Oavgjort i seriefinalen

Tidig seriefinal och viktiga poäng att spela hem om man vill vara med om slutspel i vår. Så lät förutsättningarna inför lördagens kvällsmatch mot värmländska VAIK. Båda lagen hade vunnit sina matcher i fortsättningsserien efter jul men NIF hade ledningen på en något bättre målskillnad.

Första halvlek började bra och redan efter ett par minuter tog Nässjö ledningen efter att Elina skjutit in returen på en hörna högt i nättaket. Inte blev det sämre när Emelie satte 2-0 med mindre än tio minuter spelade, fint framspelad av Janina. Så här långt kändes VAIK oorganiserade och bleka medan Nässjö trummade på riktigt bra. Elina hade även chansen att utöka ledningen men hennes besök i straffområdet slutade med en neddragning som bedömdes som regelrätt, hur den nu kunde vara det.

Tyvärr ändrades dock matchbilden efter 2-0-målet och Västerstrand kom in i matchen på ett helt annat sätt. Nässjöförsvaret jobbade på men blev väl passivt och lät VAIK-spelarna komma lite väl nära Ebba i målet och tillslut kom reduceringen till 2-1 efter inspel från kortlinjen till en helt ren Cajza Stålheim. Efter dryga halvtimman trasslade en VAIKare in sig i Sandras klubba vilket medförde en utvisning för NIF. Vad som sedan följde har vi ingen aning om men när Nässjö spelade bollen inom laget utanför straffområdet blåstes det straff. Mycket märkligt och totalt ologiskt från vår synvinkel. Nåväl straff blev det och kvitteringen var ett faktum. Halvleken avslutades sedan med ännu en utvisning då Janina fick besöka botbänken efter en hakning.

Efter den obligatoriska kexchokladen i pausen drog spelet igång och omgående kom Cajza Stålheim fri mot Ebba och kunde sätta 3-2. Nässjölaget försökte komma igång och slog en del långbollar framåt men VAIK hade tränat tennis och plockade ner bollarna utan större problem. NIF saknade beslutsamheten sista tredjedelen av banan och när Elina väl var igenom togs hon bryskt i straffområdet men utan påföljd. Bakåt stängde försvaret till och Emma Lindberg Nilsson jobbade på riktigt bra när hon både bröt uppspel och rensade förlupna bollar.

Med 20 minuter kvar drabbades NIF åter av en underlig utvisning. Hur man kan åka ut för fasthållning utan att vara i kontakt med en annan spelare är för mig obegripligt. Trots det numerära underläget hade Nässjö det mesta av spelet men kom aldrig riktigt till några vassa avslut. Västerstrand firade att Nässjö blev fulltaligt med att ta en time-out med tio minuter kvar. Vi i Rosabollen roade oss med att heja lite extra högljutt för att gjuta mod i våra tjejer och kanske störa VAIK något. Om det var lagledningens snack eller rent av våra vackra stämmor som gav Victoria ny energi vill jag låta vara osagt men strax efter time-outen kom det patenterade Bergströmska skottet fram och kvitteringen satt i maskorna bakom VAIKs målvakt.

De sista minuterna hade Nässjö fått ny energi, styrkta av målet, medan VAIK kämpade för att åter komma upp i banan och avgöra.  Inget av lagen lyckades dock och matchen slutade 3-3.

Veckans hedersomnämnande går till Elin Hallén som åter visar god form och härlig spelglädje! Fortsätt så Elin!