Säsongens första nederlag är ett faktum

Det var länge sedan vi kunde skriva om en seriefinal på rosabollen.se, men idag var just en sådan dag igen och det värmde två trötta lärare i betygstider. Säsongen har hittills gått över förväntan (åtminstone ur supportersynpunkt) med tre vinster och två oavgjorda matcher. Västerås SK stod för motståndet idag och eleganterna från gurkstan har även de imponerat inledningsvis med tre raka segrar. Inför säsongen var Västerås det laget som fick flest röster kring vem som kommer stå med SM-bucklan på Tele 2 Arena och efter dagens match får man nog säga det finns stora möjligheter för att det scenariot kommer inträffa.

NT Bandy skrinnade återigen ut till Kärleken är evig av Lena PH och vi vill bara förtydliga att det inte är sekretariatet som valt introlåt den här säsongen, men så länge tjejerna är nöjda och glada så får vi helt enkelt svälja detta. Ett stort plus idag var att de nya matchtröjorna dykt upp och hybriden som skapats av IFK Nässjös och Tranås BoIS-tröjor blev riktigt snygga, tyvärr glömde vi att fota skapelsen men vi ska försöka ordna upp det inom kort.

Knappt hade vi hunnit sätta oss i sekretariatet idag innan Västerås tog ledningen med 0-1 genom Linda Lohiniva som snodde åt sig bollen efter ett försvarsmisstag. Även andra målet som kom till efter knappa halvtimman kändes onödigt då vi väl enkelt gav de grönvita läget och en Lohiniva i form utökade sin målskörd. Det hann även bli 0-3 genom Malin Persson innan domare Lisell blåste av halvleken. På tal om domare måste Rosabollen berömma dagens rättskipare efter en mycket väl genomförd match. Tjejerna fick spela tufft men inte fult, tilläts trycka till men inte slå och det var men fin fingertoppskänsla som beslut togs. En Lisell i den formen är en mycket skicklig domare.

Andra halvlek var knappt nio minuter gammal när fröken Lohiniva gjorde sitt tredje mål och kvarten senare kom även 0-5 genom Rosabollenfavoriten Carlotte Selbekk. TränarTorgny samlade då styrkorna vid en timeout och gav nya order för att om möjligt  få en bra avslutning på matchen. Säga vad man vill men han verkade nå fram med budskapet och tjejerna lyssnade till klokskapen för efter bara ett par minuter fick Sanna en fin pass som hon snyggt vidare befordrade till Svenler som äntligen kunde reducera VSKs ledning. NT-tjejerna kände lite vittring och fick nu bättre fart under grillorna efter att länge dragits ner i VSKs trötta tempo. Det resulterade i att även Emelie Åkerlund fick göra ett mål och helt plötsligt kändes livet lite roligare.

Slutresultatet skrevs alltså till 2-5 och vi får nog ändå säga att resultatet speglade inte helt och hållet matchen. Tjejerna kom till många lägen men den sista skärpan saknades när det väl gällde att få nätet att rassla. Lägg därtill en Linda Lohiniva i högform och en Sara Carlström i mål som även hon spelade på en hög nivå idag.

Matchens lirare i respektive lag idag blev Sandra Sköld för NT Bandy och Malin Kuul i VSK.

Vi vill också uppmärksamma Sandra, som aldrig gör en dålig match, hon är inte den spelare som syns allra mest på plan , men hon sliter som en varg och kämpar hela vägen in i det berömda kaklet och Rosabollen är ytterst tacksamma för hennes comeback.

Redan imorgon är det dags för tjejerna att ta sig an nästa utmaning då en tuff bortamatch mot Kareby IS står på programmet. Rosabollen kommer tyvärr inte ha möjlighet att följa äventyret på plats på grund av betygstider men vi kommer sitta som klistrade vid Elitrapport ändå.

På återhörande!
//Rosabollen