Eftersnack Skirö – NIF

På årets näst sista dag åkte vi till Vetlanda för att se returen av toppstridsderbyt i Söderettan. Rosabollen var desarmerad idag men fyra kraftfulla röster fick den gråa ladan att bli lite mer nässjövänlig.

Vi hann knappt avsluta intågsramsan innan Marie tyckte att det var dags för 0-1! 37 sekunder visade klockan även om matchrapporten säger annat. Sekretariatet hade verkligen inte koll idag men mer om det senare för bara två minuter senare fick vi jubla igen! Den här gången var det Lina Wetter som gjorde mål och skiröspelarna såg lite tafatta ut i försvaret.

Skirö fick tillslut fart under skridskorna och nässjöbekanta F19-landslagstjejen Anna-Maja Blom reducerade till 1-2 efter ett långskott strax under ribban. Efter målet var det hemmalaget som tog över spelet så det var inte helt logiskt när Elina slog in 1-3 via målvakten.

Så här långt var matchen lugn och domsluten kändes logiska men nu hände något med huvuddomarens kollegor. De började peta i spelet och frustrationen märktes tydligt hos NIF-tjejerna som åkte på två utvisningar. Vid båda tillfällena kunde Skirö göra mål och framme i halvtid var ställningen 3-3. Strax före halvtid drabbades Nässjö av ytterligare en utvisning men ingen visste vem som skulle ut eller för vad så förvirringen var total.

I halvtid försökte huvuddomaren enligt uppgift att få ordning på sina mannar men tyvärr hjälpte det föga. När sekretariatet sedan inte kunde hålla koll på klockan fick nässjöspelaren sitta nästan 12 minuter på botbänken innan misstaget uppmärksammades.

Nässjöspelarna åkte ut på löpande band i början av andra halvlek och när domaren dömde straff kunde inte ens duktiga Fager i målet hålla rent i buren. Skirö hade gått från 1-3 till 4-3.

När Skirös Stina Lennartsson åkte ut efter ett våldsamt slag vid mittlinjen knappt tio minuter senare såg Lina Wetter sin chans och klappade på för kung och fosterland. Bollen dök in i mål strax under ribban, totalt otagbart för Skirös målvakt, och glädjen i Rosabollen var total.

Tyvärr varade inte glädjen så länge då bollen hamnade i nässjömålet efter en tilltrasslad situation vid kortlinjen. Domaren dömde självmål och det var uppförsbacke igen. När sedan NIF pressade på för att åter kvittera blev det blottor bakåt och Fillan i Skirö avgjorde med 6-4.

Nässjö fick en straff i slutminuterna men skottet räddades av målvakten och slutresultatet spikades till 6-4. Sett till hela matchen får vi erkänna att Skirö hade mer av spelet men att Nässjöförsvaret jobbade bra. Men en högre domarstandard hade resultatet blivit ett annat men nu var det inte så den här gången. Man vinner inga matcher på botbänken.

Dagens tre stjärnor:
*** Lina Wetter
** Marie Eliasson
* Sandra Skiöld

Veckans hedersomnämnande: Duktiga målvakten Matilda Fager, tuffa Sara Levén och Elina Bergvall.

SAPA Arena är en stor, kall plåtlada nära en rondell med korvkiosk… Här kommer en kort utvärdering.