Det är äntligen dags för premiär!

Det har onekligen varit ett turbulent halvår sedan förra säsongen avslutades och mycket har hänt. Vi tillhör inte längre Nässjö IF och för gamla rävar som Rosabollen smakar det givetvis mumma då våra hjärtan alltid varit blåvita. Rosabollens säsong kommer också med viss sorg i hjärtat se annorlunda ut. Vi kommer inte ha möjlighet att stå på läktaren under hemmamatcherna och stötta tjejerna. Föreningen är som bekant liten i omfattning och vi behövdes helt enkelt på annat håll och vi kommer hålla till i matchsekretariatet. Men bortamatcherna tänker vi ge 110% som alltid och redan nu i helgen är det dags för premiär.

IFK Nässjö ska premiärspela mot Söråkers IF och Sandvikens AIK. Redan idag fredag åker vi norrut för att slå läger i Gävle för att sedan under lördagen färdas upp till Söråker (strax utanför Sundsvall) för premiärmatch. Rosabollen gläder sig givetvis oerhört att få återse IFK Nässjö i seriespel och vi kan inte låta bli att vara lätt nostalgiska dagar som denna. Mycket har förändrats men dagens IFK har mycket gemensamt med det gamla. Många unga talanger som vill framåt, F17-segrar i ryggen och återigen en brytning med Nässjö IF.  Enligt Bandyportföljen (denna eminenta bandytidning) är IFK Nässjö rankat att komma sist i damernas Elitserie och innan World Cup hade nog även vi hållit med i den bedömningen, men efter tjejernas strålande insats där uppe har förhoppningarna om mer upplyftande resultat stigit och är truppen intakt och skadedjävulen hålls stången bör vi klara av att överraska flera gånger om under vintern. Dock har skadedjävulen redan varit i tagen då Cajsa Johansson och Agnes Sundell missar hela säsongen på grund av knäskador och vi lider givetvis med tjejerna och hoppas på en snabb återkomst så vi får sjunga ert lov.

Under säsongen ska Rosabollen även testa en ny bedömningstävling. Vi är som sagt otroligt enögda och partiska och vi kommer med dessa enögda och partiska ögon bedöma årets arenor vi besöker och utnämna Elitseriens bästa bandyarena. Självklart kommer  diplom utgå till vinnande förening, har man inte jobb så gör man sig helt enkelt.

Vi återkommer efter lördagens match mot Söråker med ett referat och lite analys, som alltid väldigt enögt och partiskt.

/Rosabollen

Author: Fredrik