Midnattsmatch mot Minneapolis

Strax före midnatt var det dags för NTs andra match och den här gången var motståndet från USA och svenskbygden i Minneapolis. Efter att ha laddat om med Tacos och vila var det ett taggat gäng från Höglandet som skrinnade ut på isparketten i den för dagen riktigt behagliga Ale Arena.

NT satte fart direkt och under tre riktigt bra minuter gick man fram till en 3-0-ledning. Först ut var Emelie Åkerlund som med en backhand som gjort Björn Borg avundsjuk smackade in 1-0. Minuten efter bröt Svenler in från kanten och sprätte upp 2-0 i nättaket och bara sekunder senare smörpassade Cajsa fram Svenler som åter kunde fira efter att ha nätat från nära håll.

Våra tjejer fortsatte att spela med självförtroende och bollen passades inom laget på ett föredömligt sätt. Mitt i halvleken tröt koncentrationen ett ögonblick och en amerikanska fick ta sig hela vägen och kunde reducera till 3-1. Tjejerna grämde sig några minuter men snart var de tillbaka på banan och kunde utöka ledningen till 4-1 när Cajsa passade fram till Bella som åkte sig fri och satte bollen i mål.

Andra halvlek blev lite lugnare i tempo men NT dominerade matchbilden. Efter bara 15 sekunder fick Ebba bekänna färg när en amerikanska blev fri och sköt ett riktigt kanonskott men Ebba gjorde en kalasräddning och fredade nätmaskorna från bollbesök. Sanna hade inte riktigt fått till det så här långt men det skulle bli ändring på det de sista minuterna i matchen. Först skar hon in och sprätte upp 5-1 och i matchens sista minut kom även 6-1 efter ett frislag som Sandra petade fram till Sannas klubba.

Som helhet gjorde laget en riktigt bra match och alla tog jobbet större delen av matchen. Det ska också tilläggas att Fillan styr laget med järnhand från läktaren ”de är mina marionettdockor” sa hon innan hon avnjöt en Propudd med lussekattssmak strax innan 02.

Bella lyckades också ta hem dagens kommentar genom att visa något tveksamma kunskaper inom astronomi när Fillan försökte undervisa om Karlavagnen. ”Det kan väl inte vara samma stjärnor här som i Vetlanda?!” Jo Bella, det är faktiskt det J