World Cup – Dag två!

Rosabollen var uppe i ottan, eller egentligen var det mest Martin som stod för det där med ottan. Undertecknad snoozade så länge det gick då sista matchen under gårdagen krävde sin tribut. Martin var uppe tidigt och kokade gröt till tjejerna som klev upp sömndruckna och hungriga som vargar och buffébordet vi dukat upp tömdes snabbt. Vi får också passa på att rikta ett stort tack till Princess Konditori i Nässjö som sponsrat oss med massa gott bröd inför turneringen.

Efter en utdragen frukost var det dags för dagens första match som stod mot regerande svenska mästarna Kareby IS. Ett Kareby som blivit duktigt brandskattat sen fjolårssäsongen då flera tongivande spelare valt att flytta till ex Västerås SK och Skutskär. Tjejerna gjorde en bra match mot Kareby och jämfört med träningsmatchen lagen emellan för sisådär tre veckor sedan är det ett enormt fall framåt då matchen idag slutade 0–2 till Kareby, jämför då med 2-9 senast i Stinsen. Spelmässigt höll våra tjejer jämna steg med de duktiga Karebyspelarna, dock var vår bristande effektivitet i offensiven något som skiljde de båda lagen åt. Förlusten innebar också att vi redan är utslagna ur turneringen, men spelmässigt har tjejerna visat stora framsteg och rosabollen ger definitivt helgen mer än godkänt.

Nu är köket avstädat för dagen och den sista maskinen disk är inplockad och vi sitter lite lagom möra vid ett av borden i kyrkan och laddar för match 23:45 mot de ryska giganterna Record Irkutsk som är obesegrade hittills i turneringen, en oerhört tuff match på förhand. Dock är det bandy vi talar om och allt kan hända, det kanske är NT-Bandy som ska rubba den ryska björnen? För övrigt, finns intresse så kan vi meddela att kvällens match mot Record kommer att livesändas på IFK Nässjös facebooksida, Martin som är ovanligt driftig för att vara Flisbybo kom på den briljanta idén igår att det går alldeles utmärkt att livesända matcher, ett första test gjordes mot Minneapolis igår kväll och under dagens match mot Kareby livesända han hela matchen, hela 10 personer valde att titta, otroligt!

Author: Martin