Förlust mot AIK

Så var det äntligen dags för slutspel för vårt kära Nässjö IF dam. Inför matchen blev vi inbjudna till sponsorfika av föreningen, beklagligt nog dök inte en enda sponsor upp och tränare Bergström fick hålla taktikinformation enbart för Rosabollen. Detta uppskattades dock oerhört och vi tackar för inbjudan.

Dagen till ära hade tjejerna fått samma intro som herrarna vanligtvis får vilket skapade en härlig stämning i en för dagen ganska välfylld Stinsen Arena. Publiksiffran skrevs senare till 203 personer vilket är nytt rekord för damerna i Nässjö IFs arrangemang. Våra tjejer krigade på bra de första 20 minuterna av matchen och Felicia Haegerstam lyckades komma fri mot Linda Odén men i vanlig ordning gjorde Odén en fin räddning. Haegerstam såg annars till att konstant vara i vägen för AIK-tjejerna och göra sig obekväm, något som Rosabollen fullkomligt älskar.

Det lyckades aldrig bli något mål för Nässjö IF denna afton och AIK var helt enkelt ett par nummer större. Våra unga tjejer blandat med de äldres rutin gjorde så gott de kunde, även om det blev lite hönsgård i försvaret under andra halvlek. Ebba Fridlund gjorde en enorm match i målet och vi fick se flera kvalificerade räddningar och hon plockade även en straff, vilket fick oss att under ett flertal gånger skandera hennes namn. Äras den som äras bör. Elin Hallén, Ida Lord och Cajsa Johansson gjorde även de en fin match med stabilt försvarsspel av de två förstnämnda och Cajsa med sin fina skridskoåkning försökte ett flertal gånger hota ett mycket kompakt AIK-försvar. Halvtidsresultatet skrevs till 0-4 vilket vi ansåg vara helt klart godkänt och våra tjejer kämpade hårt. I andra halvlek rasade målen in i snabbt takt och slutresultatet skrevs till 0-14 till AIK och vi fick även se lite Nässjömål då Hanna Brusberg gjorde två mål och spelade fram till tre stycken. Lovisa Elovsson syntes även hon i protokollet med två assist.

Efter matchen talade vi med en av våra modfällda unga spelare som menade att det var hopplöst, vi förklarade för henne att det SKA vara skillnad mellan lagen, AIK har en fantastisk kvalitet i sin trupp och de landslagsmeriterade spelarna duggar tätt. Lägg därtill en rejäl åldersskillnad mellan våra spelare och AIKs så blir matematiken enkel. Nu är det bara att ladda om inför lördagens match uppe i Stockholm och vi ser fram emot att få besöka Bergshamra IP då vi varje gång vi sett AIK borta blivit förflyttade till exempelvis Huddinge på grund av dålig is et cetera. Vi hoppas att tjejerna kan inleda med det spelet de visade upp de första tjugo minuterna av gårdagens match och sedan bara öka.

Dagens hedersstjärna går till Cajsa Johansson.