Förlust i derbyt mot Skirö AIK

Efter ett ofrivilligt uppehåll på grund av isbrist i södra Sverige var det äntligen dags för match på onsdagskvällen. Det vankades tufft motstånd i Stinsen Arena då Skirö AIK kom på besök. Ett Skirö AIK som förstärkt mycket bra under sommaren med exempelvis Matilda Svenler, Evelina Johansson och Galina Mikhaylova vilket gör dem otroligt svåra att möta.

Nässjö kom till spel idag med två viktiga kuggar utanför laguppställningen då Emelie Åkerlund var sjuk och Lina Wetter skadad. Känslan inför matchen, åtminstone bland oss i Rosabollen, var att målet med dagen var att hålla nere siffrorna. Med det tidigare mötet i Sapa Arena i åtanke var också känslan att vi lyckades med det även om  slutresultatet skrevs till 0-12. Skirös mål för aftonen gjordes av Emelie Jönsson (2), Galina Mikhaylova (1), Lisa Enström (1), Kicki Sigfridsson (1), Matilda Svenler (3) och Evelina Johansson (4). Enda äkta Skiröpoängen kom från Stina Lennartsson då hon fick assist på ett av målen.

Nässjös tjejer är några snäpp bakom det förstärkta Skirö just nu och det är vi de första att skriva under på. Dock tycker vi att exempelvis Ebba Fridlund i målet presterade en riktigt bra match då hon gjorde en hel del svettiga räddningar och dessutom plockade en straff, bra jobbat Ebba!

Många av våra unga tjejer var riktigt duktiga och gav stundom de betydligt äldre och landslagsmeriterade Skiröspelarna rejält motstånd även om vi inte riktigt räckte till idag. Framtiden för våra tjejer ser ändå ljus ut!

Nu laddar vi om för nästa omgång! När det blir match eller vilka vi möter är väl högst oklart med tanke på issituationen på våra breddgrader men en sak är säker! Där det är match, där är Rosabollen!

Dagens hedersutmärkelse till Elvira Eklund som gjorde några riktigt bra byten.

Dagens fem stjärnor:
***** Ebba Fridlund
**** Agnes Sundell
*** Wilhma Lindholm
** Felicia Haegerstam
* Emma Lindberg-Nilsson

Plus och minus:
+ Rosabollen höll humöret uppe och körde på HELA matchen.
– Våra elever kommer att få se film hela morgondagen.

Övriga resultat från kvällens matcher:
Kareby-Surte 12-0

 

Author: Fredrik