Stark avslutning på säsongen

Kvartsfinalreturen spelades under lördagen på beryktade Bergshamra. Efter att ha följt Nässjös damer under nio säsonger kom vi äntligen till AIKs egen högborg. Till skillnad från de flesta andra isbanor vi har besökt runt om i landet hade man här helt valt bort läktare för de få åskådare som ändå dök upp. Den officiella publiksiffran skrevs till 35 men då räknade man nog in båda lagens spelare, ledare samt en flanör som rastade sin hund onödigt nära anläggningen.

Första halvlek går till historien som en av de bättre vi sett våra tjejer prestera. Det syntes att vi hade ett taggat gäng på planen och AIK kändes frustrerade när de inte kom loss som de ville. Ledningsmålet för hemmalaget kom till via slarv i NIF och tyvärr såg inte domaren att AIK-spelaren var offside och godkände målet. Nässjö fortsatte att trumma på och AIK tog efter halvtimman spelad en timeout för att förändra sitt spel. Det var ändå NIF som gjorde nästa mål då Emelie sköt ett skott från straffområdeskanten och bollen letade sig in bakom AIK-målvakten. I sista minuten fick AIK en straff efter en tilltrasslad situation i straffområdet och en Nässjöspelare utvisades för sabotage. Tveksamt tyckte vi men rättvisa skipades då straffen gick över målet. AIK kunde ändå ta ledningen med fem sekunder kvar då en retur från storspelade Ebba gick förbi alla och in i mål. Lite snopet men det var ändå Nässjös tjejer som gick till vila med en bra känsla medan AIK såg betydligt mer bekymrade ut.

Vi fick också för första gången någonsin lite riktigt motstånd på läktaren. Fyra AIK-anhängare besvarade våra ramsor och jobbade första halvtimman på ganska bra. Att deras ramsor sedan hade lika lite fantasi som Skirös anfallsspel spelade ingen större roll. Mest underfundig var ändå deras ramsa om oss som Småländska bönder men vi kunde upplysa dem om att endast en av oss hade kor där hemma.

Till andra halvlek bytte AIK målvakt och satte in rutinerade Linda Odén samtidigt som Anna Lundin tog plats på bänken för att hjälpa laget. Kampen fortsatte ute på planen och våra tjejer fortsatte att imponera. AIK tog över mer och kunde utöka sin ledning innan domaren åter blåste för straff efter att ha hittat ett våldsamt slag. Den här gången visade Ebba var kylskåpet skulle stå och limmade straffen! Åter lite rättvisa. Resterande tid av matchen storspelade Ebba  och räddade som hon aldrig gjort förut! Frilägen, skott och varianter från AIK men Ebba var med på det mesta. Visst fick hemmalaget in några bollar till men det var vårt lag som lämnade planen som hjältar.

Från resan måste vi också nämna Fillans frågesport på vägen upp. Hon hade kokat ihop en frågelek med luriga frågor och intressant fakta som hon levererade på klockrent Vaggerydsmål. Underhållning på ytterst hög nivå! Värt att notera var att Rosabollen-Fredrik avgick med en monumental seger i detta. Vinstpriset? Ett detektiv-kitt av högsta kvalitet.

Dagens hedersstjärna går till hela laget för en riktigt bra insats!

Dagens tre stjärnor
*** Ebba Fridlund
** Sandra Skiöld
* Agnes Sundell

Bergshamra gav oss följande känslor
+ Första halvlek. AIK tvingas till timeout och målvaktsbyte!
+ Nässjöspelarnas insats!
+ Vi var mer uthålliga än AIK-klacken!
– Säsongen är slut. Bra för rösten dock.

Skytteligan efter samtliga 15 matcher (totalt 75 mål):
16 mål: Felicia Haegerstam
12 mål: Elina Bergvall och Emelie Åkerlund
10 mål: Cajsa Johansson
7 mål: Sandra Skiöld och Sanna Gustafsson
5 mål: Victoria Bergström
2 mål: Agnes Sundell och Wilhma Lindholm
1 mål: Sara Levén och Mathilda Söderström
Dessutom gjorde Fillan ett regelrätt mål mot Mölndal som dock inte godkändes.
Author: Martin