Eftersnack NIF – Skirö AIK

Nässjö IF knep en poäng i sista sekunden mot Skirö AIK efter stor dramatik. Slutresultatet skrevs rättvist till 4-4.

Det var en jämn match vi fick se i Stinsen Arena idag, Skirö, som utkristalliserats till vår största konkurrent till seriesegern, klev ut med ett starkt lag på Stinsens is där flera gamla IFK-ansikten syntes bakom gallerna. Det var våra gamla Nässjö-tjejer som satte tonen i Skirö AIK och då främst Kristina Sigfridsson och Felicia Haegerstam.

Dock var det utan tvekan Stina Lennartsson som var den mest lysande stjärnan på planen tillsammans med Elina Bergwall i Nässjö IF. Båda tjejerna gjorde tre mål var och visade vägen för sina respektive lag.

Nässjö tog ledningen genom Sandra Skiöld men Stina Lennartsson kunde kvittera efter en soloåkning.
I 38:e minuten kunde Elina Bergvall åter ge NIF ledningen och när Felicia Haegerstam åkte ut 10 minuter för Skirö trodde vi att vi skulle ha ledningen i halvtid. Stina Lennartsson ville dock annat och kunde kvittera till 2-2.
Strax innan halvtid fick Skirö straff och rutinerade Kicki Sigfridsson åkte fram för att skjuta. Till vår glädje gick skottet en bra bit över ribban.

I andra halvlek tog Nässjö åter ledningen genom Elina som verkar trivas bra i sin mer offensiva position. Ledningen varade inte länge när Kicki Sigfridsson fick på en riktig pärla ur snäv vinkel. Inte ens en storspelande Matilda Fager kunde stoppa det skottet som höll högsta klass.

Matchens sista minut blev gastkramande då Skirös Stina Lennartsson fick in bollen efter en tveksam insats av Nässjös försvar. NIF-tjejerna såg chockade ut efter att ha haft ledningen tre gånger låg de nu under med mindre än minuten kvar. Vi hann dock knappt skrika klart ”Åsså tar vi nya tag” innan Mathilda Söderström fick fram bollen till Elina som med matchens sista skott satte 4-4 och lyckan var total!

Matchen i sig var som sagt mycket jämn och det oavgjorda resultatet var helt klart rättvisande. Båda lagen uppvisade stundtals ett mycket dåligt tempo och frågan är om de inte tagit julledigt ett par dagar för tidigt.