World cup dag ett.

Det är World Cup-helg och som vanligt hänger sig Rosabollen åt matlagning tillsammans med bandy-Tina. Spis och ugn har gått varma hela dagen och nu när klockan närmar sig 23 är vi något slitna. Det återstår en match för dagen och den spelas mot Minneapolis Bandoliers och det ska bli spännande att stöta på ett lag från andra sidan Atlanten. Tjejerna har gjort sig hemmastadda i Surte Equmeniakyrka och vi har riktigt bra lokaler även i år, Pastor-Christers kontakter är onekligen bra att ha.

Under eftermiddagen spelades vår första match och den gick mot Hammarby. Redan i den tredje minuten fick Hammarby en kontring och efter en fin genomskärare kunde en frispelad Linnéa Larsson sätta 1-0 bakom Pillan i buren. NT-bandy tog då tag i spelet och kunde i den nionde minuten kvittera då Svenler bröt sig fri och sköt ett lurigt skott som Odén i Hammarbys mål fick parera. Returen gick dock ut till unga Wilma Wachenfeldt som inte gjorde något misstag. NT-lyckan visste inte några gränser och än bättre blev det strax före halvtidsvilan då Cajsa frispelade Bella som satte full fart mot mål och stänkte in ledningsbollen till 2-1.

I andra halvlek fortsatte NT att spela bra och i mångt och mycket var man det bättre laget men det var Hammarby som gjorde målen. I 37e minuten kom  2-2, i 52a minuten 3-2 och strax innan full tid även 4-2. Spelet såg inte alls så tokigt ut men den riktiga effektiviteten saknades därför får vi hoppas att tjejerna får belöning för sitt spel under kvällens sena match mot Minneapolis Bandoliers.

Det är onekligen trevligt att säsongen är igång och att vi får stifta bekantskap med flera nya ansikten under helgen. Det är extra roligt att ha klasslirare som Matilda Svenler och Bella Aronsson på ”vår” sida istället för att möta dem som motståndare. Truppen ser riktigt bra ut och vi hoppas att helgens cupande ska ge laget en rejäl skjuts framåt.

Nu ska vi strax bege oss mot arenan men vi rapporterar igen när tid finnes.