F17 premiärvann mot tufft motstånd

På söndagseftermiddagen startade även F17-serien då Nässjö IF tog emot finalisterna i World Cup, Villa Lidköping BK. Under seriespelet i World Cup slog NIF Villa med knappa 5-3 och när Nässjö missade slutspelet tog sig Villa till final efter att ha slagit ut Skirö på straffar i semifinalen. Ryska Zenith Irkutsk visade sig dock vara numret större och Villa fick nöja sig med en hedersam silverpeng. Det var alltså en tuff uppgift som väntade tjejerna i premiären.

Första halvlek började lite trevande även om NIF tog initiativet. Victoria började målskyttet i tionde minuten och Sanna fortsatte det genom att göra 2-0  efter ytterligare fem minuter. Villa kunde dock reducera till 2-1 efter kalabalik i straffområdet där målburen flyttades ur sitt läge innan bollen hamnade i nätet. Även kvitteringen till  2-2 kom innan Sanna stänkte in ett skott till 3-2 vilket det också stod i halvtid.

Andra halvlek fick ett helt annat ansikte då NIF dominerade spelet över hela planen. Villa gjorde ett mål då man dundrade upp en hörna i nättaket men vad hjälps det när Nässjötjejerna levererade hela sex mål! Vi fick se Wilhma trä in bollen efter stark och vacker skridskoåkning och firma Gustafsson/Bergström gjorde ytterligare fem mål och slutade på fyra kassar var. En detalj som gladde oss extra var det briljanta lyrspelet! Frågan är om vi sett dess like sedan AIKs glansdagar?!

Sammanfattningsvis måste det sägas ha varit en riktigt bra premiär där laget slet hela matchen och inte vek ner sig en tum. Försvaret jobbade minst lika bra som damlagets igår och i målet skötte sig Olivia Angelis-Lind riktigt bra och gjorde flera fina parader. Våra nya vänner Malin Davidsson, Clara Bergstrand och Julia Norrman visade också att det här kan bli en riktigt trevlig säsong.

Dagens hedersutmärkelser går till Wilhma Lindholm för en stark insats och  Olivia Angelis-Lind som gör några svettiga räddningar.