Oavgjort på Sjöaremossen

Vi ber först och främst om ursäkt för det sena inlägget, det blev en sen ankomst hem till Nässjö igår efter den oavgjorda matchen på Sjöaremossen mot Sunvära SK och orken fanns helt enkelt inte klockan 01:30 inatt.

Matchen då? Jo givetvis var Rosabollen på plats och  förstärkt av IFK Nässjös tidigare ordförande Peter Sandén med familj. Särskilt utmärkande var Elvira som kom ihåg att ta med sig sin fantastiska trumma vilken hon fick av oss 2010, givetvis i rosa upplaga.

Nässjö IF började matchen riktigt bra med tanke på rådande förhållanden. Sjöaremossens isparkett, nej vänta det var ingen isparkett, det var mer som ett utbrett paket messmör som matchen skulle spelas på. Hursomhaver drog Nässjö iväg tidigt i matchen och i den andra matchminuten gjorde Viktoria Bergström ett vackert frislagsmål på pass av Elina Bergwall. Därefter, i den 12:e matchminuten, gjorde Fillan 0-2 på hörna. Fillan var het i första halvlek och gjorde även 0-3 på pass av Viktoria Bergström som levererade en fantastisk passning och glädjen var total hos Rosabollen. Halvleksresultatet skrevs till 0-4 då Wilhma Lindholm avslutade målskyttet en stund före pausen. Tjejerna gjorde en godkänd första halvlek men vi vet att det finns mycket mer att hämta hos våra blågula hjältar och vi hoppades att det skulle lossna ordentligt i andra halvlek.

I pausen levererade återigen familjen Sandén vilka bjöd på varm choklad och samkväm på läktaren vilket vi mycket uppskattade, tack för besöket!

När matchen drog igång igen fick Sunvära straff redan i den 47:e matchminuten och Fanny Pettersson reducerade till 1-4, vilket skulle bli starten på en stark upphämtning av SSK och en genomklappning från våra tjejers sida. Men vi tar det i rätt ordning. Cajsa Johansson hann utöka ledningen för Nässjö till 1-5 i den 59:e matchminuten och det var härligt att se henne i samma utförande som förra året, full fart och totalt ostoppbar.

Kort därefter kolliderade Sanna Gustafsson med en Nässjöspelare och fick bryta matchen med befarad hjärnskakning. Rosabollen önskar Sanna ett snabbt tillfrisknande och att kommande samhälls- och kemiprov går bra! Vad betyder tendentiös och vad är en isotop Sanna?

Det blev ett uppehåll på fem minuter och därefter gick inte Nässjö att känna igen, det stundtals fina spelet från första halvlek var som bortblåst och Sunvära målade i snabb takt och då främst från Fanny Petterssons klubba som mäktade med hela fyra mål under kvällen. Ett tag såg det ut som om vi trots vårt undermåliga spel skulle gå segrande ur striden men i den 89:e matchminuten slarvade Nässjöförsvaret och Fanny Pettersson kunde göra 5-5 och luften gick ur oss totalt på läktaren.

Nässjö pressade på stundtals i slutet av matchen för att få till ett segermål men bollen ville inte in och slutresultatet skrevs till 5-5. Det var många besvikna blickar efter matchen och det gäller att studsa tillbaka snabbt då vi nästa helg möter ett urstarkt Kareby IS och ett svårspelat Mölndal. Men det är ju det fina med bandy, det kommer alltid nya matcher och nya möjligheter.