Seger i F17-premiären!

Efter förra helgens World cup var det ikväll dags för F17-serien att starta. Nässjös tjejer ställdes i första matchen mot förra helgens finalmotståndare från Skirö. Då var matchen tät och relativt jämn, idag blev det något helt annat. Nässjö hade bytt taktik och och tryckte inte upp laget så högt vilket tvingade Skirö att spela mer av sitt egna spel, vilket de för dagen helt tycktes sakna.

Agnes Sundell snurrade friskt i Skirös zon och fick i den femtonde minuten med sig ett frislag som Victoria Bergström sköt mot mål. Målvakten räddade men Cajsa Johansson högg på returen och NIF tog ledningen med 1-0. Det var stor skillnad på lagens effektivitet vid de fasta situationerna och 2-0 kom på hörna gen om Victoria den 25e minuten.

Sanna Gustafsson ville också komma med i målprotokollet så hon satte full fart och med sin starka skridskoåkning körde hon slalom mellan Skirös backar och slog in 3-0 i bortre burgaveln. I halvlekens sista minut gjorde Sanna även 4-0 efter att ha fått bollen suveränt serverad av Ida Zetterström.

Andra halvlek började med en otäck kollision i Nässjös straffområde och målvakten Ebba Fridlund blev liggande på isen. Turligt nog var det inte så illa och efter ett par minuters avbrott kunde matchen fortsätta. 5-0 kom genom Emelie Åkerlund som ur snäv vinkel sköt in ett backhandskott och sedan hade Skirö ett friläge som Ebba kom ut bra på och bollen gick i stolpen.

i 62a minuten fick Cajsa in 6-0 efter en tilltrasslad situation. De flesta trodde att bollen gick i mål men att spelet blåstes av då en spelare låg ner när målet gjordes. Domare Axelsson menade dock att spelaren aldrig träffade bollen och dömde mål. 7-0 och 8-0 kom båda genom fasta situationer. Först var det Victoria som sköt in en hörna på pass av Sanna och sen var det ombytta roller när Sanna gjorde mål på frislag efter pass från Victoria.

I 74e minuten utvisades en Skiröspelare för våldsamt slag men det var ändå Skirö som fick ett tröstmål fram till 8-1 då nässjöförsvaret slarvade och tre skiröspelare fick öppen gata fram mot Ebba.

Det var ändå Nässjö som fick sista ordet när Victoria i sista minuten satte 9-1 på hörna och därmed fastställde slutresultatet.

Som helhet var det en stabil seger för nässjötjejerna. Visst var inte försvarsspelet prickfritt men när man vinner med 9-1 går det inte att klaga så mycket. Det är en härlig och positiv bandy det bjuds på och jag hoppas att fler hittar upp till Stinsen Arena längre fram på säsongen. Nästa helg är det bortamatch mot Villa Lidköping för F17 och hemmapremiär mot favoriterna Kareby för A-laget.