Dubbla segrar mot SAIK (Två målvaktsdemoner visade upp sig)

Det har varit en hård helg för Rosabollen med dubbla matcher och tjänstgöring i sekretariatet samt glöggservering på julskyltningen i Nässjö. Eftersom det var två matcher och vi skulle förbereda en julskyltning igår kväll så valde vi att klumpa ihop helgen till ett massivt sjok. Att vi dessutom laddade ner en bondesimulering på våra PS4 och körde skördetröska halva natten gjorde inte saken bättre.

I lördags färdades vi norrut igen för match på SweTouch Arena (aka Bredstorps IP) mot SAIK. I fjol bjöds det på tuffa bataljer mot Stålkvinnorna och årets drabbningar verkar inte heller bli något undantag från det.

Första halvlek blev något trevande, det kan ha berott på att isen till en början mest såg ut som halvsunkigt messmör men allt eftersom tiden gick kom kylan som ett brev på posten och då givetvis som på den tiden när posten fortfarande var Posten och inte Postnord. Vi kan annars lugnt sammanfatta första halvlek med att det var målvakternas halvlek, Johanna Hellström i SAIK-målet imponerade stort och gjorde flera viktiga räddningar, detsamma gällde allas vår Ebba Fridlund som även hon storspelade likt en Linda Odén anno 2009. Glädjande nog var det NT Bandy som kunde gå till pausvila i ledning efter ett mål av firma Gustafsson/Sundell.

Andra halvlek blev betydligt bättre efter att tränarTorgny tagit ton i omklädningsrummet och helt sonika undrade om tjejerna ville vinna eller inte. Hans förmaningar verkade som nitroglycerin i ett hjärta med kärlkramp och plötsligt fungerade spelet riktigt bra. SAIK fick kvittera på straff men sedan växlade NT och framför allt Matilda Svenler upp och satte två mål, ett på hörna och ett på straff. Innan matchen var slut hann också Lisa Elg stjäla bollen och placera ett lurigt skott bakom en storspelande Johanna Hellström fram till slutresultatet 4-1.

Rosabollen drog sig sedan hemåt via en hamburgerrestaurang i Eksjö för att förbereda söndagens matchprogram och glöggservering.

Söndagen började storstilat med att Martin hämtade upp Fredrik i den fantastiskt smutsiga Volvon (Fredrik skriver det lite som en pik att nu får det vara nog) och vi åkte till Willys för inhandlande av glögg, pepparkakor och annat som skulle behövas till kvällens julskyltning. Därefter åkte vi upp till Stinsen och konstaterade tacksamt att det är fantastiskt skönt att slippa stå ute en dag som denna, vindarna uppe på Skogsvallen måste ha närmat sig minst orkanstyrka X antal gånger (kanske lite överdrivet ).

Den vanliga sekretariattjänsten stod på schemat och idag fick vi sällskap av Christer Johansson som i vanlig ordning skötte speakerarbetet med bravur. Mitt i allt fixande sprang Fredrik på två av NT’s junisar, Bella och Sanna, som menade att de måste få välja intromusiken till idag. Vi förväntade oss något storslaget, något förbannat etc som får spelarna att komma igång. Gissa vår förvåning när båda två i kör säger att de vill ha ”Kärleken är evig” med Lena PH! Emellanåt undrar man om allt står rätt till hos de unga damerna.

Nu har ni ju läst våra ytterst lösa och förvirrade funderingar, vad har vi då att säga om matchen?

Första halvlek var en karbonkopia på gårdagens batalj i Tranås. Spelet böljade fram och tillbaka och båda målvakterna hade mycket att göra, idag var det Pernilla Elardt som vaktade kassen i NT och hon gjorde det med bravur, Pillan gjorde flera matchavgörande räddningar redan i första halvlek och fortsatte lika storstilat i andra. Vi vågar påstå att det finns inget lag i årets damelitserie med den målvaktsbesättning som NT har i sin ägo, båda våra målvakter spelar i nuläget på en mycket hög nivå och det är bra att båda får möjlighet att visa upp sig.

Precis som under lördagens match kunde NT Bandy gå till pausvila med en 1-0-ledning efter att Svenler gett oss ledningen efter pass från Amanda Andersson. Fröken Andersson vill vi särskilt nämna eftersom hon är det största utropstecknet, enligt oss, hittills under säsongen. Att efter ett par års frånvaro från bandyn komma tillbaka och dessutom som kapten rada upp topprestationer imponerar till och med på två luttrade Rosabollare. Fortsätt så Amanda, en vacker dag kommer Rosabollen skandera ditt lov på en arena någonstans i vårt avlånga land!

I andra halvlek fortsatte the Matilda Svenler Show med ytterligare tre mål och priset till matchens lirare var mycket välförtjänt. SAIK fick in två mål varav det ena på en riktigt vacker hörna signerad Michelle Löfblad men inte ens det räckte idag för att överglänsa NT Bandy. I 93e minuten fick Emelie Åkerlund frislag i bra läge och efter pet från Amanda laddade vår östgötska virtuos bössan och avlossade en projektil av sällan skådat slag. Ni som kommer ihåg legenden Owe Thörnberg i HV71 vet att hans skott var extremt hårda men sällan med rätt adress. Emelies raket var minst lika hård men dessutom så välriktad att inte ens den mest nitiske besiktningsmannen på bilprovningen hade kunnat invända på den åkerlundska perfektionen. En mycket smakfull avslutning på helgen och totalt fyra friska poäng till för tillfället Sveriges bästa bandylag!

Något vi känner att vi vill ta upp som är långt tråkigare än helgens resultat är hur vår kära publik i Stinsen Arena helt flagrant skiter i att betala inträde. IFK Nässjö är en ideell förening och visst, det blir inte mycket pengar i kassan på inträdet, men det lilla vi försöker få in borde åtminstone täcka domarkostnaderna för en hemmamatch. Under dagens match kunde ekonomiansvarig sammanfatta att vi hade 64 personer på läktaren och endast TJUGOFYRA hade gått den rätta vägen in i Stinsen och betalat entré. Antingen går privatekonomin extremt dåligt för många hushåll i staden eller så råder det bara extrem nonchalans bland vår publik. Hur som helst är det en väldig besvikelse och åtgärder kommer att vidtas, kan man inte hosta upp en 50-lapp för att få se Sveriges just nu bästa dambandylag då kan man lika gärna sitta hemma och klicka på elitrapport. Ni märker en lätt hård ton i Rosabollens kommentar men höjden av snikenhet måste vara att planka in på en match där priset är 50 spänn.

Direkt efter dagens match satte vi oss i Martins fortfarande fantastiskt smutsiga Volvo och drog direkt ner till blåshålet som kallas Nässjö centrum. Det vankades julskyltning och IFK Nässjö ville ju absolut synas där. Tillsammans med lill-Ida, Anders, Christer och Sanna G langade vi ut 29 flaskor glögg. Vi beslöt att bjuda på glögg och folk flockades likt fiskmåsar kring en sunkig hamburgare utanför Steakhouse en varm lördag i juli. Dock spände vi blicken i ett flertal och vi lyckades värva tio nya stödmedlemmar till föreningen, skulle ni känna att ni vill bli stödmedlemmar i fabulösa IFK Nässjö och stötta tjejernas verksamhet går det alldeles utmärkt att anmäla sig på ifknassjo.se.

Nu tar vi välbehövlig vila i knappa två veckor för att ladda om inför toppmatchen mot VSK 10/12. Under tiden roar vi oss med banala saker som bedömning av diverse skolarbeten och viss betygsättning.

På återhörande!
//Rosabollen

 

2 reaktion på “Dubbla segrar mot SAIK (Två målvaktsdemoner visade upp sig)”

  1. Tack för ett fantastiskt utfyllig och roligt referat, tänk vad roligt det kunde vara att läsa sportsidorna i tidningarna om det fanns fler som ni?
    Nu får ni vittja!!

Kommentarer inaktiverade.