Dagar som denna ska bandy spelas utomhus!

För och främst får vi be om ursäkt för att det aldrig kom ett inlägg i från förra veckans match. Undertecknad låg sjuk under stora delar av förra veckan och denna veckan har det varit Martins tur, det kan ha och göra med vårt stora umgänge och jag tar till viss del på mig att jag varit en vandrande smittohärd. Dock ska jag försöka återge efter bästa förmåga delar av det som skett under dagen.

När klockan ringde idag och jag sömnigt staplade ut i köket för att koka mitt otroligt viktiga morgonkaffe och hämta kall snus i kylen så sneglade jag ut genom köksfönstret och såg en strålande sol och termometern i fönstret pekade på -5. Genast tänkte jag, det kommer vara perfekt att spela utomhus idag. På så vis är vårt nuvarande samarbete med Tranås perfekt när man kan varva mellan inomhusspel i Stinsen och utomhusspel på SweTouch Arena.

Idag stod Västerås SK för motståndet, VSK har gått som en ångvält genom seriesystemet och det är ett tungt lag att möta med spelare som Matilda Plan, Malin Persson, Charlotte Selbekk och Sara Carlström, för att nämna några. Tyvärr fick Martin lämna återbud till sekretariattjänst tidigt på morgonen på grund av sjukdom (en viss del av mig tror han simulerar). Men som tur var fick jag storartad hjälp av Lill-Gustafsson och Per-Johan Kjell, stort tack.

Innan vi kunde dra igång matchen gällde det först att frosta av speakerbåset eftersom rutorna där såg ut som min vindruta gjorde, sikten var lika med noll. Men eftersom värmeinstallationen i det minimala speakerbåset kan skapa en egen tropisk klimatzon mitt i svenska vintern så var utsikten galant när domare Davidsson blåste igång matchen klockan 14:00.

Första halvlek var ett ställningskrig och båda lagen kämpade hårt om att få övertaget och flera tuffa dueller uppstod, domare Davidsson var på sin allra nådigaste sida och släppte det mesta. Dock fick vi sällskap av två Matildor från Västerås under första halvlek, både Matilda Odén och sedan lite senare Matilda Plan fick bota sina synder och beskåda matchen från sidan av. Ett mål skulle falla i första halvlek och det var Västerås som öppnade målskyttet genom Matilda Plan, assisterad av Malin Persson. NT Bandy stretade dock mot bra och skapade även de en del fina chanser, men bollen ville inte leta sig in i maskorna bakom Sara Carlström och vi gick till halvtidsvila med 0-1 ledning för VSK.

Efter lite korv och kaffe var det så dags för andra halvlek, en andra halvlek som började ytterst avvaktande från båda sidor och jag hade i ärlighetens namn lite svårt att hålla mig vaken i vårt lilla bås, kanske var det den tropiska hettan som inverkade. Men jag vaknade definitivt till i den 57:e matchminuten när  Wilma Törnkvist serverade Agnes Sundell som fick på en riktig kanon som ställde Carlström ordentligt och vi fick äntligen se nätet rassla och genast blev det nerv i matchen.

En stor nackdel med detta var att Västerås var det laget som svarade på kvitteringen mest och det gick tydligt att se en tempoökning av tjejerna från Gurkstan. Nu är det hög tid att introducera Charlotte Selbekk, i ungefär den 60:e minuten fick jag ett meddelande från hennes far Thomas som just nu sitter i Aberdeen och arbetar. Han undrade givetvis hur det gick för hans dotter och jag svarade ärligt att idag har den norska bollvirtuosen varit lite anonym. Det skulle jag aldrig sagt för i den 65:e minuten gjorde Charlotte 1-2 till Västerås, assisterad av Maja Odén, några minuter senare hade hon även gjort 1-3 också denna gång assisterad av en Odén men denna gången Matilda. I detta skede tog NT Bandy time out och jag förbannade tyst min jinxning kring Charlotte Selbekks form.

Tyvärr gav time outen föga effekt och Västerås gjorde 1-4 i den 76:e minuten, målskytt Matilda Plan och gissa vem som assisterade? Jo Charlotte Selbekk. Det skulle tyvärr inte ta slut där utan 1-5 kom redan två minuter senare och Norges motsvarighet på Johanna Pettersson, kunde göra sitt tredje för eftermiddagen. Matilda Svenler lyckades efter en mycket tilltrasslad situation där bollen till slut letade sig förbi Sara Carlström reducera Västerås ledning till 2-5. Dock var inte Charlotte Selbekk nöjd med sina tre mål, för i den 88:e matchminuten tilldöms VSK straff och Charlotte fastställde slutresultatet till 2-6.

Resultatet är inte mycket att orda om, VSK är ett ytterst kompetent lag på alla positioner och jag tycker ändå att våra tjejer stod emot bra de första 60 minuterna, nu får de slicka sina sår och ladda om inför de två återstående matcherna den här säsongen mot Sandvikens AIK och Hammarby IF, för slutspelsdrömmen lever i allra högsta grad.

Värt att notera i övrigt från idag var den fina servicen från NT Bandys lagledare Joakim Karlsson som styrde upp speakerbåset utomordentligt med datorer och dylikt innan jag kom på plats, det lugnade ett kontrollmonstret inom mig. Dessutom fick jag återse en gammal resekamrat i Niklas Odén i Västeråsstaben, alltid lika trevligt. Trogna läsare kanske minns familjen Odéns fantastiskt obehagliga hemresa från Minnesota där de råkade hamna framför en magsjuk familj, ni har fortfarande mina sympatier.

Dessutom måste undertecknad passa på och gratulera Malmbäcks IF fotboll som idag försvarade kommuntiteln i Futsal, det blev en fin avslutning på en härlig idrottsdag.

 

Tills vi hörs igen,

Keep calm and love bandy!

Author: Fredrik

3 thoughts on “Dagar som denna ska bandy spelas utomhus!

  1. Alltid lika roligt att läsa Rosa bollens reportage, minst sagt målande beskrivningar av matcherna! Tack!

  2. Alltid lika roligt att läsa Rosa bollens reportage, minst sagt målande beskrivningar av matcherna! Tack!// Sanna Odén

Comments are closed.