajsa fram Svenler som åter kunde fira efter att ha nätat från nära håll.

Våra tjejer fortsatte att spela med självförtroende och bollen passades inom laget på ett föredömligt sätt. Mitt i halvleken tröt koncentrationen ett ögonblick och en amerikanska fick ta sig hela vägen och kunde reducera till 3-1. Tjejerna grämde sig några minuter men snart var de tillbaka på banan och kunde utöka ledningen till 4-1 när Cajsa passade fram till Bella som åkte sig fri och satte bollen i mål.

Andra halvlek blev lite lugnare i tempo men NT dominerade matchbilden. Efter bara 15 sekunder fick Ebba bekänna färg när en amerikanska blev fri och sköt ett riktigt kanonskott men Ebba gjorde en kalasräddning och fredade nätmaskorna från bollbesök. Sanna hade inte riktigt fått till det så här långt men det skulle bli ändring på det de sista minuterna i matchen. Först skar hon in och sprätte upp 5-1 och i matchens sista minut kom även 6-1 efter ett frislag som Sandra petade fram till Sannas klubba.

Som helhet gjorde laget en riktigt bra match och alla tog jobbet större delen av matchen. Det ska också tilläggas att Fillan styr laget med järnhand från läktaren ”de är mina marionettdockor” sa hon innan hon avnjöt en Propudd med lussekattssmak strax innan 02.

Bella lyckades också ta hem dagens kommentar genom att visa något tveksamma kunskaper inom astronomi när Fillan försökte undervisa om Karlavagnen. ”Det kan väl inte vara samma stjärnor här som i Vetlanda?!” Jo Bella, det är faktiskt det J

/Rosabollen

World cup dag ett.

Det är World Cup-helg och som vanligt hänger sig Rosabollen åt matlagning tillsammans med bandy-Tina. Spis och ugn har gått varma hela dagen och nu när klockan närmar sig 23 är vi något slitna. Det återstår en match för dagen och den spelas mot Minneapolis Bandoliers och det ska bli spännande att stöta på ett lag från andra sidan Atlanten. Tjejerna har gjort sig hemmastadda i Surte Equmeniakyrka och vi har riktigt bra lokaler även i år, Pastor-Christers kontakter är onekligen bra att ha.

Under eftermiddagen spelades vår första match och den gick mot Hammarby. Redan i den tredje minuten fick Hammarby en kontring och efter en fin genomskärare kunde en frispelad Linnéa Larsson sätta 1-0 bakom Pillan i buren. NT-bandy tog då tag i spelet och kunde i den nionde minuten kvittera då Svenler bröt sig fri och sköt ett lurigt skott som Odén i Hammarbys mål fick parera. Returen gick dock ut till unga Wilma Wachenfeldt som inte gjorde något misstag. NT-lyckan visste inte några gränser och än bättre blev det strax före halvtidsvilan då Cajsa frispelade Bella som satte full fart mot mål och stänkte in ledningsbollen till 2-1.

I andra halvlek fortsatte NT att spela bra och i mångt och mycket var man det bättre laget men det var Hammarby som gjorde målen. I 37e minuten kom  2-2, i 52a minuten 3-2 och strax innan full tid även 4-2. Spelet såg inte alls så tokigt ut men den riktiga effektiviteten saknades därför får vi hoppas att tjejerna får belöning för sitt spel under kvällens sena match mot Minneapolis Bandoliers.

Det är onekligen trevligt att säsongen är igång och att vi får stifta bekantskap med flera nya ansikten under helgen. Det är extra roligt att ha klasslirare som Matilda Svenler och Bella Aronsson på ”vår” sida istället för att möta dem som motståndare. Truppen ser riktigt bra ut och vi hoppas att helgens cupande ska ge laget en rejäl skjuts framåt.

Nu ska vi strax bege oss mot arenan men vi rapporterar igen när tid finnes.

/Rosabollen

Säsongen 2016-2017 är igång!

God kväll kära läsare!

Nu var det länge sedan ni hörde något från rosabollen. Givetvis har vi inte glömt bort vår kära blogg och från och med nu kommer det att komma uppdateringar kontinuerligt under säsongen. Mycket har hänt sedan fjolårssäsongen avslutades och den största förändringen är att IFK Nässjös representationslag har slagits ihop med Tranås BoIS damer, under säsongen kommer vi anta artistnamnet NT Bandy. Flera nya spelare har tillkommit, så många att skribenten i skrivande stund har svårt att hålla koll på allihop, men Pernilla Elardt, Matilda Svenler, Bella Aronsson, Emelie Jönsson, Sandra Skiöld får räknas som nya. Lägg därtill att Elin Hallén är tillbaka efter sin skidkarriär och Agnes Sundell comebackade efter sin knäskada som höll henne borta från isen hela fjolårssäsongen. Dessutom återvände stridsvagnen från Vaggeryd Felicia Haegerstam efter en säsongs uppehåll.

Detta nya lag hade premiär idag i Stinsen Arena när regerande mästarna kom på besök från västkusten. Kareby som blivit ordentligt brandskattat under sommaren mönstrade ett ungt lag med kändisar som Julia Norrman och Kajsa Ericsson som tidigare huserat i IFKs vackra färger. Kareby som hunnit spela match tidigare visade prov på stabilt spel och de var helt klart bättre än våra tjejer idag som kämpade med att hitta sina roller vilket är helt förståeligt. Slutresultatet idag skrevs till 2-9 och målskyttar för NT bandy var Matilda Svenler och Sanna Gustafsson som firade sin 17-årsdag med att faktiskt åka hela vägen in i straffområdet vilket resulterade i straff för NT, skribenten spekulerar fritt men det måste bero på skribentens mästerliga coachning hemma vid köksbordet i Fredriksdal.

Under säsongen kommer Rosabollen försöka vara på plats så ofta det går för att rapportera, om det blir så att vi gapar och skriker i vanlig ordning är svårt att avgöra i nuläget då tidens tand även drabbar två unga herrar som oss själva. Men en sak är säker, vi kommer inte kunna hålla oss borta för vi tror att vi går mot en ytterst spännande säsong, i nuläget laddar vi för World Cup i Surte där vi också ska agera kökspersonal till våra duktiga spelare, vi utlovar förstklassigt käk.

Tills vi hörs nästa gång,

 

Keep calm and love bandy!

Serien vänder!

Efter ett alldeles för långt uppehåll från bandy så är det äntligen dags imorgon då Sandvikens AIK kommer på besök. Ett Sandviken som tjejerna spelade riktigt bra mot i cirka 70 minuter när vi var på besök i den Göranssonska arenan. Hittills står IFK utan seger under årets Elitserie, det är inte så skandalöst som det kanske låter i och med den låga medelåldern som vi har i laget, lägg därtill skadorna som har plågat oss hårt under årets säsong. Dock vill vi se mer under andra halvan av säsongen för tjejerna har emellanåt blandat mellan högt och lågt å det grövsta.

Vi hoppas att vändningen kommer imorgon!

Verkligheten kom som ett brev på posten..

Idag ska IFK Nässjö spela match mot AIK på den gudsförgätna bandyarenan Visättra IP i Huddinge. Att kalla denna plats för bandyarena kan vara det största skämtet som skrivits. Dock kommer inte Rosabollen vara på plats för att beskåda det hela. Emellanåt kommer verkligheten emellan och både Martin och undertecknad har annat som måste göras. Sådant trivialt som att bedöma uppsatser, sätta betyg och spela sån där bas på julkonsert. Det svider självklart att missa en match, det händer inte särskilt ofta nämligen. Men att ordna ett riktigt matchreferat kommer bli svårt och vi hoppas ni har överseende med vårt svek.

Vi sänder ett stort lycka till till tjejerna i laget och ledartrojkan Kenny/Christer. Vi återkommer med full kraft till matchen mot Kareby IS.

På återseende

/Rosabollen

Det är äntligen dags för premiär!

Det har onekligen varit ett turbulent halvår sedan förra säsongen avslutades och mycket har hänt. Vi tillhör inte längre Nässjö IF och för gamla rävar som Rosabollen smakar det givetvis mumma då våra hjärtan alltid varit blåvita. Rosabollens säsong kommer också med viss sorg i hjärtat se annorlunda ut. Vi kommer inte ha möjlighet att stå på läktaren under hemmamatcherna och stötta tjejerna. Föreningen är som bekant liten i omfattning och vi behövdes helt enkelt på annat håll och vi kommer hålla till i matchsekretariatet. Men bortamatcherna tänker vi ge 110% som alltid och redan nu i helgen är det dags för premiär.

IFK Nässjö ska premiärspela mot Söråkers IF och Sandvikens AIK. Redan idag fredag åker vi norrut för att slå läger i Gävle för att sedan under lördagen färdas upp till Söråker (strax utanför Sundsvall) för premiärmatch. Rosabollen gläder sig givetvis oerhört att få återse IFK Nässjö i seriespel och vi kan inte låta bli att vara lätt nostalgiska dagar som denna. Mycket har förändrats men dagens IFK har mycket gemensamt med det gamla. Många unga talanger som vill framåt, F17-segrar i ryggen och återigen en brytning med Nässjö IF.  Enligt Bandyportföljen (denna eminenta bandytidning) är IFK Nässjö rankat att komma sist i damernas Elitserie och innan World Cup hade nog även vi hållit med i den bedömningen, men efter tjejernas strålande insats där uppe har förhoppningarna om mer upplyftande resultat stigit och är truppen intakt och skadedjävulen hålls stången bör vi klara av att överraska flera gånger om under vintern. Dock har skadedjävulen redan varit i tagen då Cajsa Johansson och Agnes Sundell missar hela säsongen på grund av knäskador och vi lider givetvis med tjejerna och hoppas på en snabb återkomst så vi får sjunga ert lov.

Under säsongen ska Rosabollen även testa en ny bedömningstävling. Vi är som sagt otroligt enögda och partiska och vi kommer med dessa enögda och partiska ögon bedöma årets arenor vi besöker och utnämna Elitseriens bästa bandyarena. Självklart kommer  diplom utgå till vinnande förening, har man inte jobb så gör man sig helt enkelt.

Vi återkommer efter lördagens match mot Söråker med ett referat och lite analys, som alltid väldigt enögt och partiskt.

/Rosabollen