Rosabollen lyser med sin frånvaro

I helgen har våra favorittjejer åt till Norrland på turné. Eller ja, turné och turné, egentligen är det ”bara” ett dubbelmöte mot Söråkers IF, men vi kan ju enas om att det låter långt mycket häftigare att kalla det för turné. Dock valde både jag och Martin att stanna hemma, det händer inte ofta att vi väljer bort bandy, men betygstider stundar och viss bedömning bör ske innan man kastar den berömda betygstärningen (för er utan humor, nej jag använder inte tärning), Martin hade dessutom någon slags pippifågel att titta på i Skåne. Detta gör att det blir förtvivlat svårt att skriva någon form av matchreferat i helgen, men ni kan räkna med att i nästa omgång kommer vi tillbaka fit for fight igen.

Dock gick det alldeles utmärkt utan vår frånvaro och NT slog Söråker med hela 4-9, vilket glädjer en elitrapportåskådare. Extra roligt var att se flera olika målskyttar i laget och om Elitrapport stämmer så stod Ebba Fridlund för tre assist från sin målvaktsplats, jag antar att det har något att göra med hennes fenomenala kastarm. Det var också roligt att se Agnes Sundell i målprotokollet igen efter hennes skadehelvete som hon genomgick förra säsongen.

Dagens målskyttar var: Matilda Svenler x2, Wilma Törnkvist x2, Agnes Sundell, Amanda Andersson, Sanna Gustafsson, Bella Aronsson och Emelie Åkerlund.

Returen spelas redan imorgon och lita på att elitrapport kommer stå på bordet medan jag bedömer buddhismuppsatser.

Anmärkningsvärt i dambandysverige i nuläget är väl annars Hammarbys totala avsaknad av form. Bajen som såg otroligt starka ut under WC i Surte och tog sig till final mot Record Irkutsk har efter tre omgångar endast en poäng, idag inkasserades andra raka förlusten den här veckan efter 6-1 borta mot Kareby IS.

Vidare kan man ju också undra vad AIK Bandy håller på med i div 1 där hela laget består av finska spelare som tidigare representerat finska F17-landslaget, dock har de antagligen glömt att bandy spelas med elva spelare på plan då de spelat två matcher i helgen med enbart tio spelare.

/Fredrik