Säsongen 2016-2017 är igång!

God kväll kära läsare!

Nu var det länge sedan ni hörde något från rosabollen. Givetvis har vi inte glömt bort vår kära blogg och från och med nu kommer det att komma uppdateringar kontinuerligt under säsongen. Mycket har hänt sedan fjolårssäsongen avslutades och den största förändringen är att IFK Nässjös representationslag har slagits ihop med Tranås BoIS damer, under säsongen kommer vi anta artistnamnet NT Bandy. Flera nya spelare har tillkommit, så många att skribenten i skrivande stund har svårt att hålla koll på allihop, men Pernilla Elardt, Matilda Svenler, Bella Aronsson, Emelie Jönsson, Sandra Skiöld får räknas som nya. Lägg därtill att Elin Hallén är tillbaka efter sin skidkarriär och Agnes Sundell comebackade efter sin knäskada som höll henne borta från isen hela fjolårssäsongen. Dessutom återvände stridsvagnen från Vaggeryd Felicia Haegerstam efter en säsongs uppehåll.

Detta nya lag hade premiär idag i Stinsen Arena när regerande mästarna kom på besök från västkusten. Kareby som blivit ordentligt brandskattat under sommaren mönstrade ett ungt lag med kändisar som Julia Norrman och Kajsa Ericsson som tidigare huserat i IFKs vackra färger. Kareby som hunnit spela match tidigare visade prov på stabilt spel och de var helt klart bättre än våra tjejer idag som kämpade med att hitta sina roller vilket är helt förståeligt. Slutresultatet idag skrevs till 2-9 och målskyttar för NT bandy var Matilda Svenler och Sanna Gustafsson som firade sin 17-årsdag med att faktiskt åka hela vägen in i straffområdet vilket resulterade i straff för NT, skribenten spekulerar fritt men det måste bero på skribentens mästerliga coachning hemma vid köksbordet i Fredriksdal.

Under säsongen kommer Rosabollen försöka vara på plats så ofta det går för att rapportera, om det blir så att vi gapar och skriker i vanlig ordning är svårt att avgöra i nuläget då tidens tand även drabbar två unga herrar som oss själva. Men en sak är säker, vi kommer inte kunna hålla oss borta för vi tror att vi går mot en ytterst spännande säsong, i nuläget laddar vi för World Cup i Surte där vi också ska agera kökspersonal till våra duktiga spelare, vi utlovar förstklassigt käk.

Tills vi hörs nästa gång,

 

Keep calm and love bandy!

Author: Fredrik