Nässjö vann World Cup F17

I helgen har det spelats flickbandy för fulla muggar i vår kära Stinsen Arena. Rosabollen tog tillfället i akt att få begå säsongspremiär något tidigare och beslöt oss för att stötta vårt kära F17-lag under helgen. F17-laget är smått okänt för oss då vi bara fick bekanta oss med ett fåtal av dessa spelare under förra årets säsong, men oj så de har imponerat under helgen.

Tjejerna gick obesegrade genom turneringen och de visade att de absolut tänker spela riktigt fin bandy kommande vinter. Många spelare utmärkte sig, mer väntat var väl att Sanna Gustafsson, Victoria Bergström och Emelie Åkerlund skulle göra fina prestationer. Men det var också fantastiskt roligt att se tjejer som Emma Lindberg Nilsson, Jannie Pettersson, Ida Zetterström, Maja Siljesjö, Linn Ahlsgård och Elvira Eklund hade tagit stora kliv sedan förra säsongen.

Vi fick även stifta bekantskap med en hel del nyförvärv inför säsongen som exempelvis Cajsa Johansson, som blev utnämnd till turneringens mest värdefulla spelare. Ebba Fridlund i mål som även hon är ny för i år gjorde en ytterst stabil insats under hela helgen, vilket var trevligt att se.

Andra nya ansikten för oss var Agnes Sundell, Ellen Spång, Wilma Lindholm och Maria Sundberg. Även dessa tjejer imponerade stort på oss och vi ser fram emot stordåd under vintern från dem.

De andra lagen bjöd även de på fina insatser och klarast sken nog ändå det norska laget Høvik IF’s Charlotte Selbekk, sällan har vi skådat sådan talang hos en 16-årig tjej (då har vi ändå sett ett par 16-åringar genom åren). Hon besitter en bollkänsla och klubbteknik som inte är av denna värld och vi njöt ordentligt när hon skar igenom försvaren som en kniv genom smör under helgen. Anmärkningsvärt i Høvik var även 11-åriga Laura Follesø som vi vågar gissa kommer gå en lovande framtid till mötes inom bandyvärlden då hon uppvisade en total respektlöshet gentemot sina i många avseenden äldre och större motståndare, bra gjort Laura!

Det var också trevligt att återse våra norska vänner på läktaren, dessa glada norrmän som vi träffade under F17-VM förra säsongen och som nu återvände med sitt klubblag, förbrödring skedde som alltid när vi tog till oss Høvik IF som vårt lag under helgen, som alltid är Norges sak vår!

Author: Martin